Konya'da bir kişi, aracı vasıtasıyla tanışıp evlendiği Suriyeli eşinin, düğün sabahı altın ve eşyalarla kaçtığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Sitene Ekle
İddiaya göre, Çumra ilçesinde işçi olarak çalışan Fetih Çam (32), bir aracı vasıtasıyla,Mersin'de Suriye uyruklu Mirfet H. ile tanıştı. Çam, tanıştırıldığı kadınla evlilik kararı aldı.
Otomobille Çumra ilçesine gelen çift, ailesiyle düğün alışverişine çıktı. Suriyeli geline 6 bin liralık altın takı ve 3 bin lira değerinde elbise alındı.
Düğün Sabahı uyanan Fetih Çam, eşinin, altın ve diğer eşyaları da alıp kaçtığını fark etti.
Düğünde çekilen fotoğraflarla Jandarma ekiplerine giden Çam, daha sonra Konya Adliyesine geldi. Çam, dolandırıldığını öne sürerek, savcılığa şikayetçi oldu.
Çam, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, bir aracı vasıtasıyla Mersin'in Tarsus ilçesine gittiklerini belirterek, "Ben kızı beğendim. Birlikte Çumra ilçesine geldik. Altın ve elbiselerini aldık. Düğünü yaptık. Gece yattık, sabah kalktığımda yoktu. Aracıya verdiğimiz parayla birlikte 18 bin liram gitti. Devletimizden yardım istiyorum" diye konuştu.
O adamla değil de altınlar ile evlendiğini geç de olsa anlamıştır. Nedense Suriyelileri çok seviyorlar. Tabii severler. Nikahsız evlilik, ucuza işgücü.
çok güzel olmuş,sankı hep surıyelılr yapıyor gıbı,yerlide yapıyor,duyuyoruz,ama bızde genelde erkek alıyor altınları,kaçmıyor ama parayı göstermıyorda,neyse şaka bır yana adam cıdden sevdı ıse yazık olmuş,ama bu surıyelı,deyıp nıyet farklı ıse çok güzel oluş,bın tl ye suruıyelı alırım dıyen adam zaten alsın,bızım hanımlaırmız o zıhnoyett bırını almaz,oda zaten alacak hatun bulamadığı için bın tl surıyelı alırım dıyor,mutluluklar
arkadaşlar suriyelilere laf etmişiz gibi konuşmuşsunuz ama bizim burda laf ettiğimiz bizim ülkenin erkekleri, kimsesiz, savaştan kaçmış zaten, çöpsüz üzüm ben bunu ne güzelde kullanırım, altınlarla da kandırım deyip basıyor imam nikahını, sonrada böyle ava giderken avlanıyor