Bebek Beslenmesi Surekli emen bebegim kilo almiyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nur boun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2015
7
2
1
39
Merhaba sevgili anneler,
Suan 3 aylik olan bebegim dogdugundan beri her turlu endisemde buradaki annelerin deneyimlerinden oldukca faydalanmistim. Ancak simdiki sorunumda herhangi bir konu basligi bulamadigim icin kayit olup kendim sormak istedim. Ayin 20sinde tam 3 aylik olacak bebegim. Dogdugundan beri cok gazli bir bebekti ancak su siralar daha iyi. Ne zaman emmek istese emziriyorum, hic reddetmiyor hep emiyor. En kisa 10 dk kadar emiyor. Ortalama 1-1,5 saat aralarla emmek istiyor. Su ana kadar da kilo alimi gayet iyiydi. Ancak son 5 gundur 5600 gr uzerine cikmadi. Bu kadar emdigi nereye gidiyor anlamis degilim. Gunde 3 kere kaka yapiyor 5-6 kere de cis yapiyor. Bazen emdiklerini kusuyor. Bu durumda olan anneler litfen bana deneyimlerinizi altarin(

kilo alimi iyiyse ve doyuyosa endise etme.doydugunu bezindeki cisinden anlayabilirsin.ac bebek hep aglar.doyduguna eminsen yapisi oyle olcak demek.hep ayni oranda kilo almazki bebekler standartlara bakda sen.bi doktoruna gosterirsin.sevgiler

Cok tesekkurler sevdeangel. Gecen aydan bu yana 900 gr aldi da ben ayni hizda niye gitmiyor diye endiselendim. Ne degisti diye. Ayin 20sinde izlemimiz var bakalim soracagim doktora

Cok tesekkurler sevdeangel. Gecen aydan bu yana 900 gr aldi da ben ayni hizda niye gitmiyor diye endiselendim. Ne degisti diye. Ayin 20sinde izlemimiz var bakalim soracagim doktora
Maşallah canım 900 gram almış bir ayda çok iyi bence.Endiselenecek bir durum yok.

Tesekkur ederim evet cok sukur aldi insallah boyle devam eder. Ilk cocuk olunca en ufak bi degisiklikte pimpirikleniyorum
canım bebişlerimiz aynı gün doğulmu belli ki.. benimki de 20sinde 3 aylık oldu..
benim en baştan beri sütüm çok yeterli olmadığı için her ay artırımlı olarak mama takviye ediyoruz.. şu an 120ml.e çıkarttık mesela..
benim bebeğimin de kilosu 5,6 kg. civarında.. ben her ay tablolardan kontrol ediyorum boy-kilo uyumu düzgün gidiyor.. yani biz mama yiyor olmamıza rağmen aşırı kilo almıyoruz.. bazı bebekler çok kilo almaya müsait olmuyorlar.. benim oğlumun gazı ya da uyku problemim olmamasına karşın bir saniye kıpırdamadan durmadığı için doğduğu günden beri kilo tutmuyor sanırım..
yani maşallah sütün az değil gayet yarayışlı belli ki bebeğin gayet ortalamalarda kilo alıyor.. hiç endişe etme..

Cok tesekkur ederim evet ayniymia bebiklerimiz kilo ve boy egrilerinden ben de kotrol ediyorum surekli, herhangi bi sorun yok iyi gidiyor ama 5 gun durdugu icin endose ettim sanirim pimpirikli bi anne olma yolunda ilerliyorum yanaklari tombul tombul olsun asagi sarksin istiyorum ama sanirim bana cekicek ben de minyon tipliyim.

Kilo kilo kilo, kilo sağlık demek degil canim. Şişko yerinden kalkmayan bir çocuk mu istersin yoksa normal kiloda zipir zipir bi çocuk mu ?

Kakasini cisini yapiyosa, açlıktan aglamiyosa tamamdir.

Birde çocuklar ilk 3 ay hizli kilo aliyor ve büyüyor sonra kilo alimi yavaşlıyor. Panik yapma, kiloyuda kafana takma bence.

Aynen oyleymis:)) kafama takmayi biraktim herhangi bi sorun gozukmuyo artik, normal kilosunu almaya devam ediyo:) ayni hizda gitmiyo artik dediginiz gibi. Cok tesekkurler desteginiz icin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…