Süreç nasıl işliyor acaba

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.900
1.683
83
39
Merhaba 22. Hafta hamileyim . 6 ayı başı oluyor sanırım yanlışsam düzeltin :)
Çalışıyorum büyük ihtimalle sorun olmazsa çalışabildiğim yere kadar çalışacağım . İşyerinde sorunlar olduğu için sonrasında çalışmayı düşünmüyorum. Yanımda ki abla benim patronla tartışmadan sonra ( ikramiyem verilmedi bende eskisi gibi çaba sarfetmiyorum nasılsa görülmüyor) yapılması gereken işler .. tartışmamızı duymuş WC’ye gitti geldi bi anda kendisi ile konuşmaya karar verdi . Bende yoruldum she doğum iznine gidecek yerine ve benim yerime birini bul ben otel ve uçak işlerinden anlamıyorum diye konuşmuş . Kendisi iyidir hoştur çok yardımcı oldu bana herkes kendini düşünür tabi .. yolunu da yaptı . Kendisi 32 yıllık eleman olduğu için ik da ki herkes onu tutuyor . Yok patron geldi görmedi isen yok şöyle böyle . Yok bak ablanın patronu geldi hemen yerine geçti yoo dedim WC’ye gidiyor . Sanırım yanımdaki abla ik yı da dürtmüş :) neyse böyle anlattım konuyu az çok sebebini bilin diye biliyorum konudan çıktı ama çıkış sebebimi neden böyle düşündüğümü bilin diye anlattım .
Asıl sorum ; hamilelik izne çıkış nasıl oluyor . 22.hafta erken mi ? Doktordan kağıt mı almak gerekiyor yada ne zaman almak gerekiyor .. süreci bilmiyorum 🤷‍♀️ direk çantamı aldım ben doğuma gidiyorum olmaz herhalde :)

Yasal hakka göre doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay izin var yani bu da demek oluyor ki 7 aylıkken doktordan aldığınız belge ile ücretli doğum iznine ayrılıyorsunuz. Eğer gebelikle alakalı çok ciddi bir probleminiz yoksa iş yeriniz size beş aylıkken ya da altı her neyse izne çıkarmaz. Ücretsiz izin talep edebilirsiniz ya da rapor alabilirsiniz.

Yasal hakka göre doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay izin var yani bu da demek oluyor ki 7 aylıkken doktordan aldığınız belge ile ücretli doğum iznine ayrılıyorsunuz. Eğer gebelikle alakalı çok ciddi bir probleminiz yoksa iş yeriniz size beş aylıkken ya da altı her neyse izne çıkarmaz. Ücretsiz izin talep edebilirsiniz ya da rapor alabilirsiniz.
Anladım 7.aya kadar çalışıp yada doktordan çalışma izin kağıdı alıp uzatabilirim onun haricinde izne çıkaramaz beni . Ya ben söylemiştim şimdi bugün yeni ilan koymuşlar eleman arıyorlar .

32. Haftadan 40. Haftaya kadar 8 hafta doğum öncesi izni baslar .32. doktor doğum öncesi analık izni uygundur der .37. haftaya kadar da çalışılabilir
Anladım bu süre zarfında bir şey yapmak gerekmiyor o zaman . Bir evrak alma sunma işverene . Gibi .

Anladım bu süre zarfında bir şey yapmak gerekmiyor o zaman . Bir evrak alma sunma işverene . Gibi .
32. Haftadan önce gerek yok.ama sonrasında doktor raporu gereklidir .siz doğum yapana kadar izinli sayılmak için.zaten doktorlar da prosedürü biliyor yardımcı olurlar size

Ne zaman çıkmak istiyorsunuz izne?
Ben 37. Haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. Bir daha hiçbir şey yapmadım. 37+5 te de doğurdum zaten. Doğurduğunu bildirdim bitti gitti ☺️

Ne zaman çıkmak istiyorsunuz izne?
Ben 37. Haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. Bir daha hiçbir şey yapmadım. 37+5 te de doğurdum zaten. Doğurduğunu bildirdim bitti gitti ☺️
Bende eğer bi sorun teşkil olmazsa çalışabilir raporu almak istiyorum . Doğum sonrasına eklemek için . . Öncesinde bir şey yapmak gerekmiyor yani onu anladım eğer çalışacaksam çalışabilir raporu alıp işverene sunmak gerekiyor o kadar sonrasında doğurdum ben anladım . İşyeri sıkıntılı biraz ben doğumdan sonra çalışmak istemiyorum ama bnu şimdi söylemek istemiyorum zaten doğumiznim olacak . Arkamdan işler dönüyor 😵‍💫 yanımda ki abla sağolsun o da çıkmak istiyor ama beni kullanıyor

32. Haftadan önce gerek yok.ama sonrasında doktor raporu gereklidir .siz doğum yapana kadar izinli sayılmak için.zaten doktorlar da prosedürü biliyor yardımcı olurlar size
Soracağım doktora . Eğer sorun olmazsa çalışabilir raporu almak istiyorum gerçi yerime eleman bakıyorlar ama bilmiyorum 🤷‍♀️ tabi .

Bende eğer bi sorun teşkil olmazsa çalışabilir raporu almak istiyorum . Doğum sonrasına eklemek için . . Öncesinde bir şey yapmak gerekmiyor yani onu anladım eğer çalışacaksam çalışabilir raporu alıp işverene sunmak gerekiyor o kadar sonrasında doğurdum ben anladım . İşyeri sıkıntılı biraz ben doğumdan sonra çalışmak istemiyorum ama bnu şimdi söylemek istemiyorum zaten doğumiznim olacak . Arkamdan işler dönüyor 😵‍💫 yanımda ki abla sağolsun o da çıkmak istiyor ama beni kullanıyor

Hiçbir şey yapmana gerek yok. Doğum iznin bittiği gün istifa dilekçeni yaz. İhbarın var mı?

Hiçbir şey yapmana gerek yok. Doğum iznin bittiği gün istifa dilekçeni yaz. İhbarın var mı?
İhbar sürem mecbur olacak evet . 1,5yıldır çalışıyorum çünkü . Ben dediğim gibi aslında çalışacaktım yanımda ki abla çıkacaktı onun yerine geçecektim ikramiye mi vermeyince uyuz oldum . Yanımda ki ablaya abla sen çıkacağını söylerken beni söyleme dedim benim doğumdan sonra çalışıp çalışmayacağım belli değil dedim çıkabilirim . Sonra gitti kendi durumumu konuşacağım diye patronumla konuşmaya gitti . She çıkacak 4 ay yok ben işini yapamam yerine geçici eleman al demiş (ilan koymuşlar yerme eleman alıyorlar ) benim yerime de birini bul ben artık yoruldum fln dediğini söyledi . Başkasına da she yi kaybetme yetiştirilmiş eleman fln dedim demiş .. yani doğumdan sonra gelip gel she sana işi öğreteyim derse abla ben çalışmayı düşünmüyorum diyip istemeyeceğim onun işini . Arkamdan oynaması bana başka başkasına başka demesi bilmiyorum 🤷‍♀️ severdim kendisini ama herkes kendini düşünür gidipte sormayacağım tabi … safa yatacağım o gün geldiğinde istemediğimi söylerim ..

Back
X