Kızlar geçen doktora gittim 32. Haftalık çalışamaz raporu verdi dediğine göre Bebek biraz önden gidiyormuş iriymiş Zaman'ı gelince çok bekletemem ben bunu içerde Dedi kakasını yeme ihtimali ve doğumda zorlanma olabilir Dedi.. Simdi benim merak ettiğim özele gidiyorum daha iyi takip ettirebilmek için özel de de çoğunlukla sezeryan yapıyorlar.. Peki benim haftam geldiğinde sancım olmazsa suni sancı mı verirler normal doğum için yoksa sezeryana mı alır çok bekletemem diye başına böyle bişey gelen var mı acaba ? Ben eğer Bi sorun olmazsa normal doğum istiyorum..
Şu an yaşadığım ile yeni taşındım kızlar malum 8. Aya yeni girdim ve bu doktoru araştırarak buldum.. Kimi iyi diyor kimi kötü diyor net Bi doktor bulamadım açıkcası.. Diyorlar madem takip için özele gidiyorsun sancın gelince devlete git orda normal doğur diyorlar ama öyle bişeyi onlar kabul eder mi ki ne bileyim kafam acayip karışık (
Mecbur sen gitti mi edicekler tabi devlette muayene gerkse doğm ama dogm konusunda norml denetin derim. Yani suni sancıyı kabul edin derim ki hm kndi sancısı olup hemde suni sancı yemiş biri olark. Biraz cekiyosunz norml doğmda ama inann dgum olnca hiç bişi hatrlanmıyo. Bn mesela hm kndi sancmla gttm açılmm durdu diye suni sancı verdiler ve baya bi çektm gece saat 1 de gttm hastaneye ertsi gn 15.15 te dgurdum ama doğrnca ne yorgnlk ne bişi kalmdı. Ve gidince kontrllere özele gdyrm deme sende bnde ilk doğmmda öle komtrle özele gttm dguma sn ay kala devlete gttim 2 3 kere dogmda devlette oldu smdi oğlumada aynısı yapyrm.bastan özele gttm tahlilleri devlette yaptrdm 38 haftalğm ve devlete gdyrm doğumada devlete gtcem hem dha iyi ilgilenyo devlet.
Ve inann özeldeki doktrmn agzndan cmbzla cıkıyodu laf. Smdi 2 haftadr devlette bi doktra gdyrm o kadr güzl ilgilenyo ki oturtuyo karsısına tek tak anlatıyo kilosu iyi şu şöyle bu böyle faln diye. Doktr bnce sanş meselesi. İlk dgmmda da bn doktrn kolndan tutup bagrdm adamn yüzüne Allahtan korkunz yok bna çektiriyosunz burda canm acıyo sezeryana aln vicdanszlar diye bagrdm adama kolundan tutpda doktrn verdiği cevap : basşımı okşadı tamm canm korkma bak bünyen cok iyi çok güzl bi bebeğin olck cok rahat doğrcan az sık dişini beni avuttu :) :) o kadr iyiydi yani inşaAllah smdi de öle olur :)
Şu an yaşadığım ile yeni taşındım kızlar malum 8. Aya yeni girdim ve bu doktoru araştırarak buldum.. Kimi iyi diyor kimi kötü diyor net Bi doktor bulamadım açıkcası.. Diyorlar madem takip için özele gidiyorsun sancın gelince devlete git orda normal doğur diyorlar ama öyle bişeyi onlar kabul eder mi ki ne bileyim kafam acayip karışık (
canım bence doktorun ne diyorsa onu yap derim en iyisini o bilir. benim yengeme mesela bebeğin başı yan duruyor sezeryan demişti ama yengem inatla normal doğum dedi ve bebişimizin kalp atışları durmuştu ama çok şükür hemen müdahale düzeldi. o yüzden doktor öyle diyorsa öyle yap bence. birde senin takibini hangi doktor yaptıysa bence ona gitmelisin hamilelik süresinde ki tüm hallerini o kişi biliyor çünkü. benim düşüncem bu şekilde. herkesin dediğine değil doktorunun dediğine bakmalısın. herkes normal doğum yanlısıdır elbet ama bebeğin de yada sende bir sıkıntı söz konusu ise israr etmenin anlamı yok.
Kızlar geçen doktora gittim 32. Haftalık çalışamaz raporu verdi dediğine göre Bebek biraz önden gidiyormuş iriymiş Zaman'ı gelince çok bekletemem ben bunu içerde Dedi kakasını yeme ihtimali ve doğumda zorlanma olabilir Dedi.. Simdi benim merak ettiğim özele gidiyorum daha iyi takip ettirebilmek için özel de de çoğunlukla sezeryan yapıyorlar.. Peki benim haftam geldiğinde sancım olmazsa suni sancı mı verirler normal doğum için yoksa sezeryana mı alır çok bekletemem diye başına böyle bişey gelen var mı acaba ? Ben eğer Bi sorun olmazsa normal doğum istiyorum..
Normal mi sezeryan mi dersen elbette normal derim. Doktorunun dedigine göre riskli bir durum var. Eger bebek iri olursa dogum kanalina uygun pozisyonda yerlesemeyebilir ya da bebegin kilosuna göre senin çatın dar olursa normal dogum yapamazsın. Mekonyum aspirasyonu yani doktorunun dedigi gibi bebek anne karninda kakasini yapip yutarsa bu da riskli bir durum. Normal dogum yaparken tam acik oldugun halde suyun kirli gelmeye basladiginda gebe güçlü ikinip bir an once doguramazsa acil sezeryana aliniyor. Eger bebek kakasini yutarsa akciger enfeksiyonu gelisebilir. Yenidogan yogun bakimda tedavi görmesi gerekiyor. İçin rahat etsin istiyorsan baska bir doktora daha muayene olabilirsin. Benim günüm 8 gün gecikti ben ve doktorum normal dogum olsun istiyorduk sürekli nst cektiriyordum muayene ediyordu hic agrim yoktu. En sonunda suni sanciyi denedi çok şükür normal dogum yaptim. İnşallah hersey istedigin gibi olur. Bebegini saglikli bir sekilde kucagina alirsin. Rabbim yar ve yardimcin olsun.
benimkine de özelde iri bebek dediler sezeryan önerdi doktorum sonra acabalarla devlete gittim orda da baktırdım orda da bebeğim 38. haftada 4150 gr. çıktı.öyle olunca normal doğum da riskli o sırada olmasa bile ilerde rahim sarkması riski var diye özeldeki doktorumla sezeryan doğum yaptım.
bebeğim 3250 gr. doğdu :)) suyum çoktu belki ondan iki dr. da yanlış ölçüm yaptı bilmiyorum ama hayırlısı buymuş bebeğim sağ salim doğdu ya gerisi anlamsız :)
Benim ilk çocuğumda doktorum bu bebek küçük bir Bebek En fazla 3300 doğar dedi 40+4 te 3.860 gr doğdu özelde doktorum 40 haftayı 1 gün geçe hastaneye yatış verdi suni sancıyla yatmadım çünkü sancım gelmedi hiçte 1 cm açıkmış Sünni sancıda etkili olmıuyo aradım doktoru dediği şuydu Can'ım ben mesuliyet kabul etmiyorum çocuğun hareketlerıne dikkat et kakasını yapıp yutabilir günü dolduğundan. Devlete gittim 40 haftayı 2 hafta geçene kadar bekleniyor herşey normal sancıyı bekleyen dediler özel hemen suni veriyo kendi sancın yoksa sadece suni açmıyor sonunda seZaryan . Benim eşim 5 buçuk kilo doğmuş kaynanam 50 kiloyla hamile kalmış 65 le doğurmuş .bizim Zaman'ımızda seZaryan yoktu diyor.çocuğun ayrıca kilolu olsa bile normalle doğuranlarım sen özeldeki doktorlara bakma arada devletleşe git derim ben