Bebek Beslenmesi Sürekli Emme Isteği

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Keti34

Sağ Tarafa Herkes Sen Soluma EsiLamMm
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2014
427
330
103
33
Arkadaşlar merhaba benim bebeğim 47 günlük oldu, kolik bir bebek sürekli meme'de kalmak istiyor ve ağlıyor karni tika basa doyduğu halde sürekli meme araniyor. Aldiği zaman'da ağzinda meme öyle bekliyor bugünde emmesine bağlı olarakmi bilmiyorum ama ağzindan burnundan kusuyor. Gazi var onu biliyorum çikarmaya'da çalisiyorum hem midesinden hem popişinden gene'de memeye deli. Ve şuan memelerimin ucu yara olduğundan dolayi emzirmek istemiyorum. Meme verdikçe daha'da gazi olmaya başliyor emzik aldim ağzindan atiyor ne yapmam gerek bu memeye aliştirmak için. Ve surekli emmek istediginden dolayi memelerime süt doluyomudur. Yoksa bosami cekiyor ben arada kontrol etmek icin mememi siktigimda sut geliyor tam bosaltmiyomudur acaba

Arkadaşlar merhaba benim bebeğim 47 günlük oldu, kolik bir bebek sürekli meme'de kalmak istiyor ve ağlıyor karni tika basa doyduğu halde sürekli meme araniyor. Aldiği zaman'da ağzinda meme öyle bekliyor bugünde emmesine bağlı olarakmi bilmiyorum ama ağzindan burnundan kusuyor. Gazi var onu biliyorum çikarmaya'da çalisiyorum hem midesinden hem popişinden gene'de memeye deli. Ve şuan memelerimin ucu yara olduğundan dolayi emzirmek istemiyorum. Meme verdikçe daha'da gazi olmaya başliyor emzik aldim ağzindan atiyor ne yapmam gerek bu memeye aliştirmak için. Ve surekli emmek istediginden dolayi memelerime süt doluyomudur. Yoksa bosami cekiyor ben arada kontrol etmek icin mememi siktigimda sut geliyor tam bosaltmiyomudur acaba
+1:KK43:

biz de basta ayni durumdaydik, simdi toparladik.
Bir gögsü 10 dakika emziriyorum, gazini cikariyorum, diger gögsü 10 dakika emziriyorum, 2 saatten önce tekrar meme vermiyorum, 2 saat dolduktan sonra aglayana kadar bekliyorum. Basta biz de emzik verdik ve sürekli tükürdü, emzigi kabul etmedigini düsünüp vaz gectik. Bir arkadasimin önerisiyle farkli markalardan bir cok emzik alip denedik, bizimki philips-avent emzikleri tutttu, sizinki bir baska markayi tercih edebilir. Önemli olan farkli markalarla denemeniz.

Bebek agladiginda, aglama sebebi ne olursa olsun meme verirseniz refleks olarak emmeye baslar susar, siskinlikten agliyor olsa bile, emdigi sütü dakikasinda kussa bile susar, o yüzden emzirince susmasindan yola cikarak bebegin ac oldugunu zannetmeyin. Aglamanin belli basli sebepleri sunlar:

gaz: bebekler gazi oldugu icin aglar, sadece emzirme bittiginde degil emzirmenin ortasinda da gazini cikarttirmayin deneyin. Omzunuzda ve dizinizde gaz cikarttirmak en kolayidir.

sütün yeterli olmamasi (aclik): sütünüzün yeterli olup olmadigini bezinden anlayabilirsiniz, günde 4-6 defa bez degistiriyorsaniz sütünüz yeterlidir. Ideal kaka rengi sari-turuncudur, eger bebegin kakasi yesil renk ise fazla emziriyorsunuz demektir.

bezinin kirli olmasi: bu konuda pek aciklamaya gerek yok sanirim.

diger: bebek üsüdügünde aglar, kolik ise sürekli aglar, annenin yedikleri rahatsiz ederse aglar vs... Önce yukaridaki sorunlari halletmeyi deneyin, olmazsa önce doktora götürün, sonra deneyerek cocugunuzu nasil sakinlestireceginizi kendiniz bulursunuz.

bol sanslar

Bende bir memeyi 10 dakika diğer memeyi 10 dakika olarak denedim ama doktorumuz yanliş oldugunu söyledi. Ilk gelen önsüt şekerli ve su icerdiği için ilk gelen önsütü iki memeden cekip siser diyor. Önemli olan arkasüt diye belirtti. Bebeğin Kakasinin rengi yeşil ve sari arasi ... çunku her istediginde emiyor. Ve asiri bagiriyor emmediğinde. Bende emzik denedim nuk denedim bebedor denedim chicco denedim ev şuanda adeta emzik fabrikasi gibi. Son olarak anne memesi ile uyumlu emzik aldim 10 dakika emdi şimdi almiyor.

Bende bir memeyi 10 dakika diğer memeyi 10 dakika olarak denedim ama doktorumuz yanliş oldugunu söyledi. Ilk gelen önsüt şekerli ve su icerdiği için ilk gelen önsütü iki memeden cekip siser diyor. Önemli olan arkasüt diye belirtti. Bebeğin Kakasinin rengi yeşil ve sari arasi ... çunku her istediginde emiyor. Ve asiri bagiriyor emmediğinde. Bende emzik denedim nuk denedim bebedor denedim chicco denedim ev şuanda adeta emzik fabrikasi gibi. Son olarak anne memesi ile uyumlu emzik aldim 10 dakika emdi şimdi almiyor.
bizimki de ilk seferinde 10 dakika sonra agzindan cikartti, tekrar tutturup emzigin arkasindan hafifce tuttugumuzda birkac defa cikarmayi denedi ama basarili olamadi. Sonra tutmaya devam etti. Biraz israrci olmaniz lazim.

Back
X