sürekli kaygı sürekli

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
ben bugün gebeliğimde 7.haftaya girdim. tüp bebek yaptırdık ilk kez. çok şükür kalp atışını duyduk. ama benim aşamadığım kaygılarım var. ya bebeğe bişey olursa... yemin ederim oh be diyemedim bu zamana kadar. sürekli kötü şeyler geçiyo aklımdan. kimseye anlatmamaya çalışıyorum ama anlatıyorum tabi. iki hafta sonra kontrolüm var ama öncesinde de gitmek istiyorum. sonra röntgenini zararlı olduğunu düşünüp bırakıyorum. 100 kere randevu aldım iptal ettim. psikolojik manyaklara döndüm. yürüyüş yapıyorum işyerine geliyorum o zaman rahatlıyorum. ama kadınlar kulubünün gebelik kısmını okuyunca sapıtıyorum. şimdi de öyle içimi dökmek istedim:(

Iyiyi dusun ki iyiyi cagirmis ol canim
Kendini skintiya sokma ki bebegin de iceride rahat etsin. O simdi orada keyfine bakiyordur guzel guzel seyler soyle ona simdiden. Konus anlat kitap falan oku alcak sesle. Hem sen de rahatlarsin. Allah kucagina sag salim almayi nasip etsin omru uzun olsun annesi

ben bugün gebeliğimde 7.haftaya girdim. tüp bebek yaptırdık ilk kez. çok şükür kalp atışını duyduk. ama benim aşamadığım kaygılarım var. ya bebeğe bişey olursa... yemin ederim oh be diyemedim bu zamana kadar. sürekli kötü şeyler geçiyo aklımdan. kimseye anlatmamaya çalışıyorum ama anlatıyorum tabi. iki hafta sonra kontrolüm var ama öncesinde de gitmek istiyorum. sonra röntgenini zararlı olduğunu düşünüp bırakıyorum. 100 kere randevu aldım iptal ettim. psikolojik manyaklara döndüm. yürüyüş yapıyorum işyerine geliyorum o zaman rahatlıyorum. ama kadınlar kulubünün gebelik kısmını okuyunca sapıtıyorum. şimdi de öyle içimi dökmek istedim:KK43:

Röntgen neden çektirmeniz gerekiyor? Ultrason mu demek istediniz? Onun da bir zararı yok.
Eğer sizi kötü etkiliyorsa gebelik bölümünden uzak durmaya çalışın. Hamilelikle ilgili hep pozitif şeyler okumaya çalışın. İyi düşünün iyi olsun.

Evet ultrason demek istemiştim:) zararı olduğunu okumuştum. yurtdışında tüm gebelik boyunca 3-4 kez giriliyomuş. biz de daha fazla oluyo. ondan da çekiniyorum

ben bugün gebeliğimde 7.haftaya girdim. tüp bebek yaptırdık ilk kez. çok şükür kalp atışını duyduk. ama benim aşamadığım kaygılarım var. ya bebeğe bişey olursa... yemin ederim oh be diyemedim bu zamana kadar. sürekli kötü şeyler geçiyo aklımdan. kimseye anlatmamaya çalışıyorum ama anlatıyorum tabi. iki hafta sonra kontrolüm var ama öncesinde de gitmek istiyorum. sonra röntgenini zararlı olduğunu düşünüp bırakıyorum. 100 kere randevu aldım iptal ettim. psikolojik manyaklara döndüm. yürüyüş yapıyorum işyerine geliyorum o zaman rahatlıyorum. ama kadınlar kulubünün gebelik kısmını okuyunca sapıtıyorum. şimdi de öyle içimi dökmek istedim:KK43:

Tüp bebek zor bir süreç insanı çok yıpratıyor .. Ama senin çektiğin zorluklara deymiş ..
Anne karnındaki bebek için sağlıklı beslenmek kadar sağlıklı bir psikoloji de önemlidir .
İçini ferah tut .. En küçük bir olumsuzluk olsa doktorun emin ol daha erken çağırırdı seni ..
Allah sağlıkla huzurla kucağuna almayı nasip etsin inşallah ..

'Psikolojik mayaklar' tabirin çirkin duruyor
Her anne acabalar yaşar ama sen fazla abartmışsın
Dua et başka şeyler düşünmeye çalış
Hayırlı doğumlar diliyorum

Ultrasonun bi zararı yok bebeğe.
Hamileliğimin ilk aylarında 2 haftaya bir girdim ultrasona; ben de pimpirikliyimdir, net sonuç almak isterim her kuşkuda.

Şimdi de "Dün bu saatlerde tekmelemişti, bugün niye tekmelemedi, ondan önceki gün de tekmeledi ama 3 saat önceydi, yarın tekmeler mi" şeysileri başladı, saat hesaplı hareket takibi yapıyorum çocuğa. Ama kendimle baş edebiliyorum da.

Okumayın bir şey, sapıtacaksanız. Aklınıza gelen soruları not alın, biriktirin ve doktorunuza sorun her kontrolde.
Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucaklayın yavrunuzu.

seni çok iyi anlıyorum...bende aynı süreçlerden geçtim..henüz kalp atışını duymadım..haftaya inşallah...aynı kaygılar herkeste var inan...kendini oyalacak birşeyler bul...sürekli bunlarla ilgili birşeyler okuma..hamilelik 9 ay kapalı kutu..dua et sürekli..başka yapacak birşey yok..

1-vesveselenmemek için meşgale bul
2-bebecik için güzel hayaller kur
3-korkutacak yazılar okuma

Okuma yeni hamile forumlarını tavsiye etmem çünkü bir sürü kötü olay yaşanıyor bende aynı senin gibiyim her kontrol öncesi stres korku ağlamak ya bişey olursa diye ama Allah'tan eşim beni çok rahatlatıyor bişey olmayacak çok sağlıklı göreceksin diyor ve çok şükür bugüne kadar hiç sorunumuz olmadı Allah ta göstermesin..

Şu da bir gerçek anne stresliyse bebekte etkileniyor.. Sen yediğine içtiğine dikkat et ağır kaldırma uzanma kendini yorma
Allah'ın izniyle iyi olacak herşey

emin ol ilk gebeliklerin hemen hemen hepsinde oluyor bu..
benim hamileliğim doğal yolla oldu üstelik.. normal bir inanın aklına gelmeyecek senaryolar vardı bende..
bir tanesini söyleyim. denize girerken ya kızamıklı biri girerse suya sonra bana bulaşırsa bebeğime bişey olursa!!!
doğana kadar böyle malesef.. sağlıkla doğsun inş kuzucuk..

emin ol ilk gebeliklerin hemen hemen hepsinde oluyor bu..
benim hamileliğim doğal yolla oldu üstelik.. normal bir inanın aklına gelmeyecek senaryolar vardı bende..
bir tanesini söyleyim. denize girerken ya kızamıklı biri girerse suya sonra bana bulaşırsa bebeğime bişey olursa!!!
doğana kadar böyle malesef.. sağlıkla doğsun inş kuzucuk..

Bak şimdi o benim aklımda yoktu oda oldu :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Bende girmicem denize :)

çok çok teşekkürler. tavsiyelerinizi dinliycem. bol bol dua edicem. kitap okuycam ve bebeğimle konuşucam:) en azından başka arkadaşlarımda da varmış rahatlattı. abartmadan şu süreci bi atlatmaya bakayım

Ben artik kotu seyler okumamaya basladim hamilelikle ilgili birsey arastiracaksam esime soyluyorum o bakiyor ve bana olumlu seyleri soyluyor cunku bende sizin gibiyim kaygi vesvese cok fazla. Annem ne kadar cahil olursan o kadar iyi bosver arastirma diyor sanirim hakli cok dusunmemek gerek . Ben birseyler arastirmayi kotu birsey okumamayi basardigimdan beri daha rahatim. Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin :anneadayı:

Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin. Nasipte varsa önüne bisi gecemez. Rahat ol lütfen.

Back
X