• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm yetmiyor mu

zk02

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2025
25
6
1
25
arkadaşlar bebeği emen normal bi annenin sütü memeyi sıktığında ne kadar süt gelmeli yani fışkırmalı mı yoksa her sıktığında damla damla mı gelir hem emziriyorum hem mama veriyorum şuanda sütümün yetersiz olduğunu düşünüyorum

Sütün yeterli olduğunu anlamanın tek yolu bebeğin şişli bez sayısı ve kilo alımı. Sıktığınızde gelenle o emdiğinde gelen bir değil.

arkadaşlar bebeği emen normal bi annenin sütü memeyi sıktığında ne kadar süt gelmeli yani fışkırmalı mı yoksa her sıktığında damla damla mı gelir hem emziriyorum hem mama veriyorum şuanda sütümün yetersiz olduğunu düşünüyorum
Benim ilk 1,5 ay memelerimi her sıktığımda kolay kolay sütüm gelmiyordu. Hem emziriyordum hem sağım yapıyordum sürekli. Alakası var mıydı ilk zamanlar olması ve sağım yapıyor olmam bilmiyorum?

ama sonra 2. Ayı geçtikten sonra göğüslerim yumuşadı ve her sıktığımda mutlaka süt görüyorum, akıyor ya da fışkırıyor şekilde.

Bebeğin doğduğundan beri de , ilk 2 ay 800 gram aldı son ay 1000 gram aldı. Çişli ve kakalı bez sayısı az değildi. Yani önceden de çiş 6 7 çıkıyordu, şimdi de 6 çıkıyor.

Yani aydan aya değişen bi şey oldu bende.

Benim ilk 1,5 ay memelerimi her sıktığımda kolay kolay sütüm gelmiyordu. Hem emziriyordum hem sağım yapıyordum sürekli. Alakası var mıydı ilk zamanlar olması ve sağım yapıyor olmam bilmiyorum?

ama sonra 2. Ayı geçtikten sonra göğüslerim yumuşadı ve her sıktığımda mutlaka süt görüyorum, akıyor ya da fışkırıyor şekilde.

Bebeğin doğduğundan beri de , ilk 2 ay 800 gram aldı son ay 1000 gram aldı. Çişli ve kakalı bez sayısı az değildi. Yani önceden de çiş 6 7 çıkıyordu, şimdi de 6 çıkıyor.

Yani aydan aya değişen bi şey oldu bende.
bende sadece emzirmeyle takip etmek istiyorum kilosunu ve bezlerini ama aç kalır ve zayıflar diye cesaret edemiyorum

İlk zamanlar damla damla gelir gayet normal. Başta sütlerinizin fışkırması iyi bir şey değil zaten bebeğin midesi küçük olduğundan daha fazla süt akışına maruz kalır öyle olsa. Zamanla daha akıcı kıvama gelir. Bebeğiniz kilo alıyorsa yeteri kadar besleniyordur

Fışkırması sanıldığı gibi iyi değil süt tazyikli geliyor demek o da bebeğin hızlı emmesine gaz sorunlarına hatta bazen meme reddine bile neden olabiliyor. mama vermeden çişli sayısını takip et derim. Mamaya alıştığı için ağlayabilir aç sanabilirsin ama belki yetiyordır ve sadece emdikçe çoğalıyor süt. Bu sayede sütünü de artırmış olursun saate bağımlı kalmadan sürekli emzir

Bunlara takılmadan her istediginde emzirin. Ben ilk 3 ay pompada en fazla 30ml görürdüm bazen de 10ml fazlasini hic görmedim ama doyuyordu. Kilo alimini ve çişli bezi takip edin.

Back
X