suyu az olanlar

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
12+ 4 günlük hamileyim. geçen dra gittik suyunun az olduğunu söyledi. su içmememle alakalı olabilrimiş. çişine baktı o da yok. belki 10 dk önce yapmıştr dedi. ama şimdi kafama takıldı. suyun azlığı bebekte böbrek sorunlarını işaret edebiliomuş.su içmeye başladım ama 1.5 lt bitirene kadar canım çıkıyor.midem zaten küçük o da suyla doluyor geriye bişi kalmıyor:( siz de böle bir sorun yaşadınız mı? bebeğiniz sağlıklı mıydı? ve bunu yaşayan annelerin arası suyla nasıl? su içerek çoğalttınız mı? cevaplarsanız sevinirim. teşekkürler.

12+ 4 günlük hamileyim. geçen dra gittik suyunun az olduğunu söyledi. su içmememle alakalı olabilrimiş. çişine baktı o da yok. belki 10 dk önce yapmıştr dedi. ama şimdi kafama takıldı. suyun azlığı bebekte böbrek sorunlarını işaret edebiliomuş.su içmeye başladım ama 1.5 lt bitirene kadar canım çıkıyor.midem zaten küçük o da suyla doluyor geriye bişi kalmıyor:( siz de böle bir sorun yaşadınız mı? bebeğiniz sağlıklı mıydı? ve bunu yaşayan annelerin arası suyla nasıl? su içerek çoğalttınız mı? cevaplarsanız sevinirim. teşekkürler.

Geçmiş olsun İnşallah bebeğinin hiçbir sorunu yoktur ve sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın

Malesef bende aynı sorunu yaşadım 14. haftada suyumun azaldığını söylediler Ayrıntılı ultrasona girdim Bebeğimin böbreklerinde kistler olduğu için çalışmıyor dediler Hamileliğini sonlandırmalısın dediler Doktor doktor gezdik ama hepsi aynı şeyleri söylediler 17. haftada bebeğimiz karnımda öldü

Gerçekten zor bir durum Allahım kimseye yaşatmasın

geçmiş olsun öncelikle..
21. haftada bebeğimin her iki böbreğinde yüksek risk sınırında büyüme tespit edildi..10un üstü çok riskliymiş ve malesef bizimkinin biri 9,8 diğeri 8,8 di..anne karnında operasyon dediler sıcak bakmadık.bekleyelim dediler..şuan 28+6 yeni bi büyüme yok çok şükür hatta bitanesi 1mm küçüldü bile amaa cuma günü kotrolde suyumun alt sınıra geldiğini söyledi doktor..şimdi de bunun sıkıntısı başladı..
doktorun ilk sorduğu soru ne kadar su içiyorsun oldu ki ben en az 2 - 2,5 lt içiyorum günde..su içmenin önemli olduğunu kesin bi bulgu olmasada amniyon sıvıda etkili olduğunun düşünüldüğünü söyledi..daha çok içebileceğimi söyledim.içeyim mi deyince yok çok abartma sana da zarar verir dedi..aşırısı yani.
bence siz bu su içme sorununuzu halledin..su alt tarafı tadı tuzu yok..öğrendiğimden beri ben daha çok su içiyorum yinede..gece bile kalkıp içiyorum düşünün.
bir de doktorunuz sizi tekrar ne zaman çağırdı kontrol için??bana 20 gün sonra dedi ama ben dayanamayacağım iki hafta sonra gideceğim..
Rabbim inşaallah yavrularımızı bize bağışlar..

ay iyice moralim bozuldu:((((
fulya arkadaşım başınız sağolsun. allah böyle bir acı yaşatmasın bir daha.
hbyrm,inşallah bebeğin sağlığı düzelir, sağ salim alırsın kucağına.
demek amniyon sıvısının azlığı çokluğu ve annenin su tüketimiyle aradaki bağ tam olarak ilişkilendirilememiş:( aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum ama allahım esirgesin ya ne bileyim. işte çişini görememesi de kafamı karıştırdı.
offf 16. haftada bir daha gitcez inşallah 3. lü için. 19. haftada da ayrıntılı ultrason var. nasıl geçecek bilmiyorum. allahım sağlıklı olsun lütfen:(

ay iyice moralim bozuldu:((((
fulya arkadaşım başınız sağolsun. allah böyle bir acı yaşatmasın bir daha.
hbyrm,inşallah bebeğin sağlığı düzelir, sağ salim alırsın kucağına.
demek amniyon sıvısının azlığı çokluğu ve annenin su tüketimiyle aradaki bağ tam olarak ilişkilendirilememiş:( aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum ama allahım esirgesin ya ne bileyim. işte çişini görememesi de kafamı karıştırdı.
offf 16. haftada bir daha gitcez inşallah 3. lü için. 19. haftada da ayrıntılı ultrason var. nasıl geçecek bilmiyorum. allahım sağlıklı olsun lütfen:(

canım, o zaman gebe değildim ama suyun önemi için yazayım:
mart ayında afedersin idrarda kan ve yanmayla gittim.TAŞ DÜŞÜRÜYORMUŞUM:52::53:
ama ağrım sızım yoktu. doktor günde kaç bardak su içiyorsun dedi. "bardak hesabı yapmam. 1,5 lt şişem var, iki kere bitiririm" dedim. günde 3 lt su, taşı ağrısız düşürmeme sebep olmuş.. tuvaletler kabus gibiydi ama gerçek acısını yaşamadım yani..

suya dikkat et. 1,5 ltreyi zorla içmek ne demek.. sana bile yetmez, ki bebek taşıyorsun:20:

bugün gittim dra. çok şükür suyu çoğalmış. aslında suyunun olduğuna şükretmeliymişim. günde 2 bardak içersem benim için tamamdı.azlığını öğrenince 1.5 lt huylanarak içtim. 3 günde hemen farketmiş maşallah. çoğalmış dedi dr. mesanesini de gördü:) su içmeye devammmm

Su tüketimi inanın çok önemli. Karın çatlakları içinde iyi bir yardımcı.
ben kontrole gittiğimde Doktorumun bana ilk sorusu su tüketimi nasıl gidiyor?
ben günde 3 Litre içiyorum. :nazar: Diğer sıvıları saymıyorum artık (soda+ayran ws)

Su tüketimi inanın çok önemli. Karın çatlakları içinde iyi bir yardımcı.
ben kontrole gittiğimde Doktorumun bana ilk sorusu su tüketimi nasıl gidiyor?
ben günde 3 Litre içiyorum. :nazar: Diğer sıvıları saymıyorum artık (soda+ayran ws)

hey maşallah yaa. bu su tüketimi neyle ilgili ki? benim canım neden istemiyor acaba?

Benim su tüketimi alışkanlığım, 10 yıl tüp bebek tedavisi alınca çok ilaç alıyorsunuz. Bunları vücuttan atmak için su en iyi yöntem. Şuan bile 3 ilaç 2 iğne oluyorum. Zorunlu gibi yani.
Ben bir süre sporda yapmıştım onunda etkisi var sanırım. Boynuma dabacana bağlayacam :)))))))))
sevgiler :6:

Son düzenleme:
Back
X