- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi flower_rose
Tesekkur ederim, begenmeniz mutlu etti beni.
Hayatin dilinden anlamak gerekiyor ve sanirim ben de 34 koca yilin ardindan o mertebeye ulastim. :)
Caba gosterdim, elimden geleni yaptim ama olmadi mi? Olmasin, vardir muhakkak makul bir nedeni. Zamaninda cok ama cok isteyip sonradan iyi ki olmamis dedigimiz o kadar cok sey oluyor ki hayatta... Kimi zaman cok daha guzel secenekler sunarak hakliligini gosteriyor hayat.
Hayat basitlestirildigi oranda guzel.![]()
Bu olgunluğa gelmeniz çok güzel..

Herkes sizin gibi değil burada görüyorum.
Benim de zamanında olsun olsun diye ne dualar ettiğim meseleler oldu sonra iyi ki olmamış diye çok şükrettim.
Bu konularda elinden geleni yapıp sonrasını gerçekten Allah'a bırakmak lazım.
Çünkü bu işlerde sadece bireysel çaba yetmez.
Yetmiyor, en azından bende yetmedi.
Bireysel olarak elinden geleni yaparsın belki karşındaki için doğru insan değilsindir, olmaz veya hayat sizi öyle bir noktaya getirir ki olmaz.
Veya sen istemezsin olmaz.
Biraz rahat olmak lazım.
Ama burada (özellikle bende bekar olduğum için) 30 yaşlarında bekar olanların açtığı konuları çok okudum.
Bu konuları açmalarının çoğu nedeni; toplum baskısı.
Yakınlarının lafları, korkutmaları..
Yok evde kaldın diye küçümsenmeler,yok çocuğun olmaz demeler,tek başına öleceksin demeler..
Yok artık ya..

Herkes gaibi kesin bilir olmuş!
O kişilere sadece şunu demek isterdim:
Madem olumlu bir şey diyemiyorsunuz bari susun da bu insanları biraz rahat bırakın..
Ben de 31 yaşındayım,bekarım, çocuğum yok.
Bende yaşımın arttığının farkındayım ama sürekli yüzüme bak evlen yoksa çocuğun olmayacak denince; sanane üreyememem seni niye bu kadar rahatsız etti diyesim geliyor..

Yani bekarlara bu konuda biraz empati yapmak lazım..
Herkes evlenmeden önce bekardı deyip konuyu sonuca bağlayayım artık..

Her şeyin hayırlısı olsun..

F flower_rose sizin için de hayırlısı olsun..

Son düzenleme: