Sürücü belgeleriniz ve parkur hikayeleriniz 🚗

Monica Bellucci

Neydi ya dur dilimin ucuna gelsinde söylim
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2020
1.718
15.882
138
Merhabalar hanımlar..
Ehliyetimi almak için bugün ilk adımı attım
Sağlık raporumu aldım. Kursa kaydoldum. Haftaya dersler başlıyor. Sıfır bilgiyle hemde sizler kaçıncı sınavda geçtiniz? parkurlarda zorlandınızmı? trafiğe ilk çıktığınızda neler hissettiniz Birde sizce araç kullanmak zormu kolaymı? Aman canım çocuk oyuncağımı yoksa

Hayırlı olsun
Benim 12-13 yıl olduO dönem sınavlar daha kolaydı. O sebeple ilk seferde almıştım.
Çok kolay sayılmaz ama alışınca sıkıntı olmuyor.
Oda her iş gibi tecrübe gerektiriyor.
6 ay ile 1 yıl arası aktif kullanırsan sonrası kolay olur.Tabi otomatik vites kullanacaksan hiç korkma o daha kolay
Kimseye kulak asmaYapamazsın,zor vs... sözlere kulak asma

Ben 21 sene once aldim teorik sinav zor gelmisti cunku kursa hic gitmemistim nerdeyse, baya zorlanmistim ama direksiyon sinavini hali hazirda araba surmeyi bildigimden cok rahat gecmistim. Hic takilma cok kolay

10 sene oldu ehliyet alalı, kursa yazılıp derslere gitmiyordum. Sınavda da hep çıkmış soruları döndüre döndüre soruyorlardı onları ezberleyip girmiştim, motordan 100 almıştım haha. Araba kullanmak zor değil de, sürüş derslerinde asla park çalıştırmamışlardı o yüzden park etme işi beni hala geriyor.

2016’dan sonra bayağı zorlaştırdılar, kalan hatta dosya yakan çok insan var, eskisi gibi kolay değil;yanlış hatırlamıyorsam beş parkurdan geçiyorduk, genelde parklara hakimsen gerisinde bir şey yok açıkçası.

Bu biraz da şansa bağlı, bir de manuel alacaksan zorlayabilir. örneğin sınav parkuru bazı bölgelerde çok basitken bazı bölgelerde çok sıkıntılı. Ben sanayi bölgesinde tırların içinde girdim direksiyon sınavına. Bazı sınav alanlarında yokuş çok dik oluyor yokuş kalkışı yaparken çok zorlanılıyor, bazılarında yokuş demeye bin şahit ister kuş gibi kalkıyor araç. Bazısında kolay park yapabil diye bol bol duba konulup, çizgi çekiliyor, bazı parkularda bu olmayabiliyor.

Heyecanını yenip, bol pratik yaparsan tek seferde alırsın. Tavsiyem manuelse debriyaj ve dur kalk çalış bol bol, parklarda dikkat et kendine belirli noktalar kodla (dubayı kelebek camın en köşesinde gör gibi) araç cuk otursun, direksiyon hakimiyetin olsun araç geri geri giderken yamuluyorsa direksiyonu hangi tarafa hafif kırıp toplayarak aracı nasıl düzelteceğini bil mesela. Sinyallere ve ışıklara da dikkat ettin mi bu iş tamamdır.

Çok teşekkür ederim ablacım
Siz baya ustasınız ozaman benim teknik bilgim hiç yok kafamda deli gibi gaz fren fitesler uçuyor ilk etapta babamdan rica edicem biraz aşina olmak için, inşallah kazasız belasız atlatır kazanırm, ben otomatik istemedim otomatik zor değildir önemli olan Manuel bence

Aynen manueli öğrenirsen her türlü aracı kullanırsın
Allah kolaylık versin

Ben 21 sene once aldim teorik sinav zor gelmisti cunku kursa hic gitmemistim nerdeyse, baya zorlanmistim ama direksiyon sinavini hali hazirda araba surmeyi bildigimden cok rahat gecmistim. Hic takilma cok kolay
Vayy be ben 4 yaşındayken siz ehliyeti almışsınız Umarım zorlanmam açıkcası biraz tedirginlik yok değil işim dualara kaldı anneme şeker okutayım

Malesef ehliyetim yok.yazili sınavdan 100 akan ben, direksiyondan kaldım.
Park edemedigim için ( açık park etmişim kaldırıma 45 cm hemde ) bende bidaha girmedim.
Öğrenilmiş çaresizlik mi desem mi pireye kızıp yorgan mi yakma mi desem.
Bütün iş hoca da bitiyor. İmkanın varsa özel ders al derim.

Okadar güzel anlatmışsınızki hepsine dikkat edeceğim inşallah. Şuanlık heyecan korku hepsi bir arada var ama bununda üstesinden geleceğime inanıyorum binlerce insan trafikte araç kullanıyor demekki bu imkansız değil sen yaparsın zeyno diyip kendimi motive etmeye çalışıyorum inşallah kazanınca burdan yazacağım

Ehliyetimi milattan önce aldığım için hiç zorlanmadım alırken. Şimdi maddi ve manevi olarak çok zorluyormuş sanırım insanları.
Ehliyeti manuel araçla almıştım ama otomatik kullanıyorum.

Son düzenleme:
Özel ders almak en mantıklısı gibi yazılı sınavdan geçerimde ama şu park etme işi beni şimdiden geriyor. Çalıştığım merkezden arkadaşda sınava giricek az önce yola kadar onunla geldim o bile yolda afalladı bir durdu

Hemde baya zorluyorlarmış ama şansımı deniycem o ehliyet alınacak
Kayıtta Bayan bana sordu manuelmi otomatik mi diye ama benim manueli öğrenmem gerek otomatik hertürlü kullanırım diye düşünüyorum

Naçizane tavsiyem babanızdan eğitim almayın kurstan almadan. Hocanızla başlayın sonra kendinizi geliştirmek için babanızla parkura gidin. Ve sınavdan önce asla kendi arabanızla eğitim yapmayın.

Hiç bilmemek daha iyi diğer türlü kafa karışıklığı oluyor az buçuk bişey bildiğinizde. Emimin tek seferde geçersiniz direksiyonu. Teorik sınavda da çıkmış sorulara çalışırsanız halledersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…