Tatlı Tarifi Sütlü Irmik Tatlisi(Resimli)

Malen

Hadi gel bebegim
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009
736
0
96
45
- Yurtdışı
Evet kizlar bugün aksam yaptim ve cok güzeldi.
Hem pratik hem lezzetli...

Malzemler:

1 litse süt
7 çorba kaşığı irmik
14 çorba kaşığı toz şeker(eğer daha az şekerli isterseniz miktarını ayarlayabilirsiniz)
250 gr ceviz içi (fındık,fıstık bademde olabilir)
1 paket vanilya
50 gr margarin
2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanması:

Sütün içine, irmiği ve tozşekeri koyup, önce kuvvetli sonra orta ısıdaki ocakta koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşınca içine vanilyayı ve margarini ekleyip iyice çırpın. Boza kıvamına geldiği zaman ıslattığınız bir tepsiye ya da kalıba tatlı karışımının yarısını dökün.
Cevizleri bıçakla kıyıp tarçınla beraber karıştırın ve yarısını tatlının üzerine serpin.
Kalan tatlı karışımını da cevizlerin üzerine dökün . Biraz soğuyunca geriye kalan tarçın ve ceviz karışımını üzerine serpin ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Ister Kek kalibina koyup Dondurucuya atin Isterseniz Tepsi Kullanin dilimleyin.

Bu Kalipli Hali..

Buda Normal Hali..

Son düzenleme:
evvet tatlim tarifi biliyorum ama acikcasi 40yil düsünsem kalipta yapmak aklima gelmezdi
harikasin harika görünüyo
ellerine emegine saglik
paylasimin icin tsklerrrrrrrrrrra.s.

tatlı biliniyor ama sunumun çok güzel.önemli olanda sıradanı farklılaştırmak..teşekkürler...

Ellerine sağlık gülüm,ben de irmik tatlısını çok severim ve kalıpta yapıyorum artık.
Çok şık duruyor hem basit hem leziz.
teşekkürler..

opuyorumnanaktanbende yapiyorum cnm bu tatliyi ama görünüm muhtesem olmus eline saglik...

bugun yaptım ama kıvamı boza gıbı oldu camdan kek kalıbım vardı ona doktum bakalım donacak da resımdekı gıbı cıkacak mı merak edıyorum pek umudum yok

Afiyettttt olsun...
Kizlar sekerpareyide deneyin oda harika oldu hem pratik hem kolay tarifi koydum :)

benim tarifim de bu...aynen böyle yapıyorum ama gerçekten kalıp olayına bayıldım:))çok şık durmuş...kalıptan çıkarırken yapışmaz dimi..?
eline sağlık :)

bu tatlıyı dün akşam yaptım küçük küçük kek kalıplarına koydum . ters çevirip çıkarırken yapışma olmadı ve tadı da harika .. asıl sormak istediğim dün akşam tatlının tamamı bitmedi bugün bi tane yedi biraz sertleşmiş gibiydi buz dolabında durduğu için mi böyle oldu yumuşak hali daha iyiydi sizdede oldu mu böyle ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…