Doğuma Hazırlık Süt kokan bebeklerin doğumdan sonra ayak izi..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Herkese selamlar..
Kızlar yeni birşey öğrendim.
Doğum yaptıktan sonra bebeklerin ayaklarına mürekkep sürülüp ayak izi alınıyor muş.
Çok şaşırdım gerçekten.
Her bebeğe uygulanan birşey mi?
Nelere yarıyor bu ayak izi muamelesi acaba?Tecrübeli annelere sorarım: )

tatlım ben medıcal fatıhte dogum yaptım ve kızımın ayak ızını almıslar. Bebeğin takibi için bir defterimiz ve en son sayfasında da ayak ızı hatıra olarak duruyor cok da tatlı açıkçası.

tatlım ben medıcal fatıhte dogum yaptım ve kızımın ayak ızını almıslar. Bebeğin takibi için bir defterimiz ve en son sayfasında da ayak ızı hatıra olarak duruyor cok da tatlı açıkçası.

Ay yerim o mürekkli ayağı ben: )
Ne tatlı olurlar ama..
Mesela hastanelerde binde birde olsa malesef bebek karışabiliyor(Allah korusun)
Bu o zaman işe yarıyor sanırım..

Herkese selamlar..
Kızlar yeni birşey öğrendim.
Doğum yaptıktan sonra bebeklerin ayaklarına mürekkep sürülüp ayak izi alınıyor muş.
Çok şaşırdım gerçekten.
Her bebeğe uygulanan birşey mi?
Nelere yarıyor bu ayak izi muamelesi acaba?Tecrübeli annelere sorarım: )

Ablamın bebişlerinin ikisinide öyle birşey yapılmadı. Sanırım hastaneden hastaneye değişiyor. Daha çok özellerde yapıldığını düşünüyorum canım.

hayır her hastanede yapılır. belki devlette yapılanda aileye verilmiyor olabilir. hem sağ hem sol ayağının izi var benim doğum dosyamda. ne derece doğru bilmiyorum ama eğer öyleyse yenidoğanın ayak izi annenin parmak iziyle aynıymış. yani ilk günlerde...dediğim gibi, doğru mu bilmiyorum ama doğruysa harika!

Doğum yapana kadar ben de hiç duymamıştım ayak izi alındığını. Bebeğin altını ilk değiştirirken gördüm ayağının altı mosmor nasıl korkmuştum bir şey oldu diye :)

Back
X