Surekli Gecmiste Yasamak 35 yas takintisi...

Tesekkur ederim, begenmeniz mutlu etti beni. :KK36:

Hayatin dilinden anlamak gerekiyor ve sanirim ben de 34 koca yilin ardindan o mertebeye ulastim. :)

Caba gosterdim, elimden geleni yaptim ama olmadi mi? Olmasin, vardir muhakkak makul bir nedeni. Zamaninda cok ama cok isteyip sonradan iyi ki olmamis dedigimiz o kadar cok sey oluyor ki hayatta... Kimi zaman cok daha guzel secenekler sunarak hakliligini gosteriyor hayat.

Hayat basitlestirildigi oranda guzel. :KK66:

Bu olgunluğa gelmeniz çok güzel.. :KK9:
Herkes sizin gibi değil burada görüyorum.
Benim de zamanında olsun olsun diye ne dualar ettiğim meseleler oldu sonra iyi ki olmamış diye çok şükrettim.
Bu konularda elinden geleni yapıp sonrasını gerçekten Allah'a bırakmak lazım.
Çünkü bu işlerde sadece bireysel çaba yetmez.
Yetmiyor, en azından bende yetmedi.
Bireysel olarak elinden geleni yaparsın belki karşındaki için doğru insan değilsindir, olmaz veya hayat sizi öyle bir noktaya getirir ki olmaz.
Veya sen istemezsin olmaz.
Biraz rahat olmak lazım.
Ama burada (özellikle bende bekar olduğum için) 30 yaşlarında bekar olanların açtığı konuları çok okudum.
Bu konuları açmalarının çoğu nedeni; toplum baskısı.
Yakınlarının lafları, korkutmaları..
Yok evde kaldın diye küçümsenmeler,yok çocuğun olmaz demeler,tek başına öleceksin demeler..
Yok artık ya..:duduk:
Herkes gaibi kesin bilir olmuş!
O kişilere sadece şunu demek isterdim:
Madem olumlu bir şey diyemiyorsunuz bari susun da bu insanları biraz rahat bırakın..
Ben de 31 yaşındayım,bekarım, çocuğum yok.
Bende yaşımın arttığının farkındayım ama sürekli yüzüme bak evlen yoksa çocuğun olmayacak denince; sanane üreyememem seni niye bu kadar rahatsız etti diyesim geliyor.. :63:
Yani bekarlara bu konuda biraz empati yapmak lazım..
Herkes evlenmeden önce bekardı deyip konuyu sonuca bağlayayım artık..:KK70:
Her şeyin hayırlısı olsun..:dua:
F flower_rose sizin için de hayırlısı olsun..:dua:

Son düzenleme:
Evlenseydiniz onunla mutlu olacagınızın garantisi varmıydı ?
Evlenmek herşey demek değildir
Yaşınızda gayet güzel
Eger yasınızın kadınıysanız önünüze bakın gecmişi kurcalamak yerine emin olun daha iyisini bulacaksınız

kendini anlatırken karamsar cümleler kurmuşsun.geç kaldım, yıllar geçti, keşke çocuğum olsaydı, sosyal çevrem sınırlı vs gibi... insanın kelimeleri davranışlarına, davranışları da kaderine dönüşür. kendini bu şekilde yargılama lütfen. kendine karşı çok katısın. herkesin yaydığı bir enerji vardır.ben erkek olsam seni fiziksel olarak beğensem ve konuşmaya çalışsam geç kaldım, keşke şöyle olsaydı keşke böyle olsaydı dedikçe senden uzaklaşırdım çünkü mutsuz olurdum. ne güzel çalışıyorsun, ne güzel aklı başındasın, ne güzel arkanda ailen var, ne güzel çocuk doğurmak için önünde en az 10 yıl var, ne güzel evliliğinde aldatılıp gururun kırılmadı, ne güzel şiddet görüp özgüvenini kaybetmedin, ne güzel ekonomik özgürlüğün var,...tam evlenilecek yaştasın. istediğin zaman evlenirsin. hayatının kontrolü senin elinde. sevgiler:))

Bu olgunluğa gelmeniz çok güzel.. :KK9:
Herkes sizin gibi değil burada görüyorum.
Benim de zamanında olsun olsun diye ne dualar ettiğim meseleler oldu sonra iyi ki olmamış diye çok şükrettim.
Bu konularda elinden geleni yapıp sonrasını gerçekten Allah'a bırakmak lazım.
Çünkü bu işlerde sadece bireysel çaba yetmez.
Yetmiyor, en azından bende yetmedi.
Bireysel olarak elinden geleni yaparsın belki karşındaki için doğru insan değilsindir, olmaz veya hayat sizi öyle bir noktaya getirir ki olmaz.
Veya sen istemezsin olmaz.
Biraz rahat olmak lazım.
Ama burada (özellikle bende bekar olduğum için) 30 yaşlarında bekar olanların açtığı konuları çok okudum.
Bu konuları açmalarının çoğu nedeni; toplum baskısı.
Yakınlarının lafları, korkutmaları..
Yok evde kaldın diye küçümsenmeler,yok çocuğun olmaz demeler,tek başına öleceksin demeler..
Yok artık ya..:duduk:
Herkes gaibi kesin bilir olmuş!
O kişilere sadece şunu demek isterdim:
Madem olumlu bir şey diyemiyorsunuz bari susun da bu insanları biraz rahat bırakın..
Ben de 31 yaşındayım,bekarım, çocuğum yok.
Bende yaşımın arttığının farkındayım ama sürekli yüzüme bak evlen yoksa çocuğun olmayacak denince; sanane üreyememem seni niye bu kadar rahatsız etti diyesim geliyor.. :63:
Yani bekarlara bu konuda biraz empati yapmak lazım..
Herkes evlenmeden önce bekardı deyip konuyu sonuca bağlayayım artık..:KK70:
Her şeyin hayırlısı olsun..:dua:
F flower_rose sizin için de hayırlısı olsun..:dua:

çok doğru soylediklerin evet bir karışmasalar iyi olacak. herkese dert oldu evlenmem. dışarıdan bakılınca zaten söylemiyorum aileme bile aman kısmet değil deyip geçiyorum zaten.

Evlenseydiniz onunla mutlu olacagınızın garantisi varmıydı ?
Evlenmek herşey demek değildir
Yaşınızda gayet güzel
Eger yasınızın kadınıysanız önünüze bakın gecmişi kurcalamak yerine emin olun daha iyisini bulacaksınız

doğru söylüyorsunuz. teşekkürler. :)

Valla panpa 55 yaşındaki patronum bile ileri bakıyor. Bence sen de ileri bak.

teşekkürler :).ileri bakmalı...

kendini anlatırken karamsar cümleler kurmuşsun.geç kaldım, yıllar geçti, keşke çocuğum olsaydı, sosyal çevrem sınırlı vs gibi... insanın kelimeleri davranışlarına, davranışları da kaderine dönüşür. kendini bu şekilde yargılama lütfen. kendine karşı çok katısın. herkesin yaydığı bir enerji vardır.ben erkek olsam seni fiziksel olarak beğensem ve konuşmaya çalışsam geç kaldım, keşke şöyle olsaydı keşke böyle olsaydı dedikçe senden uzaklaşırdım çünkü mutsuz olurdum. ne güzel çalışıyorsun, ne güzel aklı başındasın, ne güzel arkanda ailen var, ne güzel çocuk doğurmak için önünde en az 10 yıl var, ne güzel evliliğinde aldatılıp gururun kırılmadı, ne güzel şiddet görüp özgüvenini kaybetmedin, ne güzel ekonomik özgürlüğün var,...tam evlenilecek yaştasın. istediğin zaman evlenirsin. hayatının kontrolü senin elinde. sevgiler:))
yok o tarz bir enerji yaydığımı düşünmüyorum. kimseyle paylaştıgım birşey değil zaten. sadece bu gunlerde çok ust uste geldi bir şeyler. yoksa oturup kimseye dert yanmam evlenemedim diye. hatta tam tersi napalım ben böyle rahatım şeklinde dolaşıyorum.
dediğim gibi bu aralar ust uste birşeyler geldi ama motivasyonunuz için teşekkür ederim. yazmak dertleşmek çok iyi geldi. :) :) :)

Nette bir suru kizlarla fotografini yakaldiginiz kisiden ayrildiniz diye fevri davrandiginizi dusunmuyorsunuz degilmi? Inanin oylr biriyle evlilik yapmis olsaydiniz hayatiniz su anki hayatinizdan cokta parlak olmayacakti. Sizi anliyorum yanlizlik hissi kadar berbat birsey yok. Insanin hayata olan bakis acisini kararttikca karartir. Ama bazi seyler sizin elinizde. Pozitif olmaya telkin edin kendinizi ve yeni cevrelere girmeye calisin. Size uygun biri mutlaka cikacaktir karsiniza. Hic birsey icin gec kalmadiniz.

çok doğru soyluyorsunuz muhtemelen aldatılmış yarı yolda kalmış olacaktım. yorumunuz için teşekkürler. :) :)

Ya hiç olmazsa olasılığı korkutuyor bence kadınları. Aslında biri çıkıp şu şu vakitte evleneceksin dese eminim kişi o güne kadar rahat bi kafayla yaşar. O yüzden bilinmezlik ve hiç olmazsa olasılığından da bu kadar korkmayın, ne kadar çok korkup kaçarsanız düşünceler o kadar zihninize hücum eder. Korkularınızı atın bir kenara, hiçbir şey için geç değil. Bence sadece yumurtalarınızı dondurma fikrini düşünebilirsiniz kafanız rahat olur.

evet doğru geleceğin belirsizliği zor. teşekkürler yorumunuz için. :) :)

Gonul isleri bir baska alem. Bir seyler olacaksa siz kilinizi bile kipirdatmaya gerek kalmadan bir guzel oluveriyor, olmayacaksa agzinizla kus tutsaniz yine olmuyor.

Ben olmayan her seyin benim lehime nedenleri oldugunu dusunuyorum ve isin icinden bir guzel siyriliyorum. Niye olmadigi uzerine kafa yorayim ki?

Evlilikle mutluluk arasinda korelasyon varmis gibi yalnizliginizin uzerine vahlanmaniz hayati zorlastirmaktan baska bir sey degil. Oyle bir korelasyon yok. Evli olup da yalniz ve mutsuz olan bir suru insan var.

Her gecen gun eksilen bu degerli hayati yasamayi bilin. Once sahip oldugunuz ne varsa onlar icin sukur, sonra ise sahip olmak istedikleriniz icin gonulden temenni...

aslında evet olmayanda vardır hayır. hiçbir şey sebebsiz değil. rabbim dilerse olcak dilemezse ne yapsak boş. bu aralar ust uste geldi bir şeyler bunaldım ondan sanırım. :)

Birde sizin erkek versiyonlarınız var benim kuzenim de 35 yaşında işi gücü herseyi var 8 yıl önce nişanlısından ayrılmıştı bir daha evlenmem dedi evlenmiyor o kadar baskı yapıyorlar evlenmem diyor... Daha zamanı var zamanı değil diyor bazen çok takmamak lazım geçmişe takılı kalmamak gerek hayatını yaşa derim...

nasip iç dünyasında farklı şeyler vardır belki de insanlara güvenmiyordur. ben de o da var. zor güveniyorum insanlara.

Evlendim bosandım ki evlilikle mutluluk arasında bir bağlantı yok. Bosanırken de ömür boyu yalnız da kalabilirim ama bu baskı ile yaşayamam diye karar vermiştim. Seçim ve karar veriyoruz sonuçlarına da katlanıyoruz. Sen kendi seçimlerinin yanlış olduğunu düşündüğün ve kendinle barışmadığın için böylesin.
Bir an önce barış ve kendini kabüllen. Herkesin hayatı da dertleri de başka.
İnan hayat akıp gidiyor. Üzülmek yerine kurslara katıl illa birileri ile tanışma beklentisi dışında kafa dağıtmak amaçlı.
Çevre de başkalarının dedikleri de zerre umrum değil. 30 lu yaşlarda arkadasım bosandı 1 yıl içinde tekrar evlendi. Şimdiye kadar hiç bu kadar mutlu değildi. Şimdi buldu aradığını...
Herşey hem kader hem de çabaya bağlı.

evet kendime karşı çok katıyım sanırım herşeyden sorumlu tutuyorum kendimi. herşeyin hayırlısı. teşekkürler.

kısmet kader bilemiyorum varmı yokmu ...çok düşündüğüm kafa patlattığım noktaalr oldu, hiç evden dışarı adım atmıyan sosyal olmuyan biri evlenebiliyor,çok sosyal olan biri evlenemiyor kimi otobüsde tnaışıyor.. kimi yapayalnız kalıyor.. kendinize şunu sorun gerçekten çaba gösterdimmi ?

doğru nasipten öte yol yok... teşekkürler... :)

Herşey nasip kismet bence hiçte geriye bakıp üzülmeyin. Benim şuan yaptığım tüm planlarım sadece kendimle. Kimseye ihtiyacımız yok.

evet ben de oyle yapcam inşallah teşekkürler... :)

Herkese Merhaba. Uzun suredir isin icinden cikamiyorum. Babami kaybettim once o siralar biriyle yeni baslamistik ama iste olmadi babamin hastaligi aramizdaki uyusmazliklar... Sonra annemi ayaga kaldirma cabasi derken akraba sorunlari su bu hayat akip gitti. karsima birileri cikti ama ben onu unutamadigimdan hep kiyasladim falan derken olmadi. Gecen yil da cok buyuk sikinti yasadik o siralarda biri ile tanistik ama netten onun bir suru kizla fotosunu gordum. Hoslanmistim aslinda. Ama fotolari gorunce vazgectim zaten 1 kere gorusmustuk. Ama iste simdi keske o kadar fevri olmasaydim diyorum. Gelin gorun ki geri donus yok. Simdi evlenmis olurdum belki cocugum olurdu diye dusumcelerdeyim. Annemle birlikteyim gecenlerde rahatsizlandi. Cok korktum. boyle yapayalniz bilmiyorum. Bazen hata ettigimi dusunuyorum. Artik gec kaldigimi da dusunuyorum tabi. Cikmazdayim. Cok daraliyorum. Kimseye de anlatamiyorum. Aslinda biraz da korkuyorum aldanmaktan yanlis hareket etmekten. ne bileyim sanirim hersey icin gec kaldim.
Toplum baskısı nedeniyle hiç bunalıma vs girmeyin. 35 yaş nedir ki. Kafanızda hiç buyutmeyin. 37 de evlendim. 37 olmasa 40 o da olmazsa hiç evlenmezdim. Dünya evlilik üzerine kurulu değil.. evlilik de bir çözüm değil. Evli mutsuz bir sürü insan var. Bekar mutlu olan da bir sürü insan var. Hayat kisa. Kendinizi mutlu eden seylerle ilgilenin. Kendinize deger verip kendinizj yipratmayin. Demek ki zamanı var. Zamani gelince doğru insanin karşınıza cikmasi dileğimle..

Toplum baskısı nedeniyle hiç bunalıma vs girmeyin. 35 yaş nedir ki. Kafanızda hiç buyutmeyin. 37 de evlendim. 37 olmasa 40 o da olmazsa hiç evlenmezdim. Dünya evlilik üzerine kurulu değil.. evlilik de bir çözüm değil. Evli mutsuz bir sürü insan var. Bekar mutlu olan da bir sürü insan var. Hayat kisa. Kendinizi mutlu eden seylerle ilgilenin. Kendinize deger verip kendinizj yipratmayin. Demek ki zamanı var. Zamani gelince doğru insanin karşınıza cikmasi dileğimle..
teşekkürler ne güzel. mutluluklar size de. doğru söylüyorsunuz nasip kısmet. zamanı gelince olur inşallah hayırlısı ile. :)

çok doğru soylediklerin evet bir karışmasalar iyi olacak. herkese dert oldu evlenmem. dışarıdan bakılınca zaten söylemiyorum aileme bile aman kısmet değil deyip geçiyorum zaten.

'Kısmet değil' demeyin bence.
Ben bu forumda 30'lu yaşlarda çok güzel evlilikler yapanları da okudum.
Ben soran teyzelerin yanında 'Allah gönlüme göre versin' diyorum onlar da 'Amin' diyorlar..
Hem konu kapanıyor hem de dua alıyorum..:KK76:
Güzel oluyor tavsiye ederim..:KK66:

Back
X