Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
SÜT aldım köy sütü üç kilo pişirmeyi unuttum. ısıttım mayalancak kadar mayaldım ve fırına koydum. sonra dank etti pişirmediğim. o süt yoğurt olurmu tutarmı. şimdi kaynatsam içine mayalamak için yoğurt koyduf-gum içim kesilir. napcam ben yaaaaaaaaa
aslında süt kaynatılmaz. kaynatılan sütün tüm besin değerleri kaybolur. sütü 72 dereceye kadar ısıtmalısınız. 72 derecenin altında da mikroplar ölmez. en az 72 olacak. 72 derece üzerinde ısıtırsanız da, bu sefer sütün tüm faydası gider.
tabi bunun için bi dereceye ihtiyacınız vardır, orası ayrı. :)
aslında süt kaynatılmaz. kaynatılan sütün tüm besin değerleri kaybolur. sütü 72 dereceye kadar ısıtmalısınız. 72 derecenin altında da mikroplar ölmez. en az 72 olacak. 72 derece üzerinde ısıtırsanız da, bu sefer sütün tüm faydası gider.
tabi bunun için bi dereceye ihtiyacınız vardır, orası ayrı. :)
teşekkür ederim cevabınız için. ben ısıttım sütü ama elim yanmayacak kadar.
yani 70 derce falan olmamıştır. bu arada yoğurt olmuş yani maya tutmuş. ama lor peynir olcak mecburn
teşekkür ederim cevabınız için. ben ısıttım sütü ama elim yanmayacak kadar.
yani 70 derce falan olmamıştır. bu arada yoğurt olmuş yani maya tutmuş. ama lor peynir olcak mecburn