SÜTÜ KAYNATMAYI UNUTTUM MAYALADIM .

zeraseba

MELEĞİMİ BEKİYORUM
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
5.634
12.933
248
İstanbul
SÜT aldım köy sütü üç kilo pişirmeyi unuttum. ısıttım mayalancak kadar mayaldım ve fırına koydum. sonra dank etti pişirmediğim. o süt yoğurt olurmu tutarmı. şimdi kaynatsam içine mayalamak için yoğurt koyduf-gum içim kesilir. napcam ben yaaaaaaaaa:KK17:

ben riske girmem ve dökerim .
kaynamamış süt büyük risktir hastalık açısından.

aslında süt kaynatılmaz. kaynatılan sütün tüm besin değerleri kaybolur. sütü 72 dereceye kadar ısıtmalısınız. 72 derecenin altında da mikroplar ölmez. en az 72 olacak. 72 derece üzerinde ısıtırsanız da, bu sefer sütün tüm faydası gider.
tabi bunun için bi dereceye ihtiyacınız vardır, orası ayrı. :)

aslında süt kaynatılmaz. kaynatılan sütün tüm besin değerleri kaybolur. sütü 72 dereceye kadar ısıtmalısınız. 72 derecenin altında da mikroplar ölmez. en az 72 olacak. 72 derece üzerinde ısıtırsanız da, bu sefer sütün tüm faydası gider.
tabi bunun için bi dereceye ihtiyacınız vardır, orası ayrı. :)

teşekkür ederim cevabınız için. ben ısıttım sütü ama elim yanmayacak kadar. :oops:
yani 70 derce falan olmamıştır. bu arada yoğurt olmuş yani maya tutmuş. ama lor peynir olcak mecburn:110:

teşekkür ederim cevabınız için. ben ısıttım sütü ama elim yanmayacak kadar. :oops:
yani 70 derce falan olmamıştır. bu arada yoğurt olmuş yani maya tutmuş. ama lor peynir olcak mecburn:110:
42 dereceyi bulmasi maya icin yeterlidir. Tekrar kaynatip lor yapmak mantikli.. iyi akil etmissiniz elinize saglik :)

Back
X