Süt meselesi :(

Fairy18

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
283
543
103
Merhaba hanımlar

tam 7 gün once doğum yaptim. 37+3 te normal dogum ile kucagima aldim prensesimi. Bir gogusumu basta sorunsuz aldı fakat diğer gögusum ona gore daha küçük olduğundan bir türlü veremedim. Ya da benim tersime geldi 7 gundur hala o taraftan emziremiyorum. Bu arada diğer meme ucumda yara oldu. Hastanede mama takviyesine basladik sarilik başlangıcı vardı. Daha sonrasinda sutumu sagmaga başladım. Sagdikca verdim. Yetmediği yerde mama takviyesine devam ettim. Sutum geliyor gelmese gelmedi dicem ama boyle sanki ben emzirmeyi beceremiyorum hissi beni cok yipratiyor.

Bu sorunu yasayan anneler var mi aranizda siz nasil basa ciktiniz bu durumda hangi yontemleri denediniz desteginize ihtiyacim var şimdiden yorumlariniz icin teşekkür ederim.

canım hastanelerde emzirme danışmanları var artık yardım alsaydın keşke.. sağlık ocağındaki hemşirelerde gösteriyor doğru emzirmeyi.. önce doğru emzir sonra meme ucundaki yaralar için kremler var onlardan kullan.. ve her iki memenide 20 dakika emzir sakın tek meme vermek gibi bir hata yapma..mutlaka sütün yetecektir .. internetten de bakabilirsin doğru emzirme metodlarına..

canım hastanelerde emzirme danışmanları var artık yardım alsaydın keşke.. sağlık ocağındaki hemşirelerde gösteriyor doğru emzirmeyi.. önce doğru emzir sonra meme ucundaki yaralar için kremler var onlardan kullan.. ve her iki memenide 20 dakika emzir sakın tek meme vermek gibi bir hata yapma..mutlaka sütün yetecektir .. internetten de bakabilirsin doğru emzirme metodlarına..
Yardim istedim açıkçası siringayla bile büyütmek için denediler o an oldu ama ikinciye olmadi. Sagol canim internetten arastiricam

Diğer tarafın için birinden destek al tutturun, emebilen bir bebekse ayırt etmemesi gerekir, algıları o kadar açık değil henüz. Sütün varmış ve emdikçe sütün de artacaktır zamanla. Bu şekilde tek meme verirsen diğerindeki süt çekilebilir. Eğer sütün yetiyorsa mama takviyesini bırak bence. Bizim insanımızda bitmek bilmeyen bir “bebek aç” sendromu var çünkü. Bebeğini en iyi sen tanırsın.

Sürekli aynı memeden emzirirseniz, o yaralar daha uzun sürede iyileşir ve emzirmediğiniz memede süt üretimi de kesilir, hiçbir sağma makinası bebek kadar güçlü çekip süt üretimini tetiklemiyor çünkü. Hastanelerden ve sağlık ocaklarından yardım alabilirsiniz, aslında bir memeden emzirebiliyorsanız, az çok biliyorsunuz doğru pozisyonu. Belki kolunuzu, bebeğinizi yastıklarla desteklerseniz daha rahat edersiniz. Biraz daha deneyin, daha 7 gün olmuş, neticede oturmuş bir alışkanlık olmamış. Meme ucunuzun küçüklüğünden kaynaklanan bir şeyse, silikon göğüs uçları var, onlarla emzirenler var, çok tavsiye edilmiyor, ben de çok araştırmadım açıkçası ama doktorunuza bunu da sorabilirsiniz.

Bir de askbahcem askbahcem her memede 20 dakika tutun demiş =) ilk kızımda hemşirelerde bana böyle söylemişti ama kızım 5 dakikadan fazla kalmazdı memede. Sütün akış hızına, bebeğin ihtiyacına göre değişiyor bu süre, yani illa ki olması gereken bir durum değil. Bu konuyu başta çok dert etmiştim de, sonra baktım 5 dakika kalmasına rağmen deli gibi kilo alıyor, o zaman rahatladım. Bana dert olduğu için yazmak istedim. =) Meme ucu yaralarınız için lanolin içerikli kremler kullanın, çok işe yarıyorlar.

Merhaba hanımlar

tam 7 gün once doğum yaptim. 37+3 te normal dogum ile kucagima aldim prensesimi. Bir gogusumu basta sorunsuz aldı fakat diğer gögusum ona gore daha küçük olduğundan bir türlü veremedim. Ya da benim tersime geldi 7 gundur hala o taraftan emziremiyorum. Bu arada diğer meme ucumda yara oldu. Hastanede mama takviyesine basladik sarilik başlangıcı vardı. Daha sonrasinda sutumu sagmaga başladım. Sagdikca verdim. Yetmediği yerde mama takviyesine devam ettim. Sutum geliyor gelmese gelmedi dicem ama boyle sanki ben emzirmeyi beceremiyorum hissi beni cok yipratiyor.

Bu sorunu yasayan anneler var mi aranizda siz nasil basa ciktiniz bu durumda hangi yontemleri denediniz desteginize ihtiyacim var şimdiden yorumlariniz icin teşekkür ederim.
Öncelikle tebrik ederim yeni ailenizi

Zamaninda dogan bebeklerde emme -yutma hareketlerinin olgunlasmasi dogumdan 1-2 gunde olusuyor.

Prolaktin hormonu her emzirme sonrasi salgilanir , buyuzden her iki memeden degistirmeli olarak emzirilmeli .
Prolaktin geceleri daha fazla salgilanir bu nedenle gece daha sik emzirmeyi deneyin . Bebeginiz mutlaka alisicaktir..
Meme ucu kucuk geliyorsa özellikle destekleyiciler var ( Turkcesini bilmiyorum )

Yenidoganlar 24 saat icinde ortalama 8-12 defa emzirilmeli her istediginde emzirin.. iki gögsunuzu de emzirmelisiniz ..
Dogru emzirme : meme ucu ve etraftaki koyu renkli kisim , bebegin agzindan uzayarak emzik seklini almis . Meme ucu bebegin damagina degmektedir.
Bu sekilde meme ucu yara olusumu engellenir.
Emzirme tekniklerini dogum yaptiginiz hastanenin emzirme danismaniyla yapabilirsiniz .

Bebegin memeye yerlestirilmedinde dikkat edilmesi gerekiyor :
Bebegin basi ve gövdesi bir hatta olmasi
Yuzu memeye bakmasi ve burnunun meme ucunun karsisinda olmasi
Vucudunun annesinin vucuduna yakin olmasi
Yeni dogmussan popodan desteklenmesi
Bebegin memeye yerlestirilmesi esnasinda önce meme ucuyla bebegin dudaklarina dokunulmali , bebegin agzini genisce acmasi beklenmelidir.

3 saatte bir uyandirip emzirin mutlaka
Zaten bebekler emme refleksiyle dogar dudagina hafifce dokunun emmek isticektir .

Emzirme motivasyonunu kaybetmeyin lutfen
Iki tarafi da 20 ser dakika emzirin
Emzirme sonrasi bir miktar sut cikarip meme ucuna surun ve biraz havalandirin.
Emzirme tekniginde sorunlar bebegin emmeyi reddetmesine neden olabiliyor .
Unutmayin ki bu durumun sizde yarattigi psikolojik özguven azligi , kaygi streß yorgunluk sutun azalmasina neden olabiliyor .

Son düzenleme:
Rahat emzirmek icin emzirme yastigi kullanin
Farkli emzirme tutuslari var internette onlara bakin
Yaralar icinse ben coconat yagi kullandim bir haftada anca iyilesti yaralar
Meme ucunaher emzirmeden sonra mutlaka krem yag bisey surun

Sürekli aynı memeden emzirirseniz, o yaralar daha uzun sürede iyileşir ve emzirmediğiniz memede süt üretimi de kesilir, hiçbir sağma makinası bebek kadar güçlü çekip süt üretimini tetiklemiyor çünkü. Hastanelerden ve sağlık ocaklarından yardım alabilirsiniz, aslında bir memeden emzirebiliyorsanız, az çok biliyorsunuz doğru pozisyonu. Belki kolunuzu, bebeğinizi yastıklarla desteklerseniz daha rahat edersiniz. Biraz daha deneyin, daha 7 gün olmuş, neticede oturmuş bir alışkanlık olmamış. Meme ucunuzun küçüklüğünden kaynaklanan bir şeyse, silikon göğüs uçları var, onlarla emzirenler var, çok tavsiye edilmiyor, ben de çok araştırmadım açıkçası ama doktorunuza bunu da sorabilirsiniz.

Bir de askbahcem askbahcem her memede 20 dakika tutun demiş =) ilk kızımda hemşirelerde bana böyle söylemişti ama kızım 5 dakikadan fazla kalmazdı memede. Sütün akış hızına, bebeğin ihtiyacına göre değişiyor bu süre, yani illa ki olması gereken bir durum değil. Bu konuyu başta çok dert etmiştim de, sonra baktım 5 dakika kalmasına rağmen deli gibi kilo alıyor, o zaman rahatladım. Bana dert olduğu için yazmak istedim. =) Meme ucu yaralarınız için lanolin içerikli kremler kullanın, çok işe yarıyorlar.
ilk günlerde süt üretiminin artması için bebek ne kadar çok emerse o kadar süt gelir..o yüzden 20 dakika dedim banada hemşire öyle söylemişti.. daha sonra süt artınca zaten bebekler yönlendiriyor bizi 20 dakikada doymayanda var 5 dakikada doyanda süre önemli değil sonrasında..arkadaş yeni doğum yaptığı için yardımcı olmak istedim ;)

ilk günlerde süt üretiminin artması için bebek ne kadar çok emerse o kadar süt gelir..o yüzden 20 dakika dedim banada hemşire öyle söylemişti.. daha sonra süt artınca zaten bebekler yönlendiriyor bizi 20 dakikada doymayanda var 5 dakikada doyanda süre önemli değil sonrasında..arkadaş yeni doğum yaptığı için yardımcı olmak istedim :KK66:
Sizi eleştirmek için yazmadım. =) Benim kız hastanede ilk günden itibaren 5 dakikadan uzun kalmadı. Ben de bilmediğimden, hemşirenin söylediğini de kanun zannettiğimden depresyona girdim de, konu sahibi biraz rahat olsun diye yazdım.

Back
X