Bebek Beslenmesi Sütü yetmeyen anne.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

MLKAKINER1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
7
0
1
40
Hanımlar merhaba,
Üç aylık bir bebeğim var. Sütüm yeterli değil bebeğim aç kalıp çok ağlıyor.Doktorumuz mama takviyesi yapmamızı söyledi. Hangi mamayı verip nasıl ilerleyeceğimi bilemedim. Hipp nasıl bir mama bilgisi olan var mı? Hippe başlıyalımmı, ne önerirsiniz anneler?

Sadece ağlaması aç olduğunu göstermez.
Çişli bezleri nasıl?
Çişli bezler 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa doyuyordur

Bol bol emzirin Varsa emzik bebeği emzikle oyalamayın
Emzik de tok hissetmeye, az emmeye sebep olur.
Ayrıca biberon emzik meme reddi sebebidir

Sadece ağlaması aç olduğu ispatlamaz. Kilo alımı? Çiş kaka durumu nasıl? Eğer ayda 800 gramdan az kilo alıyorsa günde 5-6 çişli en az 1 kakalı bezi yoksa o zaman mama takviyesi yapabilirsiniz. Mama ise deneme yanılma işidir. Hipp iyi bir mamadır. Süt destekli gideceğiniz için başlangıçta emmeyi bitirdikten sonra 60 cc verebilirsiniz. Ama her zaman önce emzirin. Mamayı da 60 o bitirirse bitirsin yoksa zorlamayın yada fazlasını hazırlamayın memeden soğumasın. Bu arada yanlış anlamayın bende mama destekli gitmek zorunda kaldım ama öncelik her zaman anne sütüdür. Mama başlayınca ister istemez süt daha da azalıyor. Bebeğiniz emmeyi bitirince siz tekrar sağım yapın. Sağdığınız sütleri biriktirip bir öğününde mama yerine verebilirsiniz. Ama önce gerçekten yetmediğinden emin olun

Teşekkür ederim bilgiler için, ama maalesef sütüm yeterli değil aylık kilo alımı 450 gr sütümü sağınca maksimun 30 cc çıkıyor. Kaka iki günde bir yapabiliyor.Gerçekten bebeğim aç kalıyor, mama takviyesi şart

Evet aylık kilo alımı biraz az kalmış ama kaka o kadar kötü değil yine de. Her sağımda 30 bile çıksa bu şekilde biriktirip bir öğünü tamamlayabilirsiniz. Hatta ben şöyle yapardım. Bir meme bir mama şeklinde giderdim. Mama aldığı öğünde sütümü sağardım. Sonra ona yetecek kadar olduğunda mama yerine bu sütü verirdim. Doyduğu zaman kilo alır. Mamalar arası ciddi farklılıklar Yok içiniz rahat olsun

Bende mama takviyesi yapanlardanim. Malesef ki her mama her bebege yaramiyor. Bu yuzden bir çok mama denemek zorunda kaldim. Iki mama arasinda kalmistim bebelac gold ve hipp. En sonunda hipp de karar kıldım. O da bebegim gazli ve sindirim sorunlari yasayan bir bebek olduğu icin. Simdi 8.5 aylık ve neredeyse duzene oturdu. O yüzden tekrar bebelac gold a dönüş yaptim. Mama olayı biraz uğraştırıcı. Deneyip sonuçlarını görüp öyle karar vermeniz gerekiyor:)

Sadece ağlaması aç olduğunu göstermez.
Çişli bezleri nasıl?
Çişli bezler 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa doyuyordur
Sadece ağladığı için değil kilo alımı yetersiz , çişi az, kaka iki günde bir ve az yapabiliyor. Doktorumuz da sütümün yeterli olmadığını söyledi.

3 aylık bebekte doyma kriteri için kakaya bakılmaz. Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal
Sağım da asla ölçüt değil
Mamayı biberonla vermeyin ki kolaylığına alışıp emmeyi bırakmasın

Herkese mesajlarından ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Mama olrak Aptamile başladık bebeğim 4 gündür çok rahatladı.

Merhaba,
Normal dogum yaparak dunyaya gelen bebegim bugun 36 gunluk ve dogdugundan beri hipp mama veriyordum dr tavsiyesiyle ve emziriyordum.15 gun kadar once emzirirken memede aglamaya basladi cunku biberon gibi akisi olmadigini farketti.Ben de memeyi birakmasin diye mamayi cok az vermeye basladimve sadece cok acikip cok agladigi zamanlarda 30 cc-60 cc mama verdim.Benim de sutum cok azdi 30 cc anca cikiyordu sagdigimda.15 gundur sunu yapiyorum hik dese emziriyorum, odaya kapandim surekli emziriyorum.Bir haftadir da mama vermiyorum. Bugun gogus ucumu siktigimda ne goreyim, sut biberon gibi bizt bizt fiskiriyor. Demem o ki emzirmek icin aglamasini, saati beklemeyin ne kadar emzirirseniz sutunuz artar.Sutu yetmedigi icin mamaya baslayan biri olarak, sutumun arttigini cok emzirerek tecrube ettim. İlla da mama verecekseniz kasik, fincan, siringa kullanin.
Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…