Suriye katliamı...

huzunguz

kalkmayı değil düşmemeyi öğretecektin...
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
4.079
1.964
448
Katliam... adı bile buzz gibi...Bilemiyorum ne yazsam ne söylesem... Kimlerin neden bu vahseti yaptıgını, nasıl onlarca cana kıydıgını... Anlam veremiyorum...
Ezilen muslümanların haddi hesabı yok... Ülkemizin etrafının kaynayan bir kazandan farkı yok...
Gecen gece gördüğümde minicik masum bedenlere yapılan işkenceyi titredim... Gördüğüme inanamadım, canım yandı... Hiç bir suçları yokken uyurken...Öldürüldüler...
Bir evlat, bir anne olarak...Yüreğim parçalandı... Can cekişen, hayatını kaybetmiş minik bedenler,balık istifi yapılmış cesetler...
İnsanların yanında hayvanlar masum kaldı... O gece uyuyamadım... O insanlar orada burnumuzun dibinde bu zulmu yasarken ben nasıl rahat uyurdum... uyuyamadım. Bir babanın kucagında hayatını kaybetmiş daha bir kaç aylık ikiz bebeklerini gösterip çırpınmasını unutamadım... İnsanlıgımdan utandım. Evladım geldi aklıma...
Can cekişen bir adamın 'Allahım sen yardım, et senden baska kimsem yok deyişi' kulaklarımda....

Lanet olsun o akbabalara, savas tohumlarını atıp kardesleri birbirine kırdırıp, pis pis yalanıp, diş bileyen o insan görünümlü yaratıklara...
Esad acıklama yapmış ben yapmadım gelin inceleme yapın diye... Tamda BM inceleme komisyonunun kimyasal silah kullanılıp kullanılmadıgına dair inceleme yapacakları gune denk gelmeside dikkat çekici... Kimin yaptıgı neden yaptıgı belli...
Onlarca masumun en önemlisi gunahsız bebeklerin cocukların vebalini kaldıramayacaklar ve er geç hesabını verecekler... Toprak bile kabul etmeyecek bunu yapanları...Ama söz yetmiyor işte... ne desek boş...

Savası mesrulastırma çabası içindeler hala... yazıklar olsun sömürge için masumlara kıyanlara... ve bizlere yazıklar olsun hiç bir sey yapamadıgımız için...

İşte bu forumda kimimiz anne kimimiz anne olmak için çırpınırken en önemlisi insan olma çabası içindeyken bir kadın olarak veya bunlara şahit olmak içimi yaktı, kavurdu...

Tarihte bu zulmu hep bizler yasadık neden avrupa amerika yasamadı...

Şimdi sıra sizde...

Son düzenleme:
Kendime dert edindiğim herşey şuanda beni insanlığımdan utandırıyor dertlerimden utanıyorum yazıklar olsun

Çocukların fütursuzca, korkakça, adice, alçakça, şerefsizce öldürüldüğü bir dünyada yaşamaya devam ediyoruz. Beton zemin üzerinde kuş gibi çırpınan onlarca çocuğu gördünüz mü? Ölmek için rahat bir yatak bile bulamayan savaşın çocukları… Çıldıracağım! öldürmek nasıl bu kadar kolay olabilir! Nasıl bir cana bu kadar kolay kıyılabilir? 6 aylık, 1-2-3-4-5-6………. yaşlarında masum yavrular. Anneleri o savaşın, o korkunun arasında hangi zorluklarla büyütttü o yavruları? Ne yedi, ne içtiler? Üzerlerine buz konulmuş tazecik bedenler. Annesi süslü saç tokaları bulamamışta çamaşır lastiğiyle bağlamış saçlarını. Güzel gözlü kuzularım, cennetin çocukları…Iki cocuk annesi olarak, o annelerin acisini tasavvur edemiyorum bile, cok can yakici.Nazli yavrulari son nefeslerini kucaklarinda veriyor.Allah hicbirimize evlat acisi yasatmasin..

“Katliamın ortakları” o kadar çok ki... Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün Ankara’da katıldığı toplantıda şunları da söylüyordu:
“Eğer Suriye’de Esad’ın kimyasal silah kullanmak suretiyle öldürdüğü kişiler gayrimüslim olsaydı veya Mısır’da Sisi’nin eli kanlı katillerinin onun talimatıyla öldürdükleri, şehit ettikleri gayrimüslim olsaydı acaba Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 üyesi bir araya gelip hiçbir şey söylemeden dağılır mıydı? Zulmü, zalimi cesaretlendiren açıklamalar yapabilirler miydi? Ona destek olurlar mıydı?”
“Suriye’de olan vahşet karşısında her şey bitmiştir. Eğer dünya bu vahşete seyirci kalmayı içine sindiriyorsa artık yeryüzünde 10 milyara yakın insan da olsa bu insanlar ölmüştür demektir. Bu insanların hakkını, hukukunu temsil ettiğini söyleyen devletler yoktur demektir.”
“Birleşmiş Milletlerin, uluslararası toplumun zulme, zalime dur demesi için daha kaç masum çocuğun, kadının, insanın ölmesi lazım. Suriye’de zulmün, akan kanın bitmesi için daha kaç tane sabinin, kaç tane insanın hayatını kaybetmesi lazım. Biri çıksın, bunu da açıklasın.”
Başta BM olmak üzere, BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi, yani; “Amerika, Çin, Rusya İngiltere ve Fransa” da; gerek Mısır’da, gerek Suriye’de işlenen “cinayet”lerden, “katliam”lardan dolayı “suçlu”durlar, “suç ortakları”dırlar!..
Gerçekten de;
“Mısır’da 5 bin, Suriye’de 100 bin Müslüman” değil de, “Mısır’da 5, Suriye’de 10 Hıristiyan veya Musevi” ölseydi, BM’nin daimi üyeleri bu kadar “umursamaz” olabilirler miydi?..

Son düzenleme:
İnsanlar ölüyorlar belkide ölmeden önce kaç günler ölüp ölüp dirildiler. Bunu yapanlar o görüntüleri izledi mi hiç acaba? Nasıl uyuyorlar geceleri? Hiç mi hesap gününü düşünmediler? Dünya hırslarından bu kadar mı gözleri kör kalpleri taş oldu? Yabancı ülkeler kılını kıpırdatmaz. Daha önce Avrupa'nın göbeğinde Bosna'da insanlar katledilirken de sustular. Hala daha toplu mezarlar bulunuyor hala daha ceset kusuyor o topraklar. Vah o insanlara ne acı ne zulüm.
Suriye'de çırpına çırpına öldü çocuklar. Elimden bir tek dua etmek geliyor. Allah yardımcıları olsun. Allah bunları yapanları kahretsin inşallah. Hem bu dünyada hem öteki dünyada.

Bilemiyorum arkadaslar çook güzel özetlemişsiniz... dünyaya bakıyorumda sadece müslümanlar zulum altında... ve buna dünya göz yumuyor...
myanmarda, mısırda, ırakta, suriyede, somalide, filistinde....
Osmanlıyıda böyle dagıttılar ya bu cografya cok acı gördu görmeyede devam ediyor... ermeniler,yahudiler, amerkası ingilizi, avrupası...
Bosnada azerbaycanda hala cesetler çıkarılıyor... kim görüyor... hala biz suçlanıyoruz ermenileri katletmişiz. inceleme istedik hala yanaşmadılar...

aslında müslümanın oldugu her yerde zulum var... bunu görüp susanlarada... Alllah bildigi gibi etsin..

gecenlerde 2 yaslarında bir kız çocugunun elleri bağlanıp öldürülmüş fotografınn yanına bizim türklerden kendini bilmez bi kaç kişi yorum yapmışşş::: aynen şöyleydi: - ''onlarda şeriat istemeseydi iyi olmuş, keske bizim burdakilerede aynını yapsalar...''
olabilirmi boyle yorum yahu. Bizim ülkedede insanımsılar dolasıyorsa vay bizim halimize. önce bi kendinizi o insanların yerine koyun be cahiller...

Bir develet küfür ile ayakta durabilir , gelişebilir , kalkınabilir , ancak ZÜLÜM üzerine durmaz , yıkılır , parçalanır, acılar çekilir. İşte müslüman ülkelerin son yüz yılda yaşadığı trajedinin en net özetidir bu..

Çocuklar...
Onlara içim gidiyor...
Küçük tüpün önünde bebeğini ısıtmaya çalışan anneler, 1 aylık bebeği ile soğukta dilenenler, sahip çıkılmayan parası olana satılan minicik bedenler..
Bunlara İNSAN nasıl üzülmez? Nasıl içi acımaz? Nasıl duyarsız kalır?
Üstelik bunlar ülkemizde gelip burada yaşadıkları şeyler, ya orada yaşadıkları?

Suriyeli olsun olmasın, müslüman olsun olmasın insan hayatı bu kadar değersiz olmamalı..

Bir anne olarak o bebeklere dayanamıyorum.

Bunlarin hepsi tamam, cok aci da, benim anlamadigim bir yandan bu namuslum ulkeleri kotuleyip elli tane laf soylerken neden hala onlardan medet umuyorsunuz? Koca musluman aleminde donup bakmayanlarin hic mi sorumlulugu yok? Bir cogu petrol zengini bu musluman ulkelerin, paranin satin alamadigi neyi alamiyorlar da birbirlerine uc kurusluk faydalari yok? Musluman muslumanin yardimina kosmuyor, ustelik birbirinin canina kiyan, bu zulumleri birbirine reva gorenler de musluman, gavur dedikleri nefretle andiklari adamlar yardim etmedigi, bu zulme dur demedigi icin tuuu kaka... Bu nasil is? nasil bir dusunce sistemi? Onlar sizin haminiz mi? Neyiniz? Hem her firsatta adamlara kufredin, adamlar hakkinda iki iyi laf edeni bati hayrani, Islam dusmani ilan edin, hem de neden gelip bizi kurtarmiyorlar diye ortaligi birbirine katin, bu ne simdi?:KK57:

oo link yok.sanırım üyenin yorumu.haber değil ç
ünkü gözden kaçmış bu konu. ben kibleyim.

Bence öncelikle ezilen ve öldürülen Müslümanlardan önce; neden Müslüman Müslüman'nın düşmanı, neden birbirine zulmediyor? bunların cevabını vermeni rica ediyorum.

Katliam... adı bile buzz gibi...Bilemiyorum ne yazsam ne söylesem... Kimlerin neden bu vahseti yaptıgını, nasıl onlarca cana kıydıgını... Anlam veremiyorum...
Ezilen muslümanların haddi hesabı yok... Ülkemizin etrafının kaynayan bir kazandan farkı yok...
Gecen gece gördüğümde minicik masum bedenlere yapılan işkenceyi titredim... Gördüğüme inanamadım, canım yandı... Hiç bir suçları yokken uyurken...Öldürüldüler...
Bir evlat, bir anne olarak...Yüreğim parçalandı... Can cekişen, hayatını kaybetmiş minik bedenler,balık istifi yapılmış cesetler...
İnsanların yanında hayvanlar masum kaldı... O gece uyuyamadım... O insanlar orada burnumuzun dibinde bu zulmu yasarken ben nasıl rahat uyurdum... uyuyamadım. Bir babanın kucagında hayatını kaybetmiş daha bir kaç aylık ikiz bebeklerini gösterip çırpınmasını unutamadım... İnsanlıgımdan utandım. Evladım geldi aklıma...
Can cekişen bir adamın 'Allahım sen yardım, et senden baska kimsem yok deyişi' kulaklarımda....

Lanet olsun o akbabalara, savas tohumlarını atıp kardesleri birbirine kırdırıp, pis pis yalanıp, diş bileyen o insan görünümlü yaratıklara...
Esad acıklama yapmış ben yapmadım gelin inceleme yapın diye... Tamda BM inceleme komisyonunun kimyasal silah kullanılıp kullanılmadıgına dair inceleme yapacakları gune denk gelmeside dikkat çekici... Kimin yaptıgı neden yaptıgı belli...
Onlarca masumun en önemlisi gunahsız bebeklerin cocukların vebalini kaldıramayacaklar ve er geç hesabını verecekler... Toprak bile kabul etmeyecek bunu yapanları...Ama söz yetmiyor işte... ne desek boş...

Savası mesrulastırma çabası içindeler hala... yazıklar olsun sömürge için masumlara kıyanlara... ve bizlere yazıklar olsun hiç bir sey yapamadıgımız için...

İşte bu forumda kimimiz anne kimimiz anne olmak için çırpınırken en önemlisi insan olma çabası içindeyken bir kadın olarak veya bunlara şahit olmak içimi yaktı, kavurdu...

Tarihte bu zulmu hep bizler yasadık neden avrupa amerika yasamadı...

Şimdi sıra sizde...

Bu zulmü neden hep bizler yaşadık neden Avrupa Amerika yaşamadı size söyleyeyim hemen. Çünkü bizler cehaletin yoğun olduğu aydınlığın bir suçmuş gibi algılandığı bir coğrafyadayız. Giyime kuşama, insanların yaşam stillerine kafayı takmaktan bilimsel alanda gelişememiş, teknolojinin çok gerisinde kalmışız ve haliyle sömürülmeye mahkumuz. 2015 yılında hala 7 yaşındaki kızların evlenip evlenemeyeceğini tartışıyoruz. Bu bile neden gelişmiş devletlerce zulme maruz kaldığımızı tek başına açıklıyor aslında.

İnsanlar paso kaynanasını, görümcesini çekiştireceğine açıp biraz kitap okusalar dünya daha yaşanılası bir yer olur dedim diye buradaki birçok kadın ayağa kalktı, insanların yaşam standartları çok düşük okumaya vakitleri mi var diye. Dedikodu yapmaya vakit varken ondan çok daha kolay bir şey olan okuma, anlama, kendini geliştirmeye bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir çağda vakit bulamamak, bunun bir mazeret olması bile niye hep bir cadı kazanında olduğumuzu açıklıyor aslında.

Bu cehalet müslüman coğrafyada katlanarak devam ettikçe bir anne olarak kavrulan yüreğiniz hiç ferahlamayacaktır maalesef, bu net.

Bunlarin hepsi tamam, cok aci da, benim anlamadigim bir yandan bu namuslum ulkeleri kotuleyip elli tane laf soylerken neden hala onlardan medet umuyorsunuz? Koca musluman aleminde donup bakmayanlarin hic mi sorumlulugu yok? Bir cogu petrol zengini bu musluman ulkelerin, paranin satin alamadigi neyi alamiyorlar da birbirlerine uc kurusluk faydalari yok? Musluman muslumanin yardimina kosmuyor, ustelik birbirinin canina kiyan, bu zulumleri birbirine reva gorenler de musluman, gavur dedikleri nefretle andiklari adamlar yardim etmedigi, bu zulme dur demedigi icin tuuu kaka... Bu nasil is? nasil bir dusunce sistemi? Onlar sizin haminiz mi? Neyiniz? Hem her firsatta adamlara kufredin, adamlar hakkinda iki iyi laf edeni bati hayrani, Islam dusmani ilan edin, hem de neden gelip bizi kurtarmiyorlar diye ortaligi birbirine katin, bu ne simdi?:KK57:
3-4 Ay önce diyanetişleri başkanı açıkladı;
Günde 1000 tane müslüman öldürülüyormuş dünyada ve bunları öldürenlerin yüzde 90 ı da yine müslümanmış.
Ne olsa Amerika nın oyunu.
Oyuna gelmeyin kardeşim sizde,o kadar aptal mısınız?
Yahudiler veya Hristiyanlar neden oyunlara gelip birbirini öldürmüyor.
Onlarda neden içsavaş yok.

Bu zulmü neden hep bizler yaşadık neden Avrupa Amerika yaşamadı size söyleyeyim hemen. Çünkü bizler cehaletin yoğun olduğu aydınlığın bir suçmuş gibi algılandığı bir coğrafyadayız. Giyime kuşama, insanların yaşam stillerine kafayı takmaktan bilimsel alanda gelişememiş, teknolojinin çok gerisinde kalmışız ve haliyle sömürülmeye mahkumuz. 2015 yılında hala 7 yaşındaki kızların evlenip evlenemeyeceğini tartışıyoruz. Bu bile neden gelişmiş devletlerce zulme maruz kaldığımızı tek başına açıklıyor aslında.

İnsanlar paso kaynanasını, görümcesini çekiştireceğine açıp biraz kitap okusalar dünya daha yaşanılası bir yer olur dedim diye buradaki birçok kadın ayağa kalktı, insanların yaşam standartları çok düşük okumaya vakitleri mi var diye. Dedikodu yapmaya vakit varken ondan çok daha kolay bir şey olan okuma, anlama, kendini geliştirmeye bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir çağda vakit bulamamak, bunun bir mazeret olması bile niye hep bir cadı kazanında olduğumuzu açıklıyor aslında.

Bu cehalet müslüman coğrafyada katlanarak devam ettikçe bir anne olarak kavrulan yüreğiniz hiç ferahlamayacaktır maalesef, bu net.
teröre destek veren ülkelerde,
afrikayı sömürgesi yapan gelirinin yüzde seksenbeşini koloni olarak alan fransada vs de hiçmi kabahat yok

bu konu sahibinin düşücesimi yoksa haber mi link olmayınca pek anlıyamadım...

her ne olursa olsun savaş çok acımasız ve hep masumları hedef alıyor.üstekiler yine kral paşa

teröre destek veren ülkelerde,
afrikayı sömürgesi yapan gelirinin yüzde seksenbeşini koloni olarak alan fransada vs de hiçmi kabahat yok

Arkadaşım bunun benim söylediğimle ne alakası var? Neden hep zulüm müslüman coğrafyada oluyor neden Avrupa'da olmuyor demiş ben de nedenini açıkladım. Sen cahil kalırsan, ilerleyemezsen ilerleyenler gelir seni sömürür dedim.

Arkadaşım bunun benim söylediğimle ne alakası var? Neden hep zulüm müslüman coğrafyada oluyor neden Avrupa'da olmuyor demiş ben de nedenini açıkladım. Sen cahil kalırsan, ilerleyemezsen ilerleyenler gelir seni sömürür dedim.
galiba hep sömürülen durumunda kalıcaz..demek istediğini anlıyorum aslında..

Back
X