Sürekli kendini benimle kıyaslayan arkadaş

Böyle değildi ama aramızda farklılıklar olduğunu gördüğünden beri sürekli kendini ispatlama ve bunun için insanlarla inatlaşma durumundan çıkamadı.
Ne konuşursa konuşsun alt metinde sürekli 'Ben sadece lisans mezunuyum ama çok iyiyim çok yeterliyim çok şey biliyorum'. Sanırım kendini benimle kıyaslıyor ama bilmiyor ki ben akademik kariyeri sadece kendim için, kendim istediğim için yapıyorum.
Bunun bir tercih olduğunu fark etmiyor bir türlü.
Kendini de çok yoruyor farkında değil.
En iyisi gerçekten hiç dinlememek...

Başkaları ile kıyaslanmaktan nefret ederdim küçükken, insanların kendini benimle kıyaslamasından ve yarıştırmasından da nefret ediyorum şimdi.
Üzgünüm ama arkadaşınız kendini sizinle kıyaslayıp kendisine mutlu olacak sebepler arıyor. Bence ona biraz haddini bildirmeniz gerek. Alttan almayı bırakıp kendi başarınızın farkına varın ve ayrı kulvarlarda olduğunuzu, eşit olmadığınızı bilsin.

Böyle değildi ama aramızda farklılıklar olduğunu gördüğünden beri sürekli kendini ispatlama ve bunun için insanlarla inatlaşma durumundan çıkamadı.
Ne konuşursa konuşsun alt metinde sürekli 'Ben sadece lisans mezunuyum ama çok iyiyim çok yeterliyim çok şey biliyorum'. Sanırım kendini benimle kıyaslıyor ama bilmiyor ki ben akademik kariyeri sadece kendim için, kendim istediğim için yapıyorum.
Bunun bir tercih olduğunu fark etmiyor bir türlü.
Kendini de çok yoruyor farkında değil.
En iyisi gerçekten hiç dinlememek...

Sizi kıskandığı için kendisini kanıtlamaya çalışıyor. Sizinle yarış haline gireceğine işini düzgün yapsa çok daha faydalı olur hem kendisine hem çevreye.

bu kadar kaz kafalısı da zor bulunur yani.. kendini yurtdışına atmışsın, belli ki sağlam bir şirkete de yerleşmişsin.şimdiden yurtdışı kariyerin oluyor bayagı bayagı,ne bu mızmızlanma?daha ne istiyorsun
bütün gün tüm ofise kahve mi taşıyosun, tüm gün yerlere paspas mı atıyosun ne var yani bu kadar zorlayan?
bence arkadaşınızın sorunu çalışmak istememesi.nerede olursa olsun çalışmaya alışamamış 5 yıldır hala. yazık ya

ouf böyle insanı çekmek hiç kolay değil Allah sabır versin. laf da söylüyorsunuz anlamıyor gibi ama konuşun ciddi şekilde en son olmadı her işini ben yapacaksam maaşının yarısını ver o zaman de. insanlarımız yüz verince astarını istemede hiç çekinmiyorlar.

Ne tuhaf insanlar var ya siz iyilik yapmışsınız onun yaptigina bakin.Sizi kendi negatif cukuruna almaya çalışıyor resmen ve en nefret ettigim insan modeli bu tarz insanlar.Ben sizin yerinizde olsaydim aynen sunu derdim ki kolay kolay kimseyi kirmam"Sen buraya gelene kadar benimde sorunum yoktu sayende oldu ve sana ayirdigim zamandan nefret ediyorum yeter artik,kendine bunlari anlatacak birini bul ben dinlemek istemiyorum"Ne iticiler ya,insani hayattan soguturar , kırıp gecmek lazım böylelerini.

İnşallah ayrılır gider de rahatlarsın,beni yordu burdan.Sinir oldum ya.

Ben de yapmadım yüksek lisans ,başvurmadım da üşendim Yapana saygım var,emek var işin içinde.

O da doğruyu söylesin kurtulsun.Yüksek lisans ya yapmazsın ya kabul edilmezsin.Sindirememiş ya ilginç.

Senin maaşın fazlaysa ondan yandın.

Sen misin diye baktım.Bi hoca sanki seni ayrı tutar gibiydi zorlanıyordun bi konun vardı.Şimdiki konudan alıştığını anladım sevindim :KK200:

İnşallah ayrılır gider de rahatlarsın,beni yordu burdan.Sinir oldum ya.

Ben de yapmadım yüksek lisans ,başvurmadım da üşendim Yapana saygım var,emek var işin içinde.

O da doğruyu söylesin kurtulsun.Yüksek lisans ya yapmazsın ya kabul edilmezsin.Sindirememiş ya ilginç.

Senin maaşın fazlaysa ondan yandın.

Sen misin diye baktım.Bi hoca sanki seni ayrı tutar gibiydi zorlanıyordun bi konun vardı.Şimdiki konudan alıştığını anladım sevindim :KK200:

Evet benim o kişi :)
Beraber çalıştığım kişiyi değiştirdim, şu an başka biri ile kötünün iyisi durumda, idare etmeye çalışıyorum. Dediğiniz gibi son zamanlarda alışmaya başlamış gibi göründüğümü söyleyen çok yorum alıyorum etrafımdan.

Arkadasim benim akademik kariyerime devam etmis olmam aramizda is ve konum farkini aciklamiyor mu senin isin ayri benim isim ayri deyin.Niye insanlarin nazini cekiyorsunuz ya.Size kendi isini yaptirmak istemesi bile yuzsuzluk.Sizde yuz vermissiniz tepenize cikmis.Haddini bildirin.Istemiyorsa calismasin.Kiskaniyor sizi deli gibi dikkatli olun.Boyle insanlardan hersey beklenir.Basima geldi.

Back
X