Merhaba arkadaslar, 3 ay once dogum yaptim. Dogum sonrasi goguslerim cok sis ve sertti. Sertligin inmesi ve sutun cikmasini saglamak icin philips avent marka sut sagma makinem ile sagmaya calistim ancak sut kanallarim o kadar serttiki ne yazikki bu makina yetmedi. Medela'nin endustri tipi (hastanelerde kullanilan) makinasini kiraladim ve 3 aydir onunla sagiyordum. Kiralama surem bitti, simdi tekrar philips avent'e geri dondum, ancak sadece bir gogsu sagmam 45dk-1saat aliyor. Ne yapabilirim hizlandirmak icin? Bilgisi olan var mi?
canım öncelikle geçmiş olsun.
dogumdan sonraki 3 gün hem bebek hem de anne için kritik. bebek sarılıkla boğuşabiliyor anne de sütün önce gelmemesi sonra da bir anda gelmesi ile.
süt göğse hücum ettiğinde eğer pompan yoksa ve hemen sağmazsan süt ateşine sonra da kanal tıkanıklığına ya da mazallah mastite sebep olabiliyor.
o yüzden tanıdığım her anneye söylüyorum pompayı hamileyken alıp hastane çantanıza koyun diye.
şimdi sen o fazı atlatmışsın bir şekilde, geçmiş olsun.
sütü daha rahat sağmak için yapabileceğin bazı şeyler var. umarım yardımı olur:
1. sıcak soğuk uygulaması. sağmaya başlamadan sıcak ılık bir duş al. göğsüne suyu bol bol tut. kanalların açılacak. ya da sıcak bir havlu koymak da benzer etide olabiliyor. aslında bence en iyisi termopedlerden kullanmak. istersen buraya bak bilgisi var:
Hassas Göğüs Ucuna Çare: Termopedler | Hamile ve Anne
anladığım kadarı ile senin kanallara biraz bu türlü yardımcı olmak lazım.
2. yeni natural seriden değilse pompan, aventle sağarken birazcık öne doğru eğilmen gerek. öne doğru eğil ki pompan daha rahat çalışabilsin.
3. bir de kendini rahat hissettiğin bir zamanda bebeğinin resmine bakarak ya da bodysini koklayarak sağmaya çalış. bu emzirmeye benzer bir hisse yol açıyor ve süt üretimi, akışı etkileniyor. eğlendiğin bir diziyi seyrederken de sağabilirsin.
eğer yine de çok uzun sürdüğünü düşünüyorsan teknik servise götür pompanı. avent teknik servis pompayla ilgili taleplere aynı gün içinde dönüyor. eğer hemen çözülemeyecek bir konuysa da yedek pompa veriyorlar. çok ilgililer. netten sana en yakın teknik servisi bulabilirsin.
benim tecrübem böyleydi, umarım yardımı olur. bir de pompan manuelse sağmak daha uzun sürebilir, bu da aklında olsun.