Tatlı Tarifi Sütlü İrmik Tatlısı

ebrutolga

FByiÇekemynAntenBağlatsın
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
4.561
18
66
İstanbul
Hem lezzetli hem pratik bir tarif..

Borcamı hafif bir şekilde ıslatın (ben bir fındık büyüklüğünde yağ damlatıyorum ve heryerine
yayıyorum.)

5 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin
hindistan cevizi
tarçın

Soğuk sütün içerisine irmiği, şekeri koyun ve
kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra içerisine vanilya ve margarini
ekleyin.
Hafif ıslattığınız borcama dökün.
Üzerine tarçın ve hindistan cevizi döküp
buzdolabında soğutun.
Afiyet Olsun…

Eklentiler

• $sutlu-irmik-tatlisi.webp
    13 KB · Görüntüleme: 384
Son düzenleme:
Restoranda yediğimiz dondurmalı irmik tatlısı var ya ondan mı ?Elinize sağlık bu arada ,çok güzel görünüyor.

Yok canım senin dediğin dondurmalı irmik helvası galiba, onun rengi açık kahverengi gibi oluyor sanırsam.. Bende tam bilmiyorum canım olabilir de yani yanlış yönlendirmiyim Ama bu tatlı, kırık beyaz bir renk alıyor canım...

ben bunu aynen boyle yaptiktan sonra uzerine visne taneleri koyup onunda uzerine visneli jole dokuyorum 2 saat dolapta bekletip servis yapiyorum,goruntu muhtesem oluyor,lezzet de oyle,begenmeyen olmadi daha,denemenizi oneririm.

ben bunu aynen boyle yaptiktan sonra uzerine visne taneleri koyup onunda uzerine visneli jole dokuyorum 2 saat dolapta bekletip servis yapiyorum,goruntu muhtesem oluyor,lezzet de oyle,begenmeyen olmadi daha,denemenizi oneririm.

Hımm evet canım, çeşitlendirilebilir dediğin gibi.. Böğürtlen sosuyla ve çikolata sosuyla da süper olur

Tarifi aldim simdik deneyecegim : )
Tesekkürler.

kışın portakal mandalina dilimleri yapıp borcama koyup
üzerine karışımı döküp dolaptan çıkınca ters çevirerek servis yapılabiliyor
değişik meyvelerle de olabilir (muz çilek vs..)
yani biz bu şekilde de yapıyoruz :)
ellerinize sağlık.

harika valla canım çekti.Dondurmalı olursa bir de müthiş:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…