Sürekli 'para'dan bahseden baba...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet belki dee aynisinı yapıp ne saçma bi durum olduğunu yaşatmak lazım.
Üstelik kendime kıyafet alışverişi yapınca da daha çok söylüyor bu sözleri. Kendine ne çok harcıyorsun biraz kıS da bana ver gibi..
ihtiyacı olmadığı halde isteyip birde özellikle kıyafet alışverişi yaptığınızda " biraz harcamanı kıs da bana ver " diyorsa üzgünüm ama arsız bir babanız var.

Ba
Merhaba hanımlar.
Derdim babam ile ilgili. Ben çalışıyorum ailemden ayrı bir şehirde aynı zamanda nişanliyim ve kazandığımla çeyiz yapmaya çalışıyorum. Bu zamana kadar ailem benim için en ufak bir birikim yapmamış . Çoğu anne kızına çeyiz yapar az ya da çok sandık çeyizi. Ama inanın benim tek bir parçam bile yoktu. Yavaş yavaş kendim yapıyorum. Çeyiz Çok önemli değil belki ama insan özeniyor.

Sorun bu da değil belki imkanları olmadı ama babam sürekli para lafı açıyor. Bana bu ay şu kadar ver bu kadar cer diye. Üstelik ben 1 yıl onlar için çalıştım evlerini yaptırdım eşyalarını aldım içimden gelerek yaptım. Şu an da her ay küçük bir miktar veriyorum.
Ama şu an malumunuz her şey ateş pahası. Bir yandan çeyiz alıyorum biryandan birikim yapmaya çalışıyorum evlilik hazırlığı için.
Bilmiyorum ama ayıp değil mi bu kadarı şakaya vererek bana ver Allah da sana versin yok artış alacaksın onu bana ver...
Kırmak istemiyorum verilecek cevap var da ne denilebilir bayanlar size danışayım istedim..
Bu arada ihtiyaçları yok eevdeki eksik her şeyi tamamladık. Borç yok herkes gibiler şu an aşırı zengin de değiller
Teşekkür ediyorum şimdiden herkese
Babamı 6 ay önce kaybettim. 2 sene önce evlendiğimde bana çeyiz olarak hiçbirşey veremediler ama hiç sorgulamadım. Eşim aldı herşeyi...
İstanbulda okurken çalıştım, annem babam sağ olduğu halde onlardan harçlık almak yerine ben gönderdim. Şimdi iyi ki yapmışım diyorum keşke daha fazlasını yağabilseydim onları az biraz daha rahat ettirebilmek için... babam yaşasaydı elimde avucumda ne varsa onun olsaydı...
Sana gelince ailene vermekle bitmez eksilmez daha da artar duasını alırsın.

Evet belki dee aynisinı yapıp ne saçma bi durum olduğunu yaşatmak lazım.
Üstelik kendime kıyafet alışverişi yapınca da daha çok söylüyor bu sözleri. Kendine ne çok harcıyorsun biraz kıS da bana ver gibi..
Kırılmakta haklısınız ama aileniz sonuçta Babanız siz evlenmeden ne kadar alırsam o kar diye düşünüyor herhalde. Kalplerini kırmayın bence. Esya aldım vs diye siz ailenizden para isteyin

Bizde de tam tersi benim ailem istemez onlar yardım eder.Ama eşimin ailesi istedi nişanlı iken zaten eşim tek evlendi çok kötü günler geçirdik inanın ihtiyaçları da yoktu memur emeklisi evdekiler çalışıyor ev kendilerin olduğu halde doymuyor.Sonra siz çekersiniz yardım ederler mi orası muamma.Benim fikrim çeyiz yerine ele avuca sığacak ev yada araba gibi yatırım yapın veya arsa alabilirsiniz.En azından kırmadan red etmiş olursunuz.İnanin çeyiz diyince çok masraflı evet ama göze görünmüyor

Merhaba hanımlar.
Derdim babam ile ilgili. Ben çalışıyorum ailemden ayrı bir şehirde aynı zamanda nişanliyim ve kazandığımla çeyiz yapmaya çalışıyorum. Bu zamana kadar ailem benim için en ufak bir birikim yapmamış . Çoğu anne kızına çeyiz yapar az ya da çok sandık çeyizi. Ama inanın benim tek bir parçam bile yoktu. Yavaş yavaş kendim yapıyorum. Çeyiz Çok önemli değil belki ama insan özeniyor.

Sorun bu da değil belki imkanları olmadı ama babam sürekli para lafı açıyor. Bana bu ay şu kadar ver bu kadar cer diye. Üstelik ben 1 yıl onlar için çalıştım evlerini yaptırdım eşyalarını aldım içimden gelerek yaptım. Şu an da her ay küçük bir miktar veriyorum.
Ama şu an malumunuz her şey ateş pahası. Bir yandan çeyiz alıyorum biryandan birikim yapmaya çalışıyorum evlilik hazırlığı için.
Bilmiyorum ama ayıp değil mi bu kadarı şakaya vererek bana ver Allah da sana versin yok artış alacaksın onu bana ver...
Kırmak istemiyorum verilecek cevap var da ne denilebilir bayanlar size danışayım istedim..
Bu arada ihtiyaçları yok eevdeki eksik her şeyi tamamladık. Borç yok herkes gibiler şu an aşırı zengin de değiller
Kendılerını gecındırıolarmıs.Bende ayaklarım uzerımde durmaya calısıorum bana destek verırmısınız deyın

Merhaba hanımlar.

Vallahi pes 🙄 bundan 10 yıl önce ailemin maddi durumu yerle birdi. Kira dahi odeyemiyorduk. Gittim aylık 500tlye iş buldum sabah 8 akşam 9du. Ben eve katlı olsun diye girdim. Maaş günü parayı getirirdim babam gurur yapar almazsi masaya bırakırdım 18 yaşındaydım o paranin içinden bırakın gezme giyinme parasını dondurma parası bile almazdım. Böyle babalari duyunca evlatlara üzülüyorum

Mesleğin var okuttular seni değil mi ondan öyle yapıyorlar benim ailem okutmadigi halde bize vericeksin dedi tüm maaşımı aldı burda yaşıyorsun diye çeyiz falan hak getire evlenirken üstüm basım param çeyizim hiç bir şey yoktu yardım etmişsin şimdi kendine bak ben okuttum el oğlu yiyecek mantığı yapıyorlar

Merhaba hanımlar.

Ben de ailemden hiç destek görmedim maddi olarak. Manevi olarak hep yanımdalar ama maddi imkanları olmasına rağmen destek vermediler. 21 yaşında çalışmaya başladım ben ve bu yaşıma kadar ne yaptıysam ne harcadıysam kendi alınterim. Evet başımızda olmaları yeter tabi ama arkadaşlarımın ailelerinin yaptıklarını görünce kendi kendime bu hayatta aileden de şansım yokmuş eşten de demekten kendimi alamıyorum. İnşallah nişanlınız sizin emeklerinizin kıymetini bilir

Babanızın kalbini kırmayın
300 istediyse çeyiz alışverişine başladım, 100 liram kaldı diyip 100 yollayın. Bir dahaki ay daha da az yollayın. O da anlar artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X