- 28 Ağustos 2024
- 98
- 21
- 8
- Konu Sahibi Kediliyimben
-
Annem 4 çocuk doğurmuş. Ablam emmiş ama ben ve sonraki kardeşlerim hem emip hem mama ile beslenmişiz. Çocuk dr dedi ki "moral varsa tüm mahalleyi doyurursun sütünle" başka bir çocuk dr u da kullandığım bu takviyeleri söylemişti.Benim de sütüm olmamıştı. Normal pompa almıştık, süt gelmeyince onda kabahat bulduk; hastane tipi pompa kiraladık :) sağdım sağdım 5 ml süt geldi. Süt olsun diye prolaktini tetikleyen bi ilaç da yazmıştı doktor, hiç fayda etmedi. Günde bi kaç Malt içiyordum, dana gibi kilo aldığımla kaldım. En sonunda endokrinolog dedi ki “Süt olayı yapısal, olacağı varsa Afrika kabilesindeki kadında da olur. Yeme içme ile alakası yok. Annenin sütü olmadıysa senin de olmaz.” Gerçekten annem de bizi emzirememiş. Çocuk mama ile besleniyor diye hep ağlıyordum, sürekli pompa ile süt sağmaya çalışıyordum. keşke onun yerine kızımla daha güzel vakit geçirseydim.
Bu giyilebilir düzenli sağım yaptığı için sütü artırır öyle mi?Düzenli sağım lazım. Düzenli sağımla her pompa işe yarar süt az olsa da arttırır.
Yani giyilebilir pompa evet belki zamandan tasarruf ama ben normal pompa ile yarım saatte işimi bitirirdim giyileblr tekli ile 1 saati buluyordu yine tam olarak rahat değilsiniz uzanamazsınız eğilip nişeler almak zor ama başka işler yapılablr tabiBu giyilebilir düzenli sağım yaptığı için sütü artırır öyle mi?
Bununn aynisina katiliyorumm bizzat yaşadımm. Cocugunla vakit gecir takilma süt meselesine ben neler neler yaptim olmadi 6 ay zoor emdiBenim de sütüm olmamıştı. Normal pompa almıştık, süt gelmeyince onda kabahat bulduk; hastane tipi pompa kiraladık :) sağdım sağdım 5 ml süt geldi. Süt olsun diye prolaktini tetikleyen bi ilaç da yazmıştı doktor, hiç fayda etmedi. Günde bi kaç Malt içiyordum, dana gibi kilo aldığımla kaldım. En sonunda endokrinolog dedi ki “Süt olayı yapısal, olacağı varsa Afrika kabilesindeki kadında da olur. Yeme içme ile alakası yok. Annenin sütü olmadıysa senin de olmaz.” Gerçekten annem de bizi emzirememiş. Çocuk mama ile besleniyor diye hep ağlıyordum, sürekli pompa ile süt sağmaya çalışıyordum. keşke onun yerine kızımla daha güzel vakit geçirseydim.
Sağım ve emzirmek asla bir olmuyor sağımda gögüs tam boşalmaz bebek daha güzel vakkumluyor memeyi boşaltıyor bilginiz olsun düzenli emzirmek te süt getirir süt gelsin diye pahalı cihaz bana mantıklı gelmediMerhaba hanımlar, 2 temmuzda suni sancı ile doğum yapacaktım ki tansiyon yükseldi,düşüremediler acil sezeryana aldılar. Sonra benim bilinç gitti vs. magnezyum serum bağladılar emzirmeme izin vermediler. Sonra da emzirmekte bayağı zorlandım ve sütüm az geliyordu sağdığımda. 20 CC en fazla. Arada sırada emiyor bebeğim ama max 5 dk , sonra huysuzlanıp memeyi bırakıyor. Mama veriyorum hunharca zevkle içiyor. Evde yaşlı annem var ona da bakıyorum ev işi vs derken sağmaya pek zaman ayıramıyorum. Giyilebilir pompa olduğunu yakında öğrendim. Tavsiye edeceğiniz marka vs var mı? Bir sağımda 20 CC sütü olan biri bunu almasına değer mi? Malum masraf çok (mama ve bez) boşuna köşede kalsın istemem. Lütfen fikir verin bana. ( Süt artırmak için Bestlak ve imom tablet kullanıyorum bu arada)
Safra kesemde taş ve çamur var. Bu yüzden yağlı yiyecekler yasak. Hatta bulgur vs de ağrı yapıyor. Faydalı olan herşey saframa dokunup ağlatacak derecede ağrı yapıyorSağım ve emzirmek asla bir olmuyor sağımda gögüs tam boşalmaz bebek daha güzel vakkumluyor memeyi boşaltıyor bilginiz olsun düzenli emzirmek te süt getirir süt gelsin diye pahalı cihaz bana mantıklı gelmedi
Bol su ve tahin helvası her 2 saatte bir atın ağzınıza
Otomatik modda 20 dakikada sağım yapıyorYani giyilebilir pompa evet belki zamandan tasarruf ama ben normal pompa ile yarım saatte işimi bitirirdim giyileblr tekli ile 1 saati buluyordu yine tam olarak rahat değilsiniz uzanamazsınız eğilip nişeler almak zor ama başka işler yapılablr tabi
süt emzirdikçe ve sağdıkça artar ve bol bol su içmelisin. Benim oğlum erken doğdu küvezde kaldı memeyi tutmadı. İlk zamanlar benim de sütüm azdı sağdıkça arttı. 5 aylık olacak hala sağıp veriyorum. İlk 2 ay sadece anne sütü verdim . Sonra doymayınca ek olarak mama vermeye başladım. Şimdi anne sütü ve mama alıyor mamayı az veriyorum. Mamalar çok pahalı. Eğer masraf olarak düşüneceksen anne sütünü arttırmak daha mantıklı çünkü mamaya güç yetmiyorMerhaba hanımlar, 2 temmuzda suni sancı ile doğum yapacaktım ki tansiyon yükseldi,düşüremediler acil sezeryana aldılar. Sonra benim bilinç gitti vs. magnezyum serum bağladılar emzirmeme izin vermediler. Sonra da emzirmekte bayağı zorlandım ve sütüm az geliyordu sağdığımda. 20 CC en fazla. Arada sırada emiyor bebeğim ama max 5 dk , sonra huysuzlanıp memeyi bırakıyor. Mama veriyorum hunharca zevkle içiyor. Evde yaşlı annem var ona da bakıyorum ev işi vs derken sağmaya pek zaman ayıramıyorum. Giyilebilir pompa olduğunu yakında öğrendim. Tavsiye edeceğiniz marka vs var mı? Bir sağımda 20 CC sütü olan biri bunu almasına değer mi? Malum masraf çok (mama ve bez) boşuna köşede kalsın istemem. Lütfen fikir verin bana. ( Süt artırmak için Bestlak ve imom tablet kullanıyorum bu arada)
Ah ah bende her yolu denedim her marka pompa aldım ama olmadı ama isterseniz bendeki pompayı size yollayabilirim gerçekten içten duyguyla , çok az kullandım 4-5 kere , belki sizde işe yarar bir bebek anne sütüne kavuşurMerhaba hanımlar, 2 temmuzda suni sancı ile doğum yapacaktım ki tansiyon yükseldi,düşüremediler acil sezeryana aldılar. Sonra benim bilinç gitti vs. magnezyum serum bağladılar emzirmeme izin vermediler. Sonra da emzirmekte bayağı zorlandım ve sütüm az geliyordu sağdığımda. 20 CC en fazla. Arada sırada emiyor bebeğim ama max 5 dk , sonra huysuzlanıp memeyi bırakıyor. Mama veriyorum hunharca zevkle içiyor. Evde yaşlı annem var ona da bakıyorum ev işi vs derken sağmaya pek zaman ayıramıyorum. Giyilebilir pompa olduğunu yakında öğrendim. Tavsiye edeceğiniz marka vs var mı? Bir sağımda 20 CC sütü olan biri bunu almasına değer mi? Malum masraf çok (mama ve bez) boşuna köşede kalsın istemem. Lütfen fikir verin bana. ( Süt artırmak için Bestlak ve imom tablet kullanıyorum bu arada)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?