Sutum yetmiyor mama başladık ama...

Secil88unal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
34
2
86
37
Kızım 3.5 aylık oldu sutum yetmemeye başladı 3 gün önce mama başladık devam sütü yani. Sanki bugün memeyi istemiyor gibi geldi bana biberonla mama veriyorum acaba fincanlami vermeliyim komple memeyi birakirsa cok üzülürüm en büyük korkum anne sutunden mahrum kalması fikir ve önerilerinizi hatta deneyimlerinizi paylasirmisiniz?

mrb.benim de 3 buçuk aylık bebeğim var.süt problemini en başından beri yaşayan biri olarak yazmak istedim.sütüm yetmediği için ben de mama takviyesi yapıyorum.ama 3 gündür daha az mama verme ihtiyacı duyuyorum artık.aslında en başından beri yemediğim kullanmadığım ürün kalmadı.en son eşim aktara rezene almak için gittiğinde aktar ısrarla naturpy milktea kullanın demiş ve ben de 3 gündür kullanmaya başladım gerçekten ama gerçekten çok etkili göğsüm artık daha çabuk ve daha çok doluyor bebeğim de daha uzun uyumaya başladı .sanırım daha iyi doyuyor.sadece paylaşmak istedim belki faydam olur.

Teşekkür ederim en kısa sürede bende o Çaydan edinicem inşallah ne yapacağımı şaşırdım bende bide gaz problemimiz olduğu için herşeyide yiyemiyorum hala umarım banada iyi gelir çay.

Sosyal paylaşım sitesinde (f.......) emziren anneler diye bir grup var.
Anne sütü ve emzirme ile alakali her şeyi orada bulabilir ve sorularınızı sorabilirsiniz. Üye sayısı oldukça fazla, ve herkes yardimci olmaya çalışıyor.
Mama takviyesine kararı kim verdi?
Sütünüzün yetmediğini düşündüren ne?
En son kaç kilo aldı? Kaç kilo doğdu?
Boyu kaç?
Günde 3 lt süt tüketiyor musunuz?
Gibi bir sürü soru ve bir çok etken var.
Eğer son zamanlarda bir sağlık problemi ve üzüntülü bir durum yasamadiysaniz, manaya gerek kalmaksizin bebeğinizi beslemeye devam edebilirsiniz, sütünüz de emdikce artar zaten, bebek ne kadar isterse verin. Kimilerinin dediği gibi 2 saatte bir değil. Bebek gak dese guk dese emzirin. Sütünüz artacaktır.

Banada hastanede iki saatte bir emzir denmişti ama sağlık ocağındaki ebe arkadaşında dediği gibi bebeğin her isyediğinde emzir dedi gerçektende emzirdikçe süt artıyor ve yediğin içtiğin her şeyin üzerine Allah ın ya metin ismini üfleyip ye göreceksin mucize olacak sütün artacak mama konusuna gelince benim bebeğim prematüre olduğu için hem emzirip mamada veriyordum biberon kolay geldiği için anne sütünü reddetmeye başladı bende mamayı uyurken verdim birde önemli birşey var bazı mamalar çok tatlı bu yüzden anne sütünün tadını beğenmeyip mamaya bağlanabiliyorlar verdiğin mamanın tadına bak tatlıysa mutlaka değiştir.

ne yazik ki biberona alisan bebekler memeyi birakma egiliminde oluyor.sutunuz azalmiyorrdur sut emzirdikce artar onu bunu yiyerek degil.oyle olsa emziren anneler oruc tutamazdi.
saatli emzirme sut azalmasina neden olabilir cocugunuz her istediginde emzirin emzik vermeyin en azindan bi sure

ben de bebeğime mama takviyesi yapıyorum ama kesinlikle biberonla vermiyorum elimi güzelce yıkayıp serçe parmağımı ağzına veriyorum parmağımı emerken şırıngaya çektiğim mamayı parmağımın kenarından yavaş yavaş sıkıyorum.parmağımı emdiğini zannederken mamayı yemiş oluyo. hastanede hemşireler böyle vermişti bebeğime çok mantıklı gelmişti.umarım sizin de işinize yarar.

Demir eksikliğide sütü azaltabiliyor. Kansızlığınız varsa bol bol pekmez yiyebilirsiniz. Hatta adet dönemlerinizde doktorunuzun verdiği kan ilacınıda kullanabilirsiniz. Bide beslenmenize suyunuza dikkat edin sütünüzün azalmasından hiç korkmayın. İnşallah.

Neden azaldığını düşündünüz? Kilo mu almadı? Biberon vermeyin çok pis alışıyorlar. Arkadaşın da dediği gibi emziren annelere üye olun

Kızlar, kardeşlerim, canlarım

Sütü ancak EMZİRMEK arttırır.

Ne tatlı, ne ekşi, ne su, ne başka bir şey.

MORAL ve BOL BOL EMZİRMEK!

Büyük harfle yazıyorum ki artık duymayan kalmasın.
Vallahi megafon alıp yollara düşeceğim.

Bebeğiniz ne zaman isterse, hatta istemese bile, siz istediğinizde, memeniz dolduğunda her fırsatta sürekli durmadan emzirin. Gak diyince meme guk diyince yine meme verin.

Benim sütüm Emzirme Kampı yaptıktan sonra çoğaldı.
Google da aratın ve uygulayın.
Ben uyguladım ve sonuç mükemmeldi...

Amatör blog yazıyorum.
Blogumda bu konuyu yazacağım.
Merak ederseniz inceleyin ve takipte kalın :

Süt yapacak diye koca karılara uyup da sütlaçları, keşkülleri lüp lüp lüpletmeyin.
O yediğiniz şekerler doğum kilolarınıza eklenir gider poponuza göbeğinize yapışır yağ olur.
Karışmam vallahi.

Ceren

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…