- 11 Mart 2012
- 30.291
- 60.018
- 798
- 37
- Konu Sahibi EnHarbiKiz
Merhabalar herkese...
Yarışma var dediler,corbami kaptigim gibi geldim
Çok sevdiğim,yapılışı kolay,faydası çok; sütlü brokoli çorbasını sizler için tarif edeceğim.
Malzemeler:
- yarım kilo brokoli
-1,5 su bardagi süt + 2 şu bardağı su
-1 yemek kaşığı un
-tuz
-karabiber
Brokoliyi en güzel pişirme yöntemi,buharli pisirmedir. ''Bütün pişirme teknikleri; başta vitaminler olmak üzere bazı besin öğelerinin kaybına neden olur. Fakat buharda pişirme tekniğinde kayıplar daha az miktardadır. '' alintidir. Buharda pişirme için ozel aparatlar var ancak tembellikten bir türlü alamadim
kevgir yardimiyla haslama işlemini yapiyorum.Pişirme süresi 4-5 dakikadir.
Tere yagini eritip unu ekliyoruz,unun kokusu çıkana kadar kavurup yavaş yavaş sütü ekliyoruz
Blender ile hasladigimiz brokoliyi püre haline getiriyoruz.
Brokoli puresini,tencerede hazirladigimiz sosun üzerine ekliyoruz. 2 bardak su koyuyoruz
Veeee corbamiz hazır.
Afiyet olsun

Yarışma var dediler,corbami kaptigim gibi geldim

Çok sevdiğim,yapılışı kolay,faydası çok; sütlü brokoli çorbasını sizler için tarif edeceğim.
Malzemeler:
- yarım kilo brokoli
-1,5 su bardagi süt + 2 şu bardağı su
-1 yemek kaşığı un
-tuz
-karabiber

Brokoliyi en güzel pişirme yöntemi,buharli pisirmedir. ''Bütün pişirme teknikleri; başta vitaminler olmak üzere bazı besin öğelerinin kaybına neden olur. Fakat buharda pişirme tekniğinde kayıplar daha az miktardadır. '' alintidir. Buharda pişirme için ozel aparatlar var ancak tembellikten bir türlü alamadim

Tere yagini eritip unu ekliyoruz,unun kokusu çıkana kadar kavurup yavaş yavaş sütü ekliyoruz

Blender ile hasladigimiz brokoliyi püre haline getiriyoruz.

Brokoli puresini,tencerede hazirladigimiz sosun üzerine ekliyoruz. 2 bardak su koyuyoruz

Veeee corbamiz hazır.

Afiyet olsun