Sürekli yorgun ve bitkin olma hali

2 ay önce işe başladım,8-6 çalışıyorum. Yaptığım iş masabaşı bir iş dolayısıyla fiziksel bir efor sarfetmiyorum. Lakin eve geldiğim gibi çöküyorum köşe koltuğuma zar zor bir yemek ye,topla tamamdır hemen uyku moduna geçiyorum 10 gibi çoktan uyumuş oluyorum.Bu şekilde oldu mu da evimin işinin kaldığına yanıyorum kayda değer hiçbir şey yapamadığıma yanıyorum 2 aydır sadece işe gidip geliyorum haftaiçi kılımı kıpırdatamıyorum inanılmaz bir rehavet var üstümde.Zaten mizacı gereği hep bir tık tembel bir insan olmuşumdur ama artık bu sadece iş-ev rutini canımı sıkıyor ,hayatı yakalayamıyormuş gibi hissediyorum.Üstelik 1 senelik evliyim ve çocuğum yok dolayısıyla eş kişisiyle paylaşımlarımızda minimuma inmiş durumda.Film açıyoruz hadi beraber birşey yapmış olalım bari diye e filmin yarısında ben yine küt gidiyorum.
Çok muzdaribim anlayacağınız herşeyi yapıp hiçbir şey yapmıyorum sanki. Bu rutinden nasıl çıkabilirim ne yapmamı önerirsiniz?
Ev-is arasinda gecen hayat rutine bagladigi icin bunaldigin icin, psikolojik bir cokus seninki. Eve geldiginde biliyorsun ki ertesi Sabah uyanip ise gideceksin, bu senin beynini enerjini emiyor.

Tavsiyem duzenli spora gitmen, bu is- ev rutinini kirdiginda, Boyle yorgun olmayacaksin

2 ay önce işe başladım,8-6 çalışıyorum. Yaptığım iş masabaşı bir iş dolayısıyla fiziksel bir efor sarfetmiyorum. Lakin eve geldiğim gibi çöküyorum köşe koltuğuma zar zor bir yemek ye,topla tamamdır hemen uyku moduna geçiyorum 10 gibi çoktan uyumuş oluyorum.Bu şekilde oldu mu da evimin işinin kaldığına yanıyorum kayda değer hiçbir şey yapamadığıma yanıyorum 2 aydır sadece işe gidip geliyorum haftaiçi kılımı kıpırdatamıyorum inanılmaz bir rehavet var üstümde.Zaten mizacı gereği hep bir tık tembel bir insan olmuşumdur ama artık bu sadece iş-ev rutini canımı sıkıyor ,hayatı yakalayamıyormuş gibi hissediyorum.Üstelik 1 senelik evliyim ve çocuğum yok dolayısıyla eş kişisiyle paylaşımlarımızda minimuma inmiş durumda.Film açıyoruz hadi beraber birşey yapmış olalım bari diye e filmin yarısında ben yine küt gidiyorum.
Çok muzdaribim anlayacağınız herşeyi yapıp hiçbir şey yapmıyorum sanki. Bu rutinden nasıl çıkabilirim ne yapmamı önerirsiniz?
Ohh en güzeli.. Akşam 10da yattığım zamanlar çok iyi dinleniyormuşum. Bekarken ve evliliğin ilk zamanlarında ben de öyleydim. Şimdi çok şükür bir bebeğim var ve 10da uyumak hayal oldu. Haliyle sürekli uykusuz ve yorgunum.
Kan değerlerinize baktırın, normalse keyfini çıkarın bence.

B12 ve D vitamini kullan bir süre. Yine de kan değerlerine baktır. Enerji verir bunlar sana.

son 3 aydır aynı sizin gibiyim. aşırı aktif bir insandım , işten çıkıp yapmadığım şey kalmıyordu. gece gezmeleri , eve gelip temizlik yapmalar vs vs ... şimdi her an uyku halindeyim. en geç 22:30da uyumuş oluyorum. bende şüphelenip her şeyime baktırdım hiç bir aksilik yok. iş yerinde mutsuzum o çok etkiliyor diye düşünüyorum. ofisteki herkes enerjimi emiyor resmen. bir an evvel akşam olsa eve gitsem diyorum her gün eve gidince de yerimden kalkmak istemiyorum . ama bu sorunuma henüz bir çözüm bulamadım . (bu arada 8-5 çalışıyorum 17:30da evde oluyorum)

Aktif dinlenmeyi deneyin. İşten sonra yarım saatlik bile olsa bir egzersiz programı işinizi görecektir. Bir de daha iki ay olmuş, zamanla tempoya alışırsınız diye düşünüyorum.

Back
X