- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi EnHarbiKiz
Benim hiçbir zaman birkaç basamakta yemek yapacak vaktim olmadı. O yüzden çorbalarımın tamamı tek adımlıktır benim. Ben aynen şu şekilde yapıyorum. Zeytinyağı, brokoli, 1 adet patates, 1 yemek kaşığı kadar pirinç ve soğan aynen çiğden doğruyorum. Üstünü geçecek kadar su/tavuk suyunda haşlıyorum. Düdüklüde 10 dk falan tamamen ezilmiş oluyor zaten. Sonra blendırdan geçirip sütle seyreltiyorum. Damak tadına göre süt+su da olabilir. Malzemenin yoğunluğuna bağlı. Bu noktada bazıları krema kullanıyor ama gereksiz yere güzelim çorbaya kalori yüklemek hiç tarzım değil. Kaynayınca biraz nane gezdiriyorum üstüne. Tamamdır. Böyle de denemeni tavsiye ederim. Bir de suyuyla ve posasıyla kaynayarak daha bir özdeşleşiyor sanki.Teşekkür ederim hemsoommdene mutlaka,begenecegine eminim
Teşekkür ederim keleşli ablam
Bekleneni yapmak benim isimteşekkürler @Bukrem
Benimde en sevdigim corbalardan. Suyunu çorbaya mi ekliyorsunuz? Doktorlar hep; brokoli ile karnabahari buharda haslayin,vitamini ölmesin dediği için bu sekilde yapıyorum ben. Haşlayarak hiç denemedim doğrusu.![]()
Mercimek çorbasını bile ben her şeyini çiğden koyup düdüklüde pişirdikten sonra blendırdan geçiriyorum.