Süt kalitesini artırmak

huuhuunenninenni

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2025
109
124
18
Bebeğim çok kısa süre emip bırakıyor ilk 2 ay 1er kilo aldı sonra yarımşar kilo anca aldı her ay 7 aya yaklaştık ve çok az kilo alıyor mama da içmiyor beslenmeyi sevmiyor. Sütüm var ve yetmediğini düşünmüyorum çünkü aç olmuyor sık ve kısa süre emip bırakıyor 5 dk civarı günde gece de dahil 10 kere falan emiyordur. Ama çok az kilo alıyor 2,5 kilo doğdu 7 aylık olmak üzere 6,7 kilo. Sütümün kalitesini nasıl artırabilirim?

Bebekler İlk6ayda doğum kilolarını ikiye katlamalı 1yasinda 3e 2yasinda 4e katlarsa sorun yoktur kendi doğrusunda ilerlemiş sayılır . Yani 1 yaşında en az 7,5kilo olursa normal kabul ediliyor. Bebeğiniz kendi doğum egrisinde normal ilerliyor . İlgisini emzirmeye çekmek için boynunuza oyuncak yada oyalanacagi kolye asabilirsiniz. Sütun kalitesi diye birşey var mı bilmiyorum fakat günde 4litre su mutlaka içmelisiniz. Eğer az geliyorsa emzirme sonrası sağım yapıp cikanida bebeğinize bir kaşık yada alıştırma bardağında verip hem sütünüzü arttırır hemde sütun yağlı ve besleyici kilo aldıran kısmını aldığından emin olursunuz.

teşekkürler iyi hissettirdi yorumlarınız. düşük persentilde doğup bir türlü tırmanmadığı için üzülüyorum ama sanırım analık psikolojisiyle gereksiz takıyorum. çok ince yapılı kaburgaları falan belli oluyor. ortalamayı yakalasın isteğimi bastıramadım.

İlk 3 ay günde 30 gr, sonra 25 gr alması yeterliymiş ki gayet iyi almış gibi. Gittikçe azalacak zaten kilo alım hızı. Bizim de 2,6 kilo doğdu doktor iyi diyorsa stres yapmayın. Protein ağırlıklı beslenebilirsiniz bulgur ve tahin de faydalıymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…