Sürekli Geçmişi Düşünmek ve Bütün İhtimalleri Hesaplamak

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
33
Herkese merhaba. Yargılamamanız için söylüyorum benim terapi alacak maddi gücüm yok ve şehrimdeki psikiyatristlerle de anlaşamadık çünkü çözüm yolu sunmayıp sadece ilaç verdiler. Bu yüzden sizlere danışmak istedim.
Ben sürekli olarak geçmişi düşünüyorum. O an ne yaptım, neden öyle yaptım diye. Eğer öyle olmasaydı böyle olur muydu? Diye düşünüp bütün ihtimalleri tartıyorum. %1 olan ihtimali bile düşünüyorum ve problem çözer gibi olasılık hesaplıyorum. 2-3 sene önceki konuşmaları okuyor "burada neden böyle dedim" diye düşünüyorum. 2 sene boyunca aralıksız her gün bu konuyu düşünüyorum, herkese sürekli aynı şeyi anlatıp duruyorum. Hiç ilerleyemedim. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum

Ekleme: Bilimsel adı "ruminasyon" imiş. Zihnin kötü anıları sürekli düşünmesi, geviş getirmesi diye geçiyor.

Son düzenleme:
ilaçları denediniz mi peki dinlediğim uzmanlar çözüm bulamayacağımız hastalarda önce ilaç tedavisine başlarız sonrasında kendini daha iyi hissettiğinde terapiye geçeriz diyorlar sizin içinde öyle bir durum olabilir mi

Gece yarısı kütüphanesi kitabını okuyun . Tam anlattığınız şeyler gibi. Sonra kafanızda tüm cevaplar oturacak. 500 liralık terapi parası cebinizde kaldığı için bana dua edeceksiniz

Bende senin gibiyim,aşırı takıntılıyım.Gece tam yatacakken sürekli aklıma geçmiş gelir.Ya oturur ağlarım ya da senin gibi hesaplamalar yaparak uykumu kaçırır sabahlarım.Uzmanlar genellikle uyku ilacı veriyor bu durumlar için kullanmanı tavsiye ederim.Kendini meşgul edecekler şeyler bul.

Gece yarısı kütüphanesi kitabını okuyun . Tam anlattığınız şeyler gibi. Sonra kafanızda tüm cevaplar oturacak. 500 liralık terapi parası cebinizde kaldığı için bana dua edeceksiniz
Hadiii

Maalesef bende öyle bir durum olmadı devlet hastanesi oldugu için doktorlar çok yoğun ve hastaya ayırdıkları süre çok çok az

Hemen okuyacağım çok teşekkürler. Duamı da edeceğim söz :)

Geçmişte yasadiginiz bie tramva var mi ? Cocukluk,ergenlik zamanlari ? Anne babaniz nasil insanlar
Var sanırım. Aslında her şeye travma denilmesini sevmem. Küçük şeyler de travma olabilir ama deprem sel gibi afet travmalarının yanından bile geçemez. Takılı kalmak diyelim.

devlette hanig doktormuş terapiye geçen?

hastanın yüzüne bakacak vakitleri yok.

Durumun ilaclik olmasa neden ilaç vermek istesinler ki ?

Geçmişte değiştirmek isteyip değiştiremediğiniz, sizi pişman eden ve kendinizi suçladığınız bazı şeyler mi vardı acaba? Bazen insan kendini bazı konularda yetersiz görür veya yetersiz hissettirilirse daima geçmiş eylemlerini düşünürken bulabiliyor kendisini. O yüzden temelde yatan sorun ne ise onları halletmek, tetikleyen hatırlatan şeylerle yüzleşmek gerek. Bir de belki geleceğe dair bazı hayaller kurup kendinizi oraya odaklasanız ve şu anda da ona yönelik bir şeyler yapsanız geçmişten uzaklaşmanıza yardımcı olur. Tabii bu konunun uzmanından yardım almalısınız, bunlar sadece aklıma gelen birkaç şeydi. Psikiyatristler genelde çok da fazla dinlemeden ilaç verme yoluna gidiyorlar buna bizzat şahit oldum ve şaşırmıştım. Ama bir psikolog veya psikoterapist size daha iyi yardımcı olur.

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…