İlk olduğumda çok ağrılıydı şişmişti ortalama ceviz gibi. Artık son gece öyle bir ağrıdı ki oturamadım bile sabah doktora gidip aldıracaktım ki sabaha karşı kendisi patladı birkaç güne indi bitti gitti. Birkaç ay sonra yine oldum bu sefer az şişti elimle bastırdım kendisi patladı ağrısızdı. Son kez üçüncüye birdaha oldum yine ağrısızdı ve kendim patlattım bastırarak. Ama patlamıyor orada duruyorsa kistleşme durumu olabilir birde cinsel ilişki sırasında acı verme ihtimali olabilir aldırın derim.Merhaba., evli degilim.
3,4 senedir bir tarafta bartholin kisti var.
3 doktor da cok aci verirse bosaltilabilecegini, boyle de kalabilecegini soyledi zamaninda.
Arada kendi kendine buyuyor, agri olmuyor sonra kuculuyor.
En sonuncu da dut suyuyla kuculttugumu dusunuyorum.
Kuculuyor ama tamamen yok olmuyor.
Bazilari dut kuruyle patladigini,aktigini vs soyluyor ya bende olmuyor bu hic.
Bir doktor daha once durdukca varis yapacagini da soylemisti.
Internetten cok arastirdim, tamamen gecme yolu yok gibi duruyor su an.
Bir de agrili olanlar varmis, herhalde bunlar patliyor.
Yardimci olabilecek var mi aranizda, bu durumu yasayan ve tamamen gecen?.
Tesekkur ederim.İlk olduğumda çok ağrılıydı şişmişti ortalama ceviz gibi. Artık son gece öyle bir ağrıdı ki oturamadım bile sabah doktora gidip aldıracaktım ki sabaha karşı kendisi patladı birkaç güne indi bitti gitti. Birkaç ay sonra yine oldum bu sefer az şişti elimle bastırdım kendisi patladı ağrısızdı. Son kez üçüncüye birdaha oldum yine ağrısızdı ve kendim patlattım bastırarak. Ama patlamıyor orada duruyorsa kistleşme durumu olabilir birde cinsel ilişki sırasında acı verme ihtimali olabilir aldırın derim.
Evet patlarsa apse patlamaz sertleşip kalırsa kist. Patlayınca antibiyotik vermişti doktorum iltihap vs kurutsun diye. Evet evliyim. Patladığı yerden akıyor yani sivilce gibi düşünebilirsin. Sen bilirsin aldırıp aldırmamayı ama ileride cinsellik hayatında rahatsızlık verebilir bu sanaTesekkur ederim.
Yani cinsel iliski yasamiyorum, hic agri da yok.
Oyle bastirip patlayacak gibi de degil.
Siringayla alsalar yine oluyormus.
Evli olmadigim icin o bolgeye yapilacak islemlerden korkuyorum acikcasi.
Apseyle kist arasindaki farki anlayamiyorum da su an sen deyince dusundum de patlayanlar apse, benimki kistlesti herhalde. Son gittigim doktor almaya gerek yok demisti ama hepsi farkli sey dedigi icin tek dogru oldugunu sanmiyorum.
Pek bilmedigim icin tahmin yurutecegim.
Sizinki patladiginda antibiyotik falan kullanilsa yok etmez mi acaba?
Siz evli misiniz?
Bir de patlayinca nereden akiyor, cahil ben
Ağrı, şişlik ve üzerinde kızarıklık varsa iltihaplanma söz konusudur. Antibiyoterapi ve gerekirse boşaltılarak iyileştirilebilir. Ağrı sızı olmadan fındık gibi kendi halinde kalırsa kistleşir ve bazen yine iltihaplanıp apseleşebilir. Sık nüks iltihaplanmalar ve görüntüsü rahatsız edici olabilir. Şimdilik cinsel ilşikiniz olmadığından ilişki sırasında ağrı çekmiyorsunuz. Aldırabilirsiniz, korkacak bir şey yok.Merhaba., evli degilim.
3 doktor da cok aci verirse bosaltilabilecegini, boyle de kalabilecegini soyledi zamaninda.
Merhaba, gecmis olsun. Bende de 2014 yilindan beri bartholin kisti var. 10x7 mm boyutunda. Doktorlar, mudahale edildiginde tekrarlama riskinin yuksek oldugunu soylemisti. Bende apse hic olmadi, cinsel iliski veya gunluk hayatima da olumsuz bir etkisi yok. Eger apselesirse veya agri gibi sorunlar olusursa mudahale ettirmeyi dusunuyorum, yoksa aklima bile gelmiyor varligiMerhaba., evli degilim.
Tesekkurler.Merhaba, gecmis olsun. Bende de 2014 yilindan beri bartholin kisti var. 10x7 mm boyutunda. Doktorlar, mudahale edildiginde tekrarlama riskinin yuksek oldugunu soylemisti. Bende apse hic olmadi, cinsel iliski veya gunluk hayatima da olumsuz bir etkisi yok. Eger apselesirse veya agri gibi sorunlar olusursa mudahale ettirmeyi dusunuyorum, yoksa aklima bile gelmiyor varligi
Evet evliyim, kist ilk olustugunda da aktif cinsel hayatim vardi ama hic etkilemedi. Bazen benim de farkedilir hale geliyor, tuylerim icin epilasyon cihazi kullaniyorum, ondan sonra bazen sislik hissettigim oluyor, islem sirasinda tahris ya da baskidan kaynaklaniyor sanirim. Evet ben de sizin gibi dusunuyorum, benim hayatimi etkilemeyen ve doktorlarin bu sekilde durmasinin bir probleme yol acmayacagini soyledigi bir kisti kurcalayip, iltihaplanma/kroniklesme riskini almak istemiyorum. Ben normal dogum da yaptim, simdiye kadar bu kistle ilgili hic bir sorun yasamadim. Umarim kendiliginden gecer, ya da boyle problemsiz durmaya devam ederlerTesekkurler.
Benim de boyle..agrisiz,etkisiz.ama o bolge orantisiz duruyor.
Bizim durumuzda aldirmak zarari olmayan bir seyi harekete gecirmek gibi geliyor ama yillarca orada duran bir seyin de elbet zarari vardir diyorum.
Bazen bazi durumlarda sisiyor 3,5 gune inip eski boyutuna iniyor iste.
Siz evli misiniz? Ara sira sisiyor mu sizin de peki?
Cumleleriniz iyi geldi tesekkur ederim.Evet evliyim, kist ilk olustugunda da aktif cinsel hayatim vardi ama hic etkilemedi. Bazen benim de farkedilir hale geliyor, tuylerim icin epilasyon cihazi kullaniyorum, ondan sonra bazen sislik hissettigim oluyor, islem sirasinda tahris ya da baskidan kaynaklaniyor sanirim. Evet ben de sizin gibi dusunuyorum, benim hayatimi etkilemeyen ve doktorlarin bu sekilde durmasinin bir probleme yol acmayacagini soyledigi bir kisti kurcalayip, iltihaplanma/kroniklesme riskini almak istemiyorum. Ben normal dogum da yaptim, simdiye kadar bu kistle ilgili hic bir sorun yasamadim. Umarim kendiliginden gecer, ya da boyle problemsiz durmaya devam ederler
Cumleleriniz iyi geldi tesekkur ederim.
Evet umarim sorun olmazlar hic
Sana birsey diyeyim mi bilmiyorum ocakta 1 kez bartholin apse subatta 1 kez de oda bartholin apse ve martta 2 kez biri b apse ve digeri bartholin kisti bugun dr‘a ciktim bartholin kisti denildi onuda temizlendi cünkü ben büyütmeyi engelledim ne olur olmaz diye her wc sonrasi batikon sürüyorum ve beyaz dut kurusu kürü sabah aksam ac karnina. Bakalim tekrarlanmayacagi umuyorum bu sefer psikolojime ters yapiyorum hayir hepsi gecicek tekrarlanmayacak bu sondu falan kendime diyorum icten icten. Ne kadar korkarsan acaba tekrarlanacak mi diye falan o kadar geri geliyormus sanirim öyle birsey düsünme takinti olma akisina birak hepsi gecicek de. Doktorum hala ameliyati önermiyor bana. Sende durum ne oldu?Merhaba., evli degilim.
Benimki zaten kist.Sana birsey diyeyim mi bilmiyorum ocakta 1 kez bartholin apse subatta 1 kez de oda bartholin apse ve martta 2 kez biri b apse ve digeri bartholin kisti bugun dr‘a ciktim bartholin kisti denildi onuda temizlendi cünkü ben büyütmeyi engelledim ne olur olmaz diye her wc sonrasi batikon sürüyorum ve beyaz dut kurusu kürü sabah aksam ac karnina. Bakalim tekrarlanmayacagi umuyorum bu sefer psikolojime ters yapiyorum hayir hepsi gecicek tekrarlanmayacak bu sondu falan kendime diyorum icten icten. Ne kadar korkarsan acaba tekrarlanacak mi diye falan o kadar geri geliyormus sanirim öyle birsey düsünme takinti olma akisina birak hepsi gecicek de. Doktorum hala ameliyati önermiyor bana. Sende durum ne oldu?
Benimde 3 kez apse sonrasi kist olustu suan orasi bildigim tas gibiBenimki zaten kist.
Bazi donemler sisiyor kendi kendine iniyor.
Agri sizi falan yok.
Dut kuru 1 hafta yapmistim sis oldugu donemde.
Ama onu yapmasam da inecekti her zamanki gibi.
Kiste de zaten etkisi olmuyor sanirim.
Aslinda saracoglu 21 gun diyor sanirim.
Denesem kistte gider mi bilemem...
Ben meditasyon,olumlama vs severim.
Bu aralar gececegine kendimi inandirdim.
Inan kuculmus gibi geliyor daha da .
Ilgisi var mi bilemiyorum.
Ama pco takmayi biraktigimda bitti mesela
Dut kuru kiste de olumlu etki yapiyor mu?Benimde 3 kez apse sonrasi kist olustu suan orasi bildigim tas gibikanka oldum seviyorum onlari elbette zamani gelince kankama güle güle diyecegim bende deneyecegim suanlik beyaz kut kürüsü iciyorum sabah aksam ac karnina 1 ay sonra birakcam tadi artik kötü gelmeye basladi
Olumlu düsünürsek hastalik bizden o kadar uzaklasiyorDut kuru kiste de olumlu etki yapiyor mu?
Apse zamani 1 hafta icmistim.
Ama kisti yok etmez diye dusunmustum.
Simdi ramazanda icemem gerci duzenli ama sonra deneyebilirim 21 gun
Olumlu dusunme isi yaradi galiba nazar degmesin.kist de kuculdu bu aralar
Degisikliklerde yaz bana da.Olumlu düsünürsek hastalik bizden o kadar uzaklasiyorbartholin kisti tedavisi oldum ben, temizlediler orasi ondan sonrasi sislik indi kapsul gibi birsey var herhalde sert ne büyüyor ne kücülüyor hala oldugu yerde simdi reglim ya reglim bittikten sonra kontrole gidecegim kontrol edecek zaten suan beni o kadar rahatsiz etmiyor ama bu sürecte iliskiye girmemek cok kötü birsey neredeyse 1 bucuk aydir girmedim yani ama yapacak birsey yok önce saglik diyorum olumsuz‘da düsünmüyorum artik öyle böyle gecicek baska caremiz yok insanlik hali elbet olur ne olur ne olmaz deniyorum iste beyaz dur kurusuyu 1 ay doldu mu birakacagim zaten
Simdi nasil desem bilmiyorum, hala ufak nohut kadar var cok sert idi simdi yumusak reglim tamamen bitince doktora cikacagim kontrole tekrardan düzelmis mi düzelmemis mi yine inatci cikarsa en son ameliyat diyecegimDegisikliklerde yaz bana da.
Benim yine sisti bu ara.Simdi nasil desem bilmiyorum, hala ufak nohut kadar var cok sert idi simdi yumusak reglim tamamen bitince doktora cikacagim kontrole tekrardan düzelmis mi düzelmemis mi yine inatci cikarsa en son ameliyat diyecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?