süt kuzusu eşim ve ailesi :S huffffff :(

yaszmiin

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
15
0
6
İstanbul
Slm hanımlar,

daha oncede bı konu acmıstım esımın aılesıyle ılgılı.. esımın babası sureklı bızden para istio.. eşim babası yuzunden işini bıraktı we suan hala işsiz.. bi sure once babası yine para istedi we esim parası olmadıgı ıcın benden altınlarımı ıstedı bozdurup butun parayı babasına wermek ıcın, ben tabı wermek ıstemedım sonucta o bızım gelecektekı guwencemız.. ben altınlarımı wermeyınce esımle tartıstık we daha 2,5 aylık ewlı olmamıza ragmen bosanalım dedı bna.. herneyse babası tatıle memlekete gıttı ondan kurtulduk.. ama annesi 2-3 gun bızde kaldı we butun ewımızı degıstırmeye calısıo herseye mudahale edıo ben arkamı doner donmez arkamdan konusuo buna sahıtte oldm.. artk dayanamadıgım ıcn teyzem acılen yurtdısından yanıma geldı bunalıma gırdıgım ıcn.. kaynanam bunu fırsat bilip teyzeme benı sıkayet etmeye basladı neymıs ben hıc bısı bılmıomusum teyzem benm ewımın esyalarına karısmalıymıs ws. sıkayet etcek hıc bısıde yapmadm hep saygımı korudum kaynanama karsı.. esım annesı babası bıze geldnmı butun dunyayı unutuo :S annesıne acmısın dıye soruyoruz ısrar ederek hayır dıo :S oglu gelnce ayak yapıo esımde bana kızıo anneme bakmıosun sen dıyerek.. resmen annesı ıcın bı odadan dıger odaya yatak tasımak ıstedı esım dun gece annesı bızde kalcak dıye (annesının rahat edebılmesı ıcın.) halbukı teyzem yurtdısından mısafır we esım onun ıcın lafta bıle olsa oyle bısı yapmadı.. mutfakta arkamdan konusurlarken duydum esımle annesını dun annesı esımı dolduruodu bana karsı..:S en kotusude ( ben haftaya yurtdısına gıtmek zorundayım okulum ıcın bı kac haftalıgına) we kaynanam bana cok durma yoksa kocan ewe bska karılar getırır gorursun erkektır o ben yapmaz dıyemem dedı.. esımı goturmek ıstıorm yurtdısına ama kaynanamla kayınpederım hemen ayak yapıo esımı kararından wazgecırıo.. esımde aılesını dınlıo benı 2. planda tutuo.. resmen esımı ankaraya goturebılmek ıcın annesınden ızın almak zorunda kaldm

Bu nedir ya?

Kayınvalide değil, felaket tellalı mübarek.
Kendi yetiştirdiği evlat için bir anne nasıl bunları der?
Diyemedin mi senin yetiştirdiğin de ancak bu kadar olur diye?

Yalnız kvde sana bunları rahatça söyleyebiliyorsa sorun eşin.
Zaten yazmışsın da evet süt kuzusu...
Kolay kolay da değişmez...

sen gidince eve kadın getiricek anasıda çanak tutucak !!!!!ya ne yapmaya çalışıyor bu kv deler anlamadım gitti

ne diye huzur kaçırırsın şimdi sen bu lafın üzerine yuvanı bozsan mutlu mu olucak??sen gidince senin yerine iyisi mi gelicek??

Muhtemelen ikinizin de yaşı 25 in altında...madem okulun var neden evlendin be yavrum?çok mu lazım dı böyle aile? Bu tarz koca?
Yapacak bir şey yok.bir enkaz devralmışsın.büyümemiş ve kişiliği oturmamış biriyle evlenerek hayatının hatasını yapmışsın.ite kaka--kavga dövüş büyüyeceksiniz...
Altınlarını asla verme.kayınvaliden ve kayınpederin için üzgünüm degişmezler.o kocayla işin çok zor ...

Burada en büyük sıkıntılar senin ülke değiştirmen ve eşinin işsiz kalması.
Sen ailenden uzaklaşıp ülke değiştrmekle çok zor bir adım atmışsın.
Eşinse işsiz olduğu sürece babasının emir eri olmaya devam edecek.

Kayınvalide konusuna girmiyorum.Cahillik etmiş,aklınca fazla kalmaman için seni korkutmaya çalışmış.

Eşin düzgün bir iş bulursa,sen de sabırlı ve kararlı davranırsan bir şekilde üstesinden gelirsiniz belki.
Kızmadan,ailesini kötülemeden ne düşündüğünü güzelce anlatman lazım.

Kökten çözüm eşini alıp yurtdışına dönmen gibi görünüyor.
Ama o zaman da eşinin uyum sorunuyla mı uğraşırsın bilemem.
Burada evlenip eşini yurtdışına alan fakat eşi mutsuz olan,iş bulamayan üyeler de okuduk.

Son düzenleme:

yanlış anlamada eşinde hiç iş yokmuş...
daha neyın ne olduğunu bıle bılmıyor sanırım
özelliklede evlılıgı idrak edememıs hala
işiniz cok zor üzgünüm ki bu ilişkinin yürüyeceğini pek sanmıyorum
allah yardımcınız olsunnn hakkınızda hayırlısı

Son düzenleme:
eşim aslında çok kötü bi insan deil 6 senedir fln tanıorm aileside başlarda çok ii gibiydi.. kaynanam sürekli eşimi kontrol altında tutmak istio gel diince gelsn git diince gitsn benle ilgilensin soyledıgı her kotu sozu flnda seker hastalıgının etkısı olarak yorumluyo guya soyluomus unutuomus ertesı gun soyledıgını.. yüzüme karşı kızım kızım dıo ben mutfaga gıdıorm teyzeme bı ton sıkayet edıo (ettıgı seylerde ew duzenımle alakalı seyler 99%) dolabın yerını deıstırme ws. ben bısı bılmıormusum fln, hatta kaynanam buyuk bı ewe gecıp bızıde yanında ıstıomus bunu aıleme soylemıo gelıp bana soyluo BEN İSTİORUM dıyerek.. babası desen gunde 10 x arayıp yanına cagırıo o gıtmese babası gelıo.. benım olmadıgım her ortamda para istio.. dugunsalonuna kapora werırken bıle esıme benm yanımda : adamlar kapora ıstıo cıkar wer dedı :) benı ıstemeye gelırkende bana guwenme ben sana dugun mugun yapamam kendıne guwenıosan gıt ewlen demıs.. cocuga okdr cok yuklenıolarkı benım annem kaynana oldugu halde acıo cocuga :S oglum oglum dıye 4donuyo.. kiramızı bile annem werdi eşimin işsiz kalmasının sorumlusu esımın aılesı olmasına ragmen :) babasının marketinde butun gun duruo aksam werıolar 2 ekmek biraz erzak 10-20 tl yolluolar ewe.. eşimimde benmde piskolojim artk alt üst oldu ama ailesini suclayamıo bıle bu durumdan (napim onlar benm ailem ben kendimi bildim bileli boyle onlar, daha fazla konusmayalm onlar hakknda bogma benı dıye kızıp kapatıo konuyu..) annesine ne yapsam yaranamıorum babasıda hem emeklı maası hem marketten geliri oldugu halde bize hala yüklenio ne yapmaya calısıolar anlamıorm.. ne yapsam kurtulurum onuda bilmiorum ama ailesi icin bosansamda ilerde pişman oluruz cunku aılesı yokken ısın ıcınde biz cok guzel anlasıoruz.. esımıde kolay kolay goturemem yurtdısına 6-7 ayımı alır onu goturebılmek oraya.. o 6-7 ayda kaynanama 6-7 yıl gıbı gelır doldur doldur bıtmez cocuk..

babası para para diye tutturmuş..
annesinin niyetini 3 yaşında ki çocuk bile anlar..
bunlara rağmen eşin hala onların ağzına bakıyosa kusura bakma eşininde onlardan bi farkı yok bu durumda...

o ne demek yaaa, sen çok durursan oğlum eve başka kadın getirir haa

yani bazı insancıklar yaş baş dinlemeyip kafa göz dalma istiyolar

terbiyesiz saygısız mahluk yaaa

tıkamadın mı ağzına lafı öyle deyince. eşine söyledin mi böyle dediğini?
hoş söylesen ne olacak, ana kuzusu herif gerekeni yapacak mı sanki..
bi de seni suçlu çıkarmassa iyi

Böyle durumlarda neden kaynana suçlanır acaba, sorunun asıl kaynağı eş iken. Kocalara toz kondurabildiğimiz gün herşeyin değiştiği gün olacak buna inanıyorum

Ayrıca V yerine W kullanmak nedir Allah aşkına? Bu kadar mı sevmiyorsunuz dilimizi, artık "cool" gelmiyor mu yoksa?

eğer esiniz anlattığınız gibiyse kusura bakmayın ama iyi bi insan olduğu söylenemez.tamam belkı ailesine karsı tutumu zamanla ailesi dahada canını acıttıkca değısebilir belki ama,baksanıza esiniz yuva olmanın bilincine daha varamamıs.bir kere en basta acilen iş bulmalı.eğer iş bulamıyo ise kendi size teklif etmeli yurt dişina gidelim ben burada cok cabaladım ama olmuyo diye.ama baksanıza ev kıranızı sizin aileniz ödemesine rağmen hala oralı değil.üstelik ailesi buduruma seyırcı olduğu yetmezmış gibi bir daha köstek oluyo.esinizde tum bunlara rağmen ailemde ailem diyo.benım esimin aileside tıpkı sizinkiler gibiydi.sizin kp kurduğu cümlelerin aynısını benım kp de kurmustu.ama esim en azından sitem edip üzülmeme bi şey demıyodu.ben bazen olayı abartıp onlara olan öfkemi esimden cıkarırdım ozaman belkı.....bak canım senin su asamada en dıkkat ediceen sey cocuk konusu .aman diyim cok dikkat et.
esin aile olma bilincine erişmeden,
ailesinin hatalarını senın ailenin yuceliğini kabul etmeden,
doğru dürüst bir iş bulmadan,
ve sen okulunu bitirmeden asla.....o salak kv de allah bildiği gibi yapsın.resmen huzurunuzu kacırmak istiyo kulak verme ama temkinli ol.....

Kayınvalideniz size oğlum eve başka karılar getirir, erkektir dediğinde siz sustunuz mu? Getirsin de göreyim donuna kadar alıp boşarım diyemediniz mi? Deli delinin sopasını görmeden akıllanmazmış... Siz sustukça tepenize çıkan çok olur...

Klavyenizde v harfi yok mu onun yerine w harfini kullaniyorsunuz? Her zaman belirtiyorum. Kaynana, kayinpeder, görümce,elti, kayin degil es sucludur. Es bu saydigim kisilerin hepsinin huyunu suyunu, yapip yapmayacagi-söyleyip söylemeyecegi seyleri cok iyi bilir. Onlari susturmak, durdurmak, evliligine karisina müdahele ettirmemek kocanin eslerin görevidir. Acmisin diye sormadan hazirlayin yemegi buyur anne deyin. Hatta gizlice resmini de cekin sofranin ki sen annemi ac mi birakiyorsun diye sordugu zaman gösterirsiniz.

erken eve dönmezsen başka kadın alırmı aklına neler neler geliyor kv nin.bence hayalini dile getirmiş kayınvaliden. Allah islah etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…