Başak 17 ;
Mesajınızın üzerinden 6 sene geçmiş belki okursunuz diye fikrimi yazacagim ...
Sıkıntılarınızı anlatip fikrini almak istediğiniz insan kitlesi çok önemli . Çünkü kişiler nasıl bir inanca , nasıl bir dünya algısına sahiplerse , nasıl bir hayat yaşıyorlarsa veya hayal ediyorlarsa , Fikirleride , bakış açılarıda ancak o ölçüde olucaktır .O yüzden sorduğunuz kitleden aldığınız psikoloğa git vb ... sığ fikirler sizi şaşırtmasın !...
...
Yaşadıgınız duygular bence büyük bir nimet . Çünkü bu tarz duygular , insanın kalbini yumuşamasına , Hayatı ve kendini sorgulamasına , Günah işleri terketmesine Maddeden uzaklaşıp maneviyata , mana alemine yönelmesine vesile oluyorlar. Artık Madde nin insana huzur vermediğini anlıyorsun . Diyorsun ki benim kalbimin gönlümün aradığı şey bu değil .
Bir imtihanda olduğunu , yaptığın herseyin an be an kaydedildiğini , herşeyin tek tek hesabını vereceğini Önünde ölüm gibi , kabir hayatı gibi , Kıyamet gibi çok ağır günlerin olacağını düşünüyorsun . Bakıyorsun ölüm insana heryerden geliyor , Haberler , Etraf ve yakın çevreden duyduğumuz türlü türlü sebeplerle ölenler , cinayet kurban gidenler ...
İçini umutsuzluk kaplıyor , Korkuyorsun ....
Etrafına bakıyorsun hersey den gafil gaflet içerisinde yaşayan insanlar . Dizilerle , Gıybet dedikoduyla , mal ve mülkle övünmeyle , Hakara kikiri ile ömürlerini tüketen , sanki hiç ölmüyecekmiş gibi yaşayan insanları görüyorsun Kalbini içindekileri kime nasıl anlatırım beni anlarlarmı diyorsun ...
Ben de bu tarz duyguları yaşadım ,uzun zaman etkisinden kurtulamadığım benzeri acı bir haberle .. Benligimi enaniyetimi bir kenara bıraktım . Acziyetimi anladım . Kendimi Allahın emir ve yasaklarına teslim ettim .(inşallah ) İlk sıraya Allah rızasını koymaya calistim . Ölümün bir son olmadığını imanlı öldüğüm takdirde Allahın bana vercegi kuranda vaad ettiği ikramlari düşündüm .
Size Salih özaytürkün Kötülenen Üçlü: Nefis, Akıl ve Ene makalesini okumanızı tavsiye ederim
Allah emanet olun . Rabbim bize iman ile yaşayıp iman ile ölmeyi nasip etsin . Amin..