Süt birikmesi

LeylaKaya

Hayaller dualara emanet...
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
2.444
1.405
133
35
Öncelikle adninlerden ricam lütfen ama lütfen konum taşınmasın çünkü çok zor durumdayım ne kadar fazla anne görürse benim için o kadar iyi. Arkadaşlar dün sabahtan bu yana gögsümde bir süt birikmesi var iki göğsmün orta kısmında Kalan yerde sağ göğsümde. Emziriyorum emziriyorum bir türlü geçmiyor sağıyorum geçmiyor iki kere ılık duş aldım yok mesaj yaptım yok nasıl açabilirim bu tıkanıklığı o kadar acıyorum ki m.. :KK61:

Konu yukarılarda kalsın diye yazıyorum bir fikrim yok geçmiş olsun ..

Lahana yapraklari koy gögüsüne ve sütünü sag sicak bez koy gögüsüne sagarken ... cok gecmis olsun atesin varsa eger hastaneye git

öncelikle geçmiş olsun canım, benim başıma da çok geldi benim çözümüm şu şekilde: susam yağıyla biraz masaj yapıyorum sonra bebişimi kucağıma alıyorum, mesela sağ tarafımı emecek o pozisyonla sol tarafı veriyorum bilmiyorum anlatabildim mi? çok şey denedim en etkilisi bu oldu bende :KK45:

Sanırım mastit olmuşsunuz ,daha fazla ilerlemeden sütünüzü masaj yaparak sağmaya gerekirse elinizle sağmaya çalışın.Sıcak havlu koyun elinizle masaj yaparak sağın ..mümkünse de bir doktora görünün derim (hatta titreme kırgınlık ve Ateş varsa sakın ihmal etmeyin )

Gecmis olsun , sicak su torbasi ile emzirmeden 10 dakika önce kompres
Yapin .Gecici cözüm olarak ta Soguk uygulaması bölgeyi uyusturur ve sismeyi azaltır.

Eger cok fazla su tuketiyorsaniz 6 litre gibi onu azaltabilirsiniz 3 litre gunde ideal diye dusunuyorum

Siz yine de doktorunuza danisin

Mastit rocks :halay:
Antibiyotik, soğuk uygulama, sık sık emzirme veya pompa ile vs sütü boşaltma.

En erkili yontem ters emzirmek. Bebegin ayaklari diger gogsunuze degil disari dogru olacak. Ben denemedim ama susam yagida iyi geliyormus. Susam yagi bulamazsaniz marketlerde tahinin uzerinde biriken yagdan surebilirsiniz.

sanırım ilerlemiş değil.önce soğuk snra sıcak kompress ardından ters kucaklama emzirme
emzirme_pozisyonu_koltuk_alti.gif

Çok geçmiş olsun, sıcak havluyu göğsünüze koyup biraz yumuşamasını bekleyin. Sonra Düz plastik dişli taraklar var ya, onun ters tarafıyla yavaş yavaş birikmeyi göğüs ucuna doğru tarayın. Sonrasında emzirin ardından sağın. Bebeğim memeyi bıraktığında bana bunu yaşlı bi yakınım tavsiye etmişti, çok faydasını görmüştüm.

Sık masaj hatta esin masaj yapsın,tersten emzirme. Bana çok olur,bir kere baygınlık geçirmiştim,bu ikisiyle düzeliyor.

sıcak duş alın sonrasında pompa yardımıyla sağın,elinizle sağın. o acıyı bilirim ben.ben ne yaptıysam olmadı acile gittim.
yenidoğana çıkardılar beni oradaki süt sağma makinasıyla sağdık .rahatlamıştım.

El ile sağım yapabilirseniz çok iyi olur. Teknikleri var nette biraz araştırabilirsiniz.

Bebeği ters emzirin. Yani sağ göğsünüzü emzircek gibi çocuğu alın sol tarafı emzirtin. Beze hangi göğsünüzdeyse yani. Anında çözüyo. Hiç sıcak havluymuş bilmem neymiş uğraşmayın en etkili yöntem budur.

Hepsini denedim kızlar sağıyorum sağıyorum açılmıyor sıcak soğuk kompleks denedim olmuyor :(

Merhabalar benim de sormak istediğim şu acaba mastit sütü çok fazla olanlarda mı oluyor.ikinci bebeğimi emziriyorum, ne ilkinde ne şimdi hiç yaşamadım bu süt birikmesi durumunu.sütüm mü az ondan mı olmuyor. Yani mastit olanlar dolu dolu sütleri mi var hani emzirse bile bitmeyecek kadar.yoksa başka bir sebebi mi var

Sıcak duşta tarakla gogsunuzu taramanizi tavsiye ederim .Eski usul ama tıkanıklığı damarları aciyor

Back
X