Suni sancı ile doğum!

zonox

Let it Rain
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.806
696
698
Kızlar, suni sancı ile doğum nasıl oluyor. 2 cm açılmam var. bu cuma ya kadar bebeğim gelmezse haftaya suni sancı ile doğum deneyeceğim. çok çekilmez acısı var mı:26::26::26:

Kızlar, suni sancı ile doğum nasıl oluyor. 2 cm açılmam var. bu cuma ya kadar bebeğim gelmezse haftaya suni sancı ile doğum deneyeceğim. çok çekilmez acısı var mı:26::26::26:
canım ben ilk doğumumda sunu sancı ile yaptım serum verildi yaklaşık 10 saat acı konusuna girmek istemiyorum bilmesen daha iyi ikinci doğumumu da suni sancı ile yaptım ama bu sefer serum değilde rahim içine fitil yerleştirdiler ben fitilden sonra vc ye gittim bu sırada düşmüş farketmedim bundan dolayı doğumum gecikti ama bu gecikme süresinde hiç sancım olmadı sancı çektiğime sürem ile doğumu yapma süresi çok fazla değildi 1 yada 2 saat tam bilmiyorum sana tavsiyem fitil olan suni sanci yöntemi daha iyi en azından benim için öyleydi bunu bir araştır Allah yardımcın olsun
not : doktorum beni hastaneye kendi yatırdığı için bu fitil verdiler benim gibi doğumu geciken diğer hastalara herhangi bir ilaç verilmedi

Son düzenleme:
Bildigim kadariyla suni sanci alinmasi sezeryan olasiligini arttiriyor. Onu da soyle acikliyorlar: agri fazla oldugu icin bir sure sonra anne adayi yeter deyip sezeryana alin beni diyormus. Bir de suni sanci asiri gelirse anne adayi kasiliyor ve bebegin kalp atisi bozuluyormus. O zaman da bebek strese girdi haydi sezeryana diyorlarmis. Ama epidurel taktirabilirsin. Epidurel sanirim 4 cmden sonra takiliyor. 2'den 4'e kadar sanci cekersin sonra da epidurel. Yalniz suni sancinin cok azdan baslatilmasi lazimmis, bir de sanirim belli bir suresi var etki etmezse iptal ediliyor, beklenip tekrar baslaniyor. Yani cok basit bir surec degil.

Ben ilk dogumumu 10 yil once suni sanciyla yaptim. Bence suni sanciyla, daha kisa surede yogun sanciyla dogum yapiyorsun. Zordu, ama gerci su anda dusunuyorum da suni sanci olmasaydi, dogum cok uzun surebilirdi. Benim sancilarim 6 saat surdu. 15 dakikada da dogum oldu. Ama suni sanci almasaydim 10-15 saat surebilirdi, belki de. Ve uzun surede cok daha yorulabilirdim. Ilk dogumda sancilar biraz daha uzun surebiliyormus. Yani daha kisa bir surede, yogun sanciyla doguma girdim.
Ama su anda epidural secenegi de var. Suni sanciyla epidural de alabilirsin. En iyisini doktorun bilir. Onunla iyice konus, artilarini, eksilerini. Benim su andaki doktorum, suni sanciya karsi. Herseyin dogal gelismesinden yana. Ama tibbi bir zorunluluk varsa herhalde kullanmak zorundadirlar.

bende 8 ay once dogum yaptım 3 santım acıklımm vardı ama sancısızdım sunı sancı verdıler kolay dogum dıe bıse yok zaten ılk dogum bıraz daha zor dıo herkes rabbım kolaylık versın bence sunı sancıylada olsa normal dogumdan sasmayın

canım benmde senin gibi 2 cm. açılmam vardı. sancı vardı ama açılma yapmıyodu normal sancıyıda çektim anlıycağın. sonra nişanım gelince suni sancı verdiler serumla. inan açılmam oldu dayanılmaz sancı değildi. ama sonra açılma hızlansın diye suyumun açılmasını istedim. işte su açılınca 2 saate doğurdum ama çok sancı çektim. ama sadece suyum açıldıktan sonra. bence normal sancıdan daha az acı verici. hayırlı doğumlar..

Back
X