Sürekli çocuklara baktırma isteği..

Milamila9494

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
321
341
33
Ablamın 3 cocugu var yazlari bize geliyor 3 ay beraber kalıyoruz. Su an da yanimizda cocuklarla. Sürekli cok uykum var su cocuklara bakin biraz uyuyum falan diyo cok iyi anliyorum öyle de yapiyoruz hadi sen uyu diyorum bakiyim diyorum ama başedemiyorumki yegenlerimde hiperaktivite ve dikkat daginikligi teshisi var ilac kullanicak derecede durmuyolar maksimum 40 dk oyalayabiliyorum sonrasinda annelrini istiyolar uyandiriyolar..
Şimdi beni rahatsiz eden kısım şu. Annem ablami uyariyo gece film falan izleme yat uyu dinlen gündüz uyuklama sürekli diye anneme de kiziyo. Sürekli gün icinde ablam uyumak istiyorum diye koltukta yatiyo ev islerine zaten ben kosuyorum yakinda dugunum var tahmin edersiniz stresimi. Carsiya annem giderken gezmek icin cocuklari birakmayi teklif ediyo sürekli.
Bugün de gelmis bi akrabayi örnek gösteriyo iste o akraba annesine cocugunu birakip arkadasina gidiyomus uyuyomus keyif yapiyomus biz neden hic ona yardim etmiyomusuz.. ya sunu anlayamiyo annem babam yasli bende dedigim gibi elimden geldigi kadar yardim etmeye calsiiyorum. Mesela bende evlenince hemen cocuk dusunmiyorum kendimi o olgunlukta gormuyorum ablami gördukce iyice sogudum ya :(
Yani artik sürekli yok onun kardesi cocuklarina bakiyo onun annesi cocuklarina bakiyo muhabbetinden sıkıldım biz uyardik 3. Cocugu da yapma dedik bak zaten zor basediyosun sana da yazik dedik dinlemedi hamileyim haberiyle geldi. Haklimiyim haksizmiyim bilmiyorum tek bildigim stres oldugum tabi baska dert vermesin Allah ama sadece icimi dökmek istedim.

kesinlikle haklisiniz.Siz kendi islerinizle ilgilenin.Arada bir bakmak iyidir ama zorunluluk olunca isin tadi kaciyor..Insanlarda bakamiyacagi cocuklari dogurmasinlar.Ayricabu durumda ablanizi rahatlatmasi gereken kisi siz veya anneniz degil cocuklarin babasidir.
Babasi kendi yasadiklari sehirde su an calisiyo. Yazlari okul tatil olunca ablam gelip 3 ay kaliyo tabi o da isten bi hafta izin alip katilabiliyo.. zaten nişanimda da kocasi kafasini dinlesin diye babama verip durdu cocuklari sinirim bozuluyo bu hallerine

Babasi kendi yasadiklari sehirde su an calisiyo. Yazlari okul tatil olunca ablam gelip 3 ay kaliyo tabi o da isten bi hafta izin alip katilabiliyo.. zaten nişanimda da kocasi kafasini dinlesin diye babama verip durdu cocuklari sinirim bozuluyo bu hallerine
cok sinir bozucu bir durum.Ben olsam mümkün oldugunca evde durmazdim.Kocasi kafasini dinlesinmis.Zaten 3 ay dinliyor kafasini.Yazik degil mi babaniza.

Çocuk bakmaktan daha zor bir iş varsa.

O da emanet çocuk bakmaktır.

Kendim çocuk yapmıyorum bakamam diye korkuyorum.

Ama emanet çocuk baktım. Allah kimseye nasip etmesin emanet çocuğun ana babasına hesap vermeyi.
O kadar güzel özetledinizki. Cunku en buyugu suclu olunca ona kiziyorum kizdim diye ablamda o kucukleri kiskaniyo kizma diye beni uyariyo öyle döngüye giriyoruz😂 cok sacma bi durum sonra vicdan yapiyorum kizdim diye. Ama dugunume az kaldi cook stresliyim bide cocugu kaldirmiyo basim

Bende böyle dusundugum icin en az 1 yil hatta 2 yil cocuk dusunmuyorum bilmiyorum maddi manevi sarari saglarsak olabilir tabi de.
3 tane yaparken kime sorduysa gidip ona çocuk baktırsın bulmuş yolunu 3 ay gelip kalıyor oh bedava bakıcı

Benim ablaminda 3 çocuğu var .. 5-3,5-2 yaslarinda .. bi isi oldugunda bi yere gitceginde anneme birakir bir ikisini ..bekar kizkardeerim de bakarlar ..ablam uyusun diye annem kıyamaz bakar yine çocuklara.. yalnız aradaki tek fark ablam boş vaktini dinlenerek geçirir gece tv izlemez öyle olsa kim olsa zoruna gider 3 kucuk cocuga bakmak ..

ful butun gun bakmiyorsaniz ablaniza destek olmanizi tavsiye ederim. bakamiyorsa dogurmasaydi bakici tutsaydi yorumlarinda da alakayi anlamis degilim. 3 cocuk doguranin yorulma ve kardesinden destek isteme hakki yokmus gibi yorum yapanlara bakmayin. kendinizi de heba etmeden mumkun mertebe desteginizi esirgemeyin.

Benim ablaminda 3 çocuğu var .. 5-3,5-2 yaslarinda .. bi isi oldugunda bi yere gitceginde anneme birakir bir ikisini ..bekar kizkardeerim de bakarlar ..ablam uyusun diye annem kıyamaz bakar yine çocuklara.. yalnız aradaki tek fark ablam boş vaktini dinlenerek geçirir gece tv izlemez öyle olsa kim olsa zoruna gider 3 kucuk cocuga bakmak ..
İste mesela o bugün bakin da enistenle bi bas basa yemege gidelim diyebiliyo cok rahat. O da sundan kaynakli evlenir evlenmez hamile kaldi pek yapamadilar basbasa cafe yemek falan ondan.

şiddetle ablanızın terapi almasını öneririm. çünkü yaşadığı zorluklarla şu an sorumluluklarını yıkma psikolojisinde gibi duruyor. çocukların ona ait olduğunu ve asıl sorumlunun o olduğunu, zaman zaman dinlenebilmek adına destek isteyebileceğini ancak bunu abartmaması gerektiğini öğrenmeli.

şiddetle ablanızın terapi almasını öneririm. çünkü yaşadığı zorluklarla şu an sorumluluklarını yıkma psikolojisinde gibi duruyor. çocukların ona ait olduğunu ve asıl sorumlunun o olduğunu, zaman zaman dinlenebilmek adına destek isteyebileceğini ancak bunu abartmaması gerektiğini öğrenmeli.
Bi dönem gitti de cok bilmis enistem psikologun bi faydasi olmaz.cart curt diye aklina girdi diye birakti onu da.

Back
X