Sürekli değişen amh değeri

Biz de bir aya Almanya’ya taşınıyoruz. Açıkçası ben de hep tüp bebek için Almanya’dan Türkiye’ye gelenleri duyuyodum o yüzden Almanya çok daha pahalı diye düşünüyodum. Gidince oradaki kliniklerle de görüşüp fiyat almak mantıklı olacak gibi. Dediğiniz gibiyse ve arada çok büyük fark yoksa en azından Türkiye’ye gidip gelme stresi ve masrafı da olmaz.

AMH durumundan haberim yokken ben de önce adapte olayım, 2-3 yıl sonra düşünürüz kafasındaydım. Kendime baskı yapmamak ve düzen almak için o süre bana mantıklı geliyordu. Ama her şeyin tamamen yoluna girmesini beklersek o mükemmel zaman muhtemelen hiç gelmeyecek. Şimdilik önceliğim doğal yolla denemek, ilk 6 ay çok düzenli bir hayatımız olmayacak gibi duruyor; en azından geçici evden çıkıp daha kalıcı bir düzene geçene kadar bekleyeyim sonrasında bakalım hayırlısı
Ben iki yıldır uğraşıyorum ve artık tüp bebek sürecine girdim. Son altı ay bayağı araştırdık tabi ki Türkiye’de daha iyi bu konuda istediğini yapıyorlar. Ama dediğim gibi fiyatlar aynıydı Almanyada sigorta yarısını karşıladığı için biz ilk burada denemeyi tercih ettik olmazsa başka bir umudumuz yine Türkiye olur diye düşündük. Çok haklısın ilk zamanlar çok zor ama buraya gebe gelenler de oldu gelir gelmez gebe kalanlar da bebekler büyüdü bile her şeyin hayırlısı tabii nasip olacak olsaydı yine olurdu ama şimdiki aklım olsa korunmazdım. Gözünde büyütme her şey oluyor, senin de gönlüne göre olur işallah 💕

Kızlar merhaba,

29 yaşında 3 yıllık evliyim, eşimle henüz çocuk düşünmediğimiz icin şimdiye kadar korunuyorduk. Mart ayında adet gecikmesi yaşayınca doktora gittim ve doktor rezervlerin az görünüyor bir kan testi isteyeceğim senden dedi. Amh testiyle ilk o zaman karşılaştım. Özel bir hastaneydi ve 30 Mart'ta test sonucum 0.67 çıktı. Sonucumu öğrenince devlet hastanesinin tüp bebek merkezine yönlendirildim ama önce doğal denemediğimiz için hemen tüp bebeğe başlamak istemedim. Tüp bebek merkezinde folikul sayım 5+2 görüldü. Testi tekrar başka bir yerde yaptırayım kesin sonuç olmayabilir diye düşünüp yaklaşık 8 Nisan'da araştırma hastanesinde Kan verdim 1.66 çıktı. Değerler arası fark çok çıkınca ilki yanlıştı herhalde diye düşündük, özel hastanedeki doktorum tekrar gelip test ver lab hatası olmuş olabilir dedi, 1 mayısta aynı özel hastanede yeniden test verdim 0.94 çıktı. Tüp bebek merkezinde sonuç 1'in üstünde çıkarsa zaten tedavi uygulanmıyor git bir de oraya kan ver dendi, ben de 4 mayısta bir daha kan verdim orada da 0.28 çıktı. İki aydır inanılmaz bir kafa karışıklığı yaşıyoruz. Bir de tam yurt dışına göç etme sürecindeydik eşim is bulduğu için. Ben hem hamilelik hem göç bu stresi birlikte yaşamak istemiyorum. Üstelik düzen almak zaten en az iki yılımızı alacak diye düşünüyorken şimdi bir sene bile bekleyemezsin acilen çocuk dene ya da tüp bebek yaptır deniyor. Şuan yumurta ya da embriyo dondurmak belki daha mantıklı olacak ama taşınmamıza bir ay var Türkiye'den ayrılınca devlete nasil gidebilirim bilmiyorum. Yurt dışında yaşayıp Türkiye'ye gelen var mı bu konu için? Sonuçları farklı çıkanları okudum ama bu kadar üst üste farklı sonuç alan görmedim ben neye inanacağım ne yapacağım şaşırdım. Bir yıl bile beklenemez mi sizce bu seviyelerdeyken?
amh değerine çok takılma canım. iyi bir lab yapılmadıgı takdir de hem yanlıs cıkar. kiş amh değeri her seyı göstermez. amh iyi olur yumurta kaliten iyi olmaz. amh kalıte hepsı iyi olur sperm kalıtelı olmaz. çocuk dusunceniz varsa ovulasyon zamanlarını değerlendir. dusunmuyorsanız bu sızın tercıhınız. yıne de sen gluten paketlı gıda ve sekerddn uzak dur. acık hava yuyuruslerı kabak cekırdegı cevız badem tuket. saglıklı yaglar avokado somon sardalya tüket. cocuo düşüncen varsa degerkerıne baktır iyi cıksa bıle d vıtamıni omga-3 folık kullanmaya basla. Rabbım gönlünden gecen tum dıleklerı hayırlısı ıle versın ❤️

Ben iki yıldır uğraşıyorum ve artık tüp bebek sürecine girdim. Son altı ay bayağı araştırdık tabi ki Türkiye’de daha iyi bu konuda istediğini yapıyorlar. Ama dediğim gibi fiyatlar aynıydı Almanyada sigorta yarısını karşıladığı için biz ilk burada denemeyi tercih ettik olmazsa başka bir umudumuz yine Türkiye olur diye düşündük. Çok haklısın ilk zamanlar çok zor ama buraya gebe gelenler de oldu gelir gelmez gebe kalanlar da bebekler büyüdü bile her şeyin hayırlısı tabii nasip olacak olsaydı yine olurdu ama şimdiki aklım olsa korunmazdım. Gözünde büyütme her şey oluyor, senin de gönlüne göre olur işallah 💕
Umarım sizin için de istediğiniz gibi en yakın zamanda ve en güzel şekilde sonuçlanır uğraşlarınız. 🌸🩷

amh değerine çok takılma canım. iyi bir lab yapılmadıgı takdir de hem yanlıs cıkar. kiş amh değeri her seyı göstermez. amh iyi olur yumurta kaliten iyi olmaz. amh kalıte hepsı iyi olur sperm kalıtelı olmaz. çocuk dusunceniz varsa ovulasyon zamanlarını değerlendir. dusunmuyorsanız bu sızın tercıhınız. yıne de sen gluten paketlı gıda ve sekerddn uzak dur. acık hava yuyuruslerı kabak cekırdegı cevız badem tuket. saglıklı yaglar avokado somon sardalya tüket. cocuo düşüncen varsa degerkerıne baktır iyi cıksa bıle d vıtamıni omga-3 folık kullanmaya basla. Rabbım gönlünden gecen tum dıleklerı hayırlısı ıle versın ❤️
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ❤️ dediğiniz gibi yediğim şeylere dikkat ediyorum bir aydır da takviyeler kullanıyorum nasip olursa güzel sonuçlarla gelir yazarım buraya inşallah. Hepimiz için en hayırlısı olsun 🌸

Back
X