sürücü belgesi kartı

amber88

yusuf paşanın annesi
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
2.089
1.687
198
Kizlar belki büyük dert değil ama. Ehliyet kursuna gidiyorum ayin 12sinde direksiyon sinavim var. Sınavı gecersek on gün icinde falan belgeler tamam oluyormus sonra emniyet randevusu ve ehliyet elimizde. Ama sanirim çipli ehliyetlere gecilecegi icin eski kartlardan basim olmuyormus artik. Yenisinin de ne zaman basilmaya baslayacagi belli degil.3-4 aydir sinavi gecip dosyasi hazir olanlar bile bekliyormus.insallah sinavi gecersem Bayrama kadar ehliyetimi almak istiyordum ama şu sartlar altinda namumkun gorunmuyor. Merak ettigim husus emniyette trafik şubede falan çalışan yakını olup da bu konu hakkinda bilgisi olan var mi acaba?

Not:acelemin sebebi, bebek var ve onunla saga sola gitmek cok zor oluyor.

Yaa gerçekten mi ben de bebekten dolayı acele ediyorum. 12 sinde girecem ben de.
Ama emniyet vermediği için sıkıntı onlarda olmuyor mu? Yani biz süreriz trafik durursa böyle bişey denemez mi? Ne bilim..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yaa gerçekten mi ben de bebekten dolayı acele ediyorum. 12 sinde girecem ben de.
Ama emniyet vermediği için sıkıntı onlarda olmuyor mu? Yani biz süreriz trafik durursa böyle bişey denemez mi? Ne bilim..

Maalesef canım probleme onlar sebep oluyorlar ama bizim başımız yanıyor. Direkt ehliyetsiz arac kullanmis hukmunde oluyorsun cezasi 1400 kusur tl..

Maalesef canım probleme onlar sebep oluyorlar ama bizim başımız yanıyor. Direkt ehliyetsiz arac kullanmis hukmunde oluyorsun cezasi 1400 kusur tl..

Benim 5 yıl oldu ehliyetimi alalı, başka bir şehirden almıştım. Dosyam elime ulaştı ama oranın emniyetinden almam gerektiği için bir kaç ay dosyayı arabada taşıyarak dolaştım. Hatta bir firmanın sürüş mülakatına bile dosyayla girdim. Baya güldürmüştüm insanları. Trafik polisine de dosyamı gösterdiğim oldu. Biraz azarlandım sadece ama ceza falan yazmıyorlar. Dosyayı yanınızda ve eksiksiz olarak taşırsanız bişey olmaz.

Benim 5 yıl oldu ehliyetimi alalı, başka bir şehirden almıştım. Dosyam elime ulaştı ama oranın emniyetinden almam gerektiği için bir kaç ay dosyayı arabada taşıyarak dolaştım. Hatta bir firmanın sürüş mülakatına bile dosyayla girdim. Baya güldürmüştüm insanları. Trafik polisine de dosyamı gösterdiğim oldu. Biraz azarlandım sadece ama ceza falan yazmıyorlar. Dosyayı yanınızda ve eksiksiz olarak taşırsanız bişey olmaz.

Bu iyi haber benim arkadaşım 3 yıldır emmiyette ama araba kullanıyor. Rast gelmemiş polise. Bilmiyorum artık ben de dosya taşırım ne yapalım

Polis memuru sizde inisiyatifini kullanmis oyle olmasini cok isterdim ama trafik kanununda sertifikanin ehliyet yerine gecmedigi açıkça yaziyor maalesef..

benim 5 yıl oldu ehliyetimi alalı, başka bir şehirden almıştım. Dosyam elime ulaştı ama oranın emniyetinden almam gerektiği için bir kaç ay dosyayı arabada taşıyarak dolaştım. Hatta bir firmanın sürüş mülakatına bile dosyayla girdim. Baya güldürmüştüm insanları. Trafik polisine de dosyamı gösterdiğim oldu. Biraz azarlandım sadece ama ceza falan yazmıyorlar. Dosyayı yanınızda ve eksiksiz olarak taşırsanız bişey olmaz.

o size denk gelen polisin insiyatifinde olmuş
konu sahibi arkadaşım ehliyetini almadan milli eğitim onaylı sürücü belgesi ile trafiğe çıkıp yakalnırsan 1.400,00 cezası var çünkü meb onaylı sertifika sürücü belgesi yerine geçmiyor
ama sertifikanı alınca trafik şube müdürlüğüne git mutlaka geçicide olsa bir belge veriyorlardır kazanılmış hakkını elinden alamazlar diye erteleyemezler diye düşünüyorum
fakat net bilgi geçmişimde sürücü kursunda uzun bir süre eğitmenlik yapmış biri olarak meb onaylı sertifika sürücü belgesi yerine geçmez ehliyetsiz araç kullanma cezası alırsın

o size denk gelen polisin insiyatifinde olmuş
konu sahibi arkadaşım ehliyetini almadan milli eğitim onaylı sürücü belgesi ile trafiğe çıkıp yakalnırsan 1.400,00 cezası var çünkü meb onaylı sertifika sürücü belgesi yerine geçmiyor
ama sertifikanı alınca trafik şube müdürlüğüne git mutlaka geçicide olsa bir belge veriyorlardır kazanılmış hakkını elinden alamazlar diye erteleyemezler diye düşünüyorum
fakat net bilgi geçmişimde sürücü kursunda uzun bir süre eğitmenlik yapmış biri olarak meb onaylı sertifika sürücü belgesi yerine geçmez ehliyetsiz araç kullanma cezası alırsın

Sağol canım o dedigini bildigim icin endisem zaten.. yoksa ha simdi kullanmisim ha sertifikayla benim icin bir fark yok ikisi de ehliyetsiz hukmunde.. peki insallah sinavi geçtim diyelim trafik subede oyle geçici bi ehliyet verilmiyor mudur mesela arac alıyoruz esas ruhsatimizi alana kadar gecici ruhsatla belli sure trafige çıkabiliyoruz bunda da var midir oyle bir sey? Hiç duymadim ki öyle bir sey.

sağol canım o dedigini bildigim icin endisem zaten.. Yoksa ha simdi kullanmisim ha sertifikayla benim icin bir fark yok ikisi de ehliyetsiz hukmunde.. Peki insallah sinavi geçtim diyelim trafik subede oyle geçici bi ehliyet verilmiyor mudur mesela arac alıyoruz esas ruhsatimizi alana kadar gecici ruhsatla belli sure trafige çıkabiliyoruz bunda da var midir oyle bir sey? Hiç duymadim ki öyle bir sey.

şimdi kendi fikrim ile bilgi karışımı bişey diyeceğim
sen sürücü kursuna kayıt oldun derslerini tamamladın sınava girdin kazandın mebden onaylı sertifikanı eline aldın
trafik şube müdürlüğü mutlaka mutlaka sertifikanı sürücü belgesine çevirmek zorunda
öyle bir lüksleri yok çünkü senin kazanılmış hakkın
şu olabilir
2 senedir ehliyetler chipli olucak söylentisi var bi kere hatta stajer ehliyeti konusu var gündemde
ama sen bu hakkı kazanmışsın trafiğe gittiğinde 450 kadar bir masrafın oluyor vergin-harcın-kart parası oda sanırım 87,50 tl
sen bunları ödersin chipli sisteme geçiş yapıldığında ehliyet kartını iade eder yeni chipli kartını alırsın o zamanda yeni kart için talep edilen ücret vergi v.s neyse ödersin o olur
yani bekleyen insanlar 2 sefer ödeme yapmayalım mantığı ile bekliyorlardır trafik bekletmiyordur
öyle olsa sürücü kursları dönem açmazlar değil mi beklerler

şimdi kendi fikrim ile bilgi karışımı bişey diyeceğim
sen sürücü kursuna kayıt oldun derslerini tamamladın sınava girdin kazandın mebden onaylı sertifikanı eline aldın
trafik şube müdürlüğü mutlaka mutlaka sertifikanı sürücü belgesine çevirmek zorunda
öyle bir lüksleri yok çünkü senin kazanılmış hakkın
şu olabilir
2 senedir ehliyetler chipli olucak söylentisi var bi kere hatta stajer ehliyeti konusu var gündemde
ama sen bu hakkı kazanmışsın trafiğe gittiğinde 450 kadar bir masrafın oluyor vergin-harcın-kart parası oda sanırım 87,50 tl
sen bunları ödersin chipli sisteme geçiş yapıldığında ehliyet kartını iade eder yeni chipli kartını alırsın o zamanda yeni kart için talep edilen ücret vergi v.s neyse ödersin o olur
yani bekleyen insanlar 2 sefer ödeme yapmayalım mantığı ile bekliyorlardır trafik bekletmiyordur
öyle olsa sürücü kursları dönem açmazlar değil mi beklerler

Valla canim internette okudugum kadariyla eski kartlardan yokmuş. Yenisini beklediklerinden degil, yeni kartlarin ihalesi henuz olmadigindan eskilerin de stoklari bittiginden alamiyorlarmis. Hic kart yok yani ortada

Dosyanızı alır almaz emniyete gidersiniz 2 fotografla birlikte
Yarım satte alırsınız sürücü belgesini
En azindan benim öyle oldu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

valla canim internette okudugum kadariyla eski kartlardan yokmuş. Yenisini beklediklerinden degil, yeni kartlarin ihalesi henuz olmadigindan eskilerin de stoklari bittiginden alamiyorlarmis. Hic kart yok yani ortada

bunu bilmiyordum
trafiği bir ara arkadaşım mutlaka bir yol gösterirler ordan sana bir açıklama yaparlar mutlaka

3-4 aylık bi durumdan bahsediyorum ben 3 sene oncesi degil

Kusura bakmayın sadece yaşadığım süreci paylasmak istemistim yardımım olur diye.
3-4 aylık durumu olanlar çıkar inşallah.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X