Sürekli maddiyati problem eden eş.

Bu erkeklerin kendi işimi yapacam kimsenin emri altında çalışamam demesi bana çok yanlış geliyor . Şu dönemde özellikle iyi bir yerde SGK li olarak düzgün bir maaşla çalışmak bana herzaman daha mantıklı geliyor. Çünkü şirket olduğunda iyi kötü bir araç veriliyor araba veriliyor telefon faturası bile odemiyorsun ama kendi işi olunca bağkur ödemesi var vergi ödemesi var çek var senet var peşin para dönmüyor . Yanına en kötü ihtimalle bir iki personel alacak onların SGK ödemeleri yemeği var dükkan/ofis kirası var . İşyerini kapatmaya kalksan yıllar sürüyor uzun süre vergisini ödemek zorundasin . Tanıdığım çoğu kişi kendi bagkurunu bile ödemiyor yada en düşükten yatırıyor hatta ben onu devlete ödeyeceğime her ay o parayı biriktiririm deyip emekliliklerini bile riske atıyorlar .bu erkeklerin ne ergenlikleri ne istekleri ne maceraları biter olgunlasamiyirlar bir türlü .kadın yiprandigiyla kalıyor ...
Çok güzel bir iş firsatini sırf kendi ustundeki insanı işten cikarmalarinin vermiş olduğu duygusallıkla reddetti. Okadar pişman ki. Ama olan oldu zamaninda düşünecekti bir şeyleri. Şimdi kuyruk sıkıştı daha fazla kazanayimda bir evim olsun en azından birikimim olsun diye kastirmaya calisiyor

İş sorunlarınızı çözmek için aileden eşten dosttan destek alsanız, çift terapisine gitseniz bence toparlanır evliliğiniz. Bunlar için isteğiniz motivasyonunuz var mı?
Daha önce ailesi sırtını döndü onlarla arası iyi değil gecici değil de kalıcı cozum arıyor. Es terapisi şuanda alamıyoruz malum fiyatlar yüksek maalesef

Son zamanlarda herkesin derdi maalesef geçinmek oldu. Adama o konuda hak veriyorum.
Herkesin bu patron olma sevdasını anlamıyorum.Beceremiyorsun işte gir bir işe çalış.
Bir adamı zorla baba yapamıyoruz maalesef.
Aslında çocuğumuzla sorunu gerçekten yok çok ilgilenirdi ama şimdinin verdiği stresle bak çok çalışıyorum zaten modunda ama bu bizim sorunumu değil ki hele çocuğumuzun hiç değil, zamanında olan olacaktı olmuyorsa belirli bir maaş ile devam yani sanki evlenmeden önce şirketleri vardı anlamıyorum gerçekten

Evli çocuklu insanların her şeyi riske atıp yenildim, tekrar deneyip daha iyi yenileceğim deme hakkı yok maalesef. Anlattığınız kadarıyla eşiniz maaşlı, Saati belli bir işe girse sorunlarınız büyük ölçüde hallolacak.
Aslında 15 gün kadar önce bir iş teklifi geldi. Reddetti bence şu sartlarda iyi bir parayı. Daha fazla kazanma hırsı. Hiç öngörerek bir işe kalkismiyor diyorum b planı mutlaka olmalı ama bodozlama daliyor

Çocuk büyümüş biraz anlaşılan.Boşanmasanız da siz kendiniz çalışmaya başlayın bence . Bu adam böyle gider gibi.
Ben 6 ay öncesine kadar çalışıyordum aslında hepte çalıştım oğlum 1.sinifa başladı alışma süreci vs diye isyerim uzak olduğu için ayrıldım şuan iş bakiyorum. Oğlum okula da alıştı, çalışacağım ama okadar yoğun ki herşeye ben kosusturuyorum

bence ortada bi durm var ve o durmu ya kabulleneceksiniz yada boşanacaksınız. öncelik para adam evi geçinme derdinde, kafası meşgul sorunları var ..
siz adamda 8 -5 mesai yapan memeur kafası istiyorsunuz.
esnaf ve işleri kötü gididyor, çok beklentiye girmeyin kavgaçıkarmayın. eğer memenun değilseniz gözü karartıp boşanın, sürekli kavga huzuzrsuzluk bi yere kadar
Ben beklenti içerisinde değilim gerçekten hatta ben diyorum benzin uçtu ülke kötü durumda olmadı maaşlı bir işe gir diye. Ben hiç bir zaman lüksü olan bir insan olmadım mütevazı hayat yasarim ben.herseyim minimumdur, sadeyimdir.

Evlilik terapisi alabilirsiniz . Yani şuan ki ekonomide eşinize kısmen hak veriyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz . Eğer çalışmıyorsanız çocuğunuz da sorun olmayacaksa siz de işe girin eşinizin üzerinden yükü alın .
Ben iş bakiyorum şuanda, çalışacağım zaten ama o hep huzursuz. Sürekli ya aracimida satarsam stresi var. Sıkıştık evet doğru ama satmak durumunda değiliz şuanda. Sürekli kafasında kuruyor

Burda eşinizin şunu kabul etmesi gerekiyor, kendi işini yönetmek herkesin harcı değil. Hele ki Türkiye gibi tahmin edilemez ekonomilerde hiç hiç değil. İyi bir iş fikrin varsa ABD veya İngilterede yapabilirsin ve başarabilirsin ama Türkiyede çok fazla değişken faktör var, hammadde kullanıyorsan fiyatı değişken, tanıdığın yoksa torpilli referanslı insanlar bir şekilde çnüne geçiyor... kısacası bu iş yaş.

Şimdi eşiniz uğraşmış ama olmamış bunu kabul etmesi gerekiyor. uzun saatler koyuyor, ailesine zaman ayıramıyor kendi stresli siz mutsuzsunuz sonuç ne peki, 0. Gerçekten sonuç maddi ve manevi olarak 0.

Yapılacak tek şey görüyorum, adamı karşınıza alın konuşun. Bu iş bu şekilde gitmiyor, çocuk babasını görmüyor, ben seni görmüyorum böyle evlilik olmaz. Sürekli streslisin, sana da yazık bu şekilde hayat olmaz. Ya ücretli bir işe girip çalışıcaksın normal saatlerde eve geleceksin ya da boşanmak istiyorum. Ben bu şekilde evlilik istemiyorum.

Suçlamadan, kavga etmeden güzelce söyleyin bunları net olun. Çoğu erkek kafasız maalesef, tuttukları yol iyi gitmese de inat ediyorlar laftan anlamıyorlar bir de ben onun bunun yanında çalışamam diyişleri var ki evlere şenlik ...yani bilmiyorum yola getirmek size düşüyor bu adamı. Ayak direyen, laftan anlamayan erkek kadar berbat bir tür daha yok inanın bildiğin ömür törpüsü. Önüne fırsat geliyor tepiyor, konuşuyorsun bak sen de yoruluyorsun diyorsun anlamıyor... Bende de bir tane vardı laftan anlamadı sonra tekmeyi yedi benden:olamaz:Bol şans dilerim :KK51:
Gercekten her cümlemize imza atıyorum şuan, okadar şey oldu ki 2 kere şansını tepti. Kendi sorumluluklarinin farkına varmayip. Ben hep çalışıyordum şuan oğlum okula başladığı için çıkmıştım tekrar gireceğim zaten de. Bir insan bir kaç kere hata yapınca olan size de oluyor bikiyorsunuz ister istemez, neticede bende emek veriyorum. Bugün aldım karşıma konuştum herşey çok güzel olacak diyor bakalım kaç gün surecek

Ben 6 ay öncesine kadar çalışıyordum aslında hepte çalıştım oğlum 1.sinifa başladı alışma süreci vs diye isyerim uzak olduğu için ayrıldım şuan iş bakiyorum. Oğlum okula da alıştı, çalışacağım ama okadar yoğun ki herşeye ben kosusturuyorum
Anneanne falan yakın mı destek olsa çocuk için.

Ben beklenti içerisinde değilim gerçekten hatta ben diyorum benzin uçtu ülke kötü durumda olmadı maaşlı bir işe gir diye. Ben hiç bir zaman lüksü olan bir insan olmadım mütevazı hayat yasarim ben.herseyim minimumdur, sadeyimdir.
yanlış anlamışsınız şöyle söyleyeyim . davanızda sizi haklı buldum . beklenti size olan ilgisi çocuğa olan ilgigisi gibi , adamın kafa yapısı öyle , morali bozuk .
ayrıca eşiniz söylemekle konuşmakla laftan anlamıyorsa olmuyordur. aile büyükleriyle bi oturun konuşun , siz bi çare bulalamaışsınız. böyle ömür geçirecekmisisniz . çok uzuzn düşünüp karar vermelinz. kavga gürürltü sizide yıpratır çocuğuda . yine boşanmayla biter

Yüklü bir ödemeniz vardı diye hatırlıyorum Kayra19 Kayra19 biraz azaldı mı borcunuz? Zamanında evi satmak zorunda olmanız sizi çok etkiledi sanırım😔 o dönem eşinin ilgisiz ,sevgisiz olduğunu düşünsen zaten o dönem ayrılırdın ondan.. sanki işler yolunda gitmedikçe eşin kendisini sizden çekmiş ben mi yanlış anlıyorum?

Merhabalar,
Vallahi içim daraldı, evlilik okadar sıkıcı geliyor ki. Sorumlulugu ayrı, çocuğu ayrı. Geçinmek başlı başına bir sorun.
Senelerdir bir şeyler yapmaya çalışan es. Zamanında verdiği yanlış kararlar. Neticede elde var 0. Tekrar borçlanma bir işe girisme hadi ona da eyvallah.
Şimdi kendi işimi yapıp kazanıyorum diye eve vakit ayirabildigi yok kaç yıl oldu evleneli ve bir çocuk var.
Benzin fiyatları artmasıyla oda güme gitmek üzere gitti gibi bir şey hatta.
Onun verdiği stres ayrı. Sürekli bunu düşünüyor. Evle alakası kalmadı. Evi otel gibi kullanıyor zaten. Sürekli tartışıyoruz. Zoruma giden su sanki ben adamı isteklerimle yiyorum halbuki alyansim bile yok parmağımda sadece eve gelince düzgün kafa ile gelsin çocukla ilgilensin bizle ilgilensin tek konuştuğumuz şey işi, durumu.
Böyle hayat geçmez diyorum, kavga edince günlerce küs kalıyoruz. Çocuğun tüm sorumluluğu bende. Sorsan ne ödevi var bilmez.
Okadar sıkıldım ki. Ayrılmak evet güzel bir seçenek ama oğlum dün duymuş babam ayrılacak mı diye oturdu ağladı sakinlestiricem diye canım çıktı okadar üzüldüm ki.
Herşeyi ben konuşuyorum ya toparlan ya bitsin diyorum sürekli benim söylediklerimi söyleyip susuyor. Sürekli gecistiriyor ama yaptığı bir şey de yok. İyi bir insan ama çok sıkıldım ben.
Oturup konuşsanız güzelce

Eşiniz hep mi böyleydi yoksa sonradan mı ilgisizleşti? Benim hatırladığım kadarıyla hep gerginliği, mutsuzluğu vardı evlendiğinizden beri. Hep de para sıkıntısı demiş. Bence eşinizin yapısında da var 🤷🏼‍♀️ Madem baştan beri çok sıkıntılıydı kendi işini kurma derdi yerine sabit gelirli bir iş peşinde koşsaydı. 10 küsür yıldır süren bir evlilikte bir adam hiç mi dikiş tutturamaz, anlamadım. Bir de şunu kabul etmek lazım bazı insanlar eve girerken (ne derdi olursa olsun) sorunlarını kapıda bırakıp evdekilere vakit ayırmaya çalışıyor, uykusundan feragat ediyor. Bazıları ise her anını o problemle yaşıyor. Önemli olan sürekli stres yerine çözüm odaklı yaklaşmak. Çözüm bulamayıp sürekli mutsuzluk yaratmanın kimseye faydası yok. Oturun birlikte karar verin, siz de çalışın (çocuk da büyükmüş) birlikte aşmaya çalışın. Ama adam 10 küsür yıldır hep böyleyse bir şey diyemeyeceğim.

Son düzenleme:
Back
X