Yahu bizim insanımız 7den 70e bu para işinde nasıl bu kafada?
Burada 3-4 günlük konular:
Kocaların anası babası oğlundan para istiyor
Gelinler kayınvalide kayınpederden para bekliyor
Kardeşler ablalardan bekliyor
Kazık kadar insanlar anasından babasından bekliyor
Üniversite kyk borcu olan kadınlar kulübü üyelerinden istiyor.
Dünyanın bir düzeni var arkadaşlar bir tek bana mı çok net geliyor bu toplumsal kurallar?
Evladınız olursa onu yedirip giydirip eğitmek ve belli bir yaşa kadar ihtiyaçlarını karşılamak zorundasınız.
Evladınız/kardeşiniz işe girip çalışabileceği döneme gelince işe girip çalışıp bu parayla kendi hayatını döndürmek zorunda.
Hastalık, büyük bir bela, iş kaybı, anne baba vefatı, ameliyat, evlilik, doğum gibi olaylarda zorlanılırsa iş değişir. Ama iyi niyet çerçevesinde kendisine yardın edilen de elinden geldiğince, durumu olduğunda karşılık vermeye çalışır, veremiyorsa duasını eder o insanlara.
Bakın dünyanın her yerinde böyle bu. Kız kardeşinizi ne biçim yetiştirmişler insan şaşıyor evladım var büyük söz de etmek istemiyorum ama ben anam babam emekli maaşlarından beni yemeğe götürdüğünde “insanlar kıt kanaat geçindiği emekli maaşından bana ayırıyor” diye durup bi düşünüyorum. Sizinki ev kirasını ödetiyor. Yani elden de utanmıyor (el sizin eşiniz). Çoktan değişmesi gerekiyordu bu düzenin. Biri benim de ev kiramı ödese ablam da para yollasa ne diye sınava girip işe başlayayım ki? Milletin ağız kokusunu çekeceğim sabah 9 akşam 5?