biz de basta ayni durumdaydik, simdi toparladik.
Bir gögsü 10 dakika emziriyorum, gazini cikariyorum, diger gögsü 10 dakika emziriyorum, 2 saatten önce tekrar meme vermiyorum, 2 saat dolduktan sonra aglayana kadar bekliyorum. Basta biz de emzik verdik ve sürekli tükürdü, emzigi kabul etmedigini düsünüp vaz gectik. Bir arkadasimin önerisiyle farkli markalardan bir cok emzik alip denedik, bizimki philips-avent emzikleri tutttu, sizinki bir baska markayi tercih edebilir. Önemli olan farkli markalarla denemeniz.
Bebek agladiginda, aglama sebebi ne olursa olsun meme verirseniz refleks olarak emmeye baslar susar, siskinlikten agliyor olsa bile, emdigi sütü dakikasinda kussa bile susar, o yüzden emzirince susmasindan yola cikarak bebegin ac oldugunu zannetmeyin. Aglamanin belli basli sebepleri sunlar:
gaz: bebekler gazi oldugu icin aglar, sadece emzirme bittiginde degil emzirmenin ortasinda da gazini cikarttirmayin deneyin. Omzunuzda ve dizinizde gaz cikarttirmak en kolayidir.
sütün yeterli olmamasi (aclik): sütünüzün yeterli olup olmadigini bezinden anlayabilirsiniz, günde 4-6 defa bez degistiriyorsaniz sütünüz yeterlidir. Ideal kaka rengi sari-turuncudur, eger bebegin kakasi yesil renk ise fazla emziriyorsunuz demektir.
bezinin kirli olmasi: bu konuda pek aciklamaya gerek yok sanirim.
diger: bebek üsüdügünde aglar, kolik ise sürekli aglar, annenin yedikleri rahatsiz ederse aglar vs... Önce yukaridaki sorunlari halletmeyi deneyin, olmazsa önce doktora götürün, sonra deneyerek cocugunuzu nasil sakinlestireceginizi kendiniz bulursunuz.
bol sanslar