Kızlar dertlerimin sona erip rahat nefes aldığım hiç bir an hatırlamıyorum.sürekli küçük şeyler de olsa büyütüp kendime dert edebiliyorum.misal çevredeki insanların arkadaşlarımın bana karşı söylediği herşeye takıyorum.boyle mi demek istedi şöyle mi demek istedi diye.beni takmıyor.adam yerine koymuyor gibi düşünceler bir de insanlara gereğinden çok daha fazla değer verme ve hayır diyememe problemi var .kendime özgüvenimin ne kadar alt seviye olduğunu anlamışsınızdır.sanki insanların bana verdiği değerle mutlu olacakmışım gibi geliyor.çunku bi gün dışardan insanların beni taktığı ve sevdiği düşüncesiyle gelsem çok huzurlu hissettiğimi farkediyorum.ama hep bi diken ustundeyim inanamazsınız ya.beni ciddiye almycak takmıyor kendimi dinletemiyorum gibi düşünceler çok hırpalıyor ve kendimi değersiz hissettiriyor. etrafımdaki hayatı yolunda giden herkesi kıskanmaya başladım.en yakınımdakileri bile.onları birileri seviyor birileri takıyor birileri beğeniyor.hatta beni beğenen karşı cins biri artık yakın arkadaşımı beğeniyor misal.bu sefer yüzüm bedenim de çirkin geliyor bana.surekli kendimle uğraşıyorum.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.belki bunları dert saymayacak çok fazla insan var ama insanın boğulduğu su okyanusu oluyor maalesef.bni şuanda boğan konular da bunlar.nasıl bir yol izleyeyim be tur şeyler yapayım tavsiyelerinizi bekliyorum... Yorumlarınız beni herzman çok rahatlatıyor kimseye anlatmadığın şeyleri burda sizinle paylaşabiliyorum bu yüzden sayfa ve sizler değerlisiniz bnm içn şimdien çok teşekkür ederim.
Sanki birebir beni anlattin emin ol seni en iyi anlayacak olanlardan biriyim cok fena ozguven problemim var insanlarla aram bozulacak korkusuyla yasadim yillarca takdir bekleme degilde sevilmeyi hep cok istedim sevildigimi girmeyi varya bende anlatmaya kalksam 3-5 sayfada benim yazdiklarim tutar konunu sobote etmis olurum
Bende sirf bu sorunlar yuzunden psikologa gittim bazi konulardada cok faydasini gordum dogrusu
Mesela senin gibi hayir diyememe olayim vardi ve emin ol bu cok kotu bisey saf ve masumane gelebilir ama emin boyle yaptikca hep yıpranan taraf sen olacaksin öncelikle insanlara hayir demeyi ogrenmen lazim yanlis anlama kimseyi onemseme kimsenin istesigini yapma demiyorum
Demek istedigim su ki insanlarin menfaatini kendi mwnfaatinden oncr tutma (tabi bunu Allah rizasi icin yapiyorsan o baska)oncelikle kendini dusunmeyi ogren ben su hayatta sunu anladim ki sen kendi e deger vermesigin surece kimse sana deger vermiyor
Kendi fikirlerini artik acik acik soylemwyi ogren bak ben yakan soykemezdim ama arkadslarim kirilmasin diyede hep kendi dusuncelerimi yutardim ama psikologa gittikten sonra bi konu hakkinda kim ne derse desin kendi fikrimin arkasinda durdum
Sonuc ne mi oldu insanlar alismis her soylediginin teyid edilmesine insanlar senden sunu bekliyo o ne diyecekse sen onu onaylayacaksi ben bu durumdan vazgecer vazgecmez cevremdekiler azaldi sirf kendi fikrimi soyluyorum diye sen fesat dusunuyorsun dedi
Ilk zamanlar cok zordu git gide yalnizlasiyodum bigun psikologla konusurken bunu dediki sagliksiz bir insan olupta cevrende bir suru insan olacagina saglikli ve yalniz ol ilk zamanlar cevremdekiler uzaklastikca uzulup paikologa kiziyorsum ama simdi Allah razi olsyn diyorum belki hayatimda sadexe 1-2 kisi var ama onlarda en azindan beni ben oldugum icin kabul ediyor
Bak benim etrafimda oyle insanlar vardi ki kendi kendilerine kurup kendi kendilerine kuserdiler o yuzden cevremdeki biri surat assa butu gun uykum gelmezdi acaba ben farkinda olmadan bisey mi yaptim diye...neredeuse tum gunlerim boyle gecerdi ama simdi kuserse kussun eger varsa bi hatam kirildigi birsey xiksin karsima boyle boyle yaptin desin ona gore bende ozur dilemem gereken bir durum varsa ozur dilerim kendimi savunmam gereken birsey varsa kendimi savunurum diyorum
Hani derler ya tavsan daga kusmus dagin haberi olmamis cevremdeki insanlar hep bu tarzda insanlardi simdi belki cevrem tok ama yorgun bitkin bi ruhumda yok cok sukue
Hala sevilmeyi bi ortamda ozlenen aranan insan olmayi istiyorum bu isteklr bitmiyor ama olmuyorsada kendimizi paralasakta birsey degismiyor yani yıprandigimizla kaliyoruz guzel kardesim