sutten kesme fikrine alismali miyim

zeynebim111

Mis kokulum abla oluyor...oglum geliyorrr
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2016
1.473
2.233
53
35
Kızlar selam. 22 aylık olmak üzere kizim var ve hamileyim. Kizima geceleri emmeyi18 aylıkken kesmistim. Uykusu yeni yeni duzelmisken. 20 gün önce kadar hastalandı ve uykuları kabusa döndü. Geceli gündüzlü kesik. Ve uykuya çok zor dalıyor kalkınca. Gün içinde max 4-5 defa emiyor. Disardaysak çok arramaz. Ama evdeysek daha çok istiyor. Uyuturken emerek uyuyor. Uyku aralarında kucagimda pispislayarak uykuya dalıyor sonra pispislar yatakta devam ediyor. Ve böyle en az30 dk en fazla 1.5 saat arası sürüyor. Ve ben yoruldum uyutma mevzusundan. Direk sütle ilgisi olabilir mi bu durumun. Sütten kesmeli miyim. Evetse nasıl. Birden mi keseyim. Uykuya nasıl geçiş yapmalıyız. Doğru adım atmak istiyorum. Tecrübeli anneler lütfen yardim

Hamileyken emzirmeniz zararlı diye biliyorum. Biran önce bıraktırmanız lazım. Ablam salça sürerdi kan oldu uf oldu diye öyle bıraktırırdı ne kadar doğru bilmem ama bırakıyordu çocukları.

Neredeyse 2 yaşında, günde tek uyku yeter gibi, az az uyuyacağına uzun süre tek uyku uyumalı. Uyku saatine kadar bir şekilde oyalarsanız ve erken uyandığında yanında olup yeniden uyutursanız bir süre sonra alışır muhtemelen.

Sütü kesme konusunda, azaltmalısınız diye düşünüyorum, günde 3 kez mesela. Tamamen kesmeyi öneren doktorlar var ama bir çok uzman da hamileyken emzirebilirsiniz diyor, bilemiyorum o yüzden. Sadece yaşı dolayısıyla azaltın diyorum.

Hamileyken emzirmeniz zararlı diye biliyorum. Biran önce bıraktırmanız lazım. Ablam salça sürerdi kan oldu uf oldu diye öyle bıraktırırdı ne kadar doğru bilmem ama bırakıyordu çocukları.
Hamileyken emzirmenin zararlı olmadığı kanıtlandı. Salça vb sürerek çocukları tiksindirmek korkutmak da travmaya yol açığı söyleniyor :)

Hamileyken emzirmek zararlı değil eğer düşük tehdidi ya da erken doğum riski yoksa.
Ayrıca tiksindirerek meme bıraktırmak çok yanlış, yavaş yavaş kesmek gerekli.

Son düzenleme:
Hamileyken emzirmenin zararlı olmadığı kanıtlandı. Salça vb sürerek çocukları tiksindirmek korkutmak da travmaya yol açığı söyleniyor :)

Hamileyken emzirmek zararlı değil eğer düşük tehditi ya da erken doğum riski yoksa.
Ayrıca tiksindirerek meme bıraktırmak çok yanlış, yavaş yavaş kesmek gerekli.
Bunları bilmiyordum ama çocuklar kocaman oldular hiç travmaları olmadı :) tabiki herkes farklı belirtmiştim zaten tam bilmiyorum ne kadar doğrudur diye. Bilgilendirme için teşekkürler.

Çok Sagolun kızlar. Zaten günde bir defa uyuyor onu da kesik kesik 45 dk ya bir kalkarak max 1.5 saat yatiyor. Dr iki yasa kadar azaltarak emzirmekte sakınca yok dedi. Eskiler hep biraktiirirmis ama bir zararı yok ki bebegwde anneyede. Yani anne güçsüz değilse emzirebilir. Bende şükür sağlık sorunu şimdilik yok. Ama uykuları beni mahvediyor

Hamile kalmadan önce kesseydiniz keşke doktorunuza danıştınız mı hamile ilken emzirebilir miyim diye.
Bir de memede uyutmayı bırakın bence kendi kendine uykuya geçebilmeli. Memede uyuduğunda yanağına hafifçe dokunun uyansın tekrar yatağına bırakın siz de yanında Uzan'ın uykuya Dalana kadar beraber takılın.
Bebeğimle böyle uyuyoruz biz

Tabiki danistm. sakınca görmüyor. 8. Aya kadar sakınca yok bana zor gelmediği sürece. Zaten esas derdim emmesi değil çok kalkmasi

Hamileyken emzirilmez bir süre sonra bıraktırmak gerekir diye biliyorum ama artık öyle denmiyorsa bilmem.onun dışında zaten bırakabilir bu yaşta 24 ayı beklemesen de olur.dogru olan yavaş yavaş bırakmakmış güya,güya diyorum çünkü 2 çocuğumda da bu mümkün olmadı bir anda kesmek zorunda kaldım.cevremde de aynı şekilde.o yavaş yavaş biraktirilabilen çocuklar emmeye düşkün olmayan gün içinde çok az emenler bence.yoksa hiicde kolay değil yavaş yavaş.en kolayı başta çok üzücü olsa da bir anda kesmek ancak öyle biraktiriliyor

Yavas yavaş kesmekten yanayım bende. Çünkü henüz hazır değilim. Zaten çok da düşkün degil. Kalkmalari bu sebepten mi diye sütten kesmeyi düşünüyorum. Geceli gündüzlü kalkmasa zaten bende devam etmeye razıyım. Onu emerken görmek dünyanın en güzel hissi

Ah ah benim oğlum gece sürekli kalkıp emerdi gece boyunca uyku yoktu bana.1 saat emzirirdim yatırdım 15 dk uyur aglardi geri kalk emzir gecem böyle geçerdi ne zordur bu

Annecim suan sütüm yok geldiğinde vereyim sana olur mu. Diye konuşun. Normal sürü ısıtıp verin . Öyle olmuyorsa da emzirme sayılarını azaltin 4 se 2 kere emzirin . Yavaş yavaş bırakır insaAllah . Tiksinmesin yavrucak. Anlaya anlaya bıraksın. Bak kardeşin oluyor sen de abla olacaksın diye konuşabilirsiniz. Biraz da o emsin diye.

Hamileyken emzirmek zararlı değil. Sadece 36. Haftadan sonra tek memeden memesi gerekiyor. Kaldı ki o kadar emzirmezsiniz herhalde.

Birden kesmek, salça falan sürüp tiksindirerek vazgeçirmeye çalışmak çocuklarda travma yaratır. Sağlık ocağındaki ebe ile görüşebilirsiniz bence.

Memeyi bırakan çocuğun uykusu da yemesi de düzene girer. 22 aylık zaten büyümüş artık kuzucuk maşallah. Arkadaşımın kızı hiç uyumuyordu geceleri ve iştahlı bir çocuk değildi hep memeye yumuluyordu. Memeyi keseli 2,5 hafta oldu hem uykusu hem de iştahı düzelmiş. 2-3 gün sonra unuttu tamamen demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…