tabi ki eşim

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Eşimle şimdi kavga ettik. Size sorayım dedim. Çok çok önemli bir sınavı var kurum içi. Kazanırsa çok iyi imkanları olabilir. Kendisi de kazanmayı istiyor . Ama daha önce 2 kere girdi kazanmadi. Bu üçüncü girişi olacak. Gelin görün ki ders çalışmayı bile bilmiyor. Sürekli kalem atıp tutarak telefona whatsap tan gelen şeyleri okuyarak masa başında oturuyor. Bende bugün bi kaç soru sorup test etmeye çalıştım bana bitirdim dediği konuları. Hiçbirini bilemedi. Sinirim bozuldu . Tüm arkadaşları kazandı kendisi hala ağzını ayırıyor. Sınır oldum biraz kızdım ders çalışma sistemin yanlış vs şeklinde. Bildiğin kukredi . Kazanmak zorunda miyim ailem bile bu kadar karışmadi bilmem ne. Şimdide ben küçük odaya kapandım kendi gitmis tv izliyor. İşsiz kalırsa onu birakirmisim saçma sapan laflar. Ben sadece onun iyiliği için uğraşıyorum. Ailem 5 kere üniversite sınavı ni kazanamadim bana bişey demedi diyor. Ama bende daha iyi bi hayata sahip olsun istiyorum.

Kavgaya gerek yok bence. Bosver kazanamazsa kazanamasin. Koca adam kendi düşünsün. Ama ders caliscam deyip sorumluluklarindan kaytariyorsa ayri

kendi düşünmediği şeyi sen neden düşünüyorsun ki belki sen kazanınca gaza gelir boş ver kavga ettiğine değmez

Bebeğimiz için,hadi babası deyip motive edebilirsiniz.siz de onun yanında bişeyler alıp okuyun,tv kapatın.

Ders çalışması konusunda baskı yapan eveveynler gibi davrandıysanız o da ergen gibi atar yapmıştır.
Ne söylediğiniz değil,nasıl söylediğiniz önemli.
Sedat amcanın oğlu Ruşen örneğindeki gibi iş arkadaşları ile kıyaslarsanız elbette ters tepecektir.

Bence siz fazla kafayı takmışsınız. Arkadaşları kazandı, o kazanamadı vs. Sizin böyle düşündüğünüzü hissediyor demek ki. Üzerinde stres oluşturmayın.

Hele bebeği vs hiç alet etmeyin, onun geleceği için vs diye... Hem çalışıp hem de sınava hazırlanmak kolay değil. Ayrıca pozisyonundan memnunsa, maaaşı daha iyi olacak diye yükselmek zorunda değil. Her üst mevkinin kendine göre sorumlulukları var. Benim eşim öğretmenliğe atanalı 2 yıl olmadı daha, o da müdür yardımcılığı istiyor şimdiden. Hiç sıcak bakmıyorum kendi adıma.

Eşimle şimdi kavga ettik. Size sorayım dedim. Çok çok önemli bir sınavı var kurum içi. Kazanırsa çok iyi imkanları olabilir. Kendisi de kazanmayı istiyor . Ama daha önce 2 kere girdi kazanmadi. Bu üçüncü girişi olacak. Gelin görün ki ders çalışmayı bile bilmiyor. Sürekli kalem atıp tutarak telefona whatsap tan gelen şeyleri okuyarak masa başında oturuyor. Bende bugün bi kaç soru sorup test etmeye çalıştım bana bitirdim dediği konuları. Hiçbirini bilemedi. Sinirim bozuldu . Tüm arkadaşları kazandı kendisi hala ağzını ayırıyor. Sınır oldum biraz kızdım ders çalışma sistemin yanlış vs şeklinde. Bildiğin kukredi . Kazanmak zorunda miyim ailem bile bu kadar karışmadi bilmem ne. Şimdide ben küçük odaya kapandım kendi gitmis tv izliyor. İşsiz kalırsa onu birakirmisim saçma sapan laflar. Ben sadece onun iyiliği için uğraşıyorum. Ailem 5 kere üniversite sınavı ni kazanamadim bana bişey demedi diyor. Ama bende daha iyi bi hayata sahip olsun istiyorum.
Eşinizin durumunda olan benim ve sizin gibi düşünen bir eşim var bu yüzden sık sık kavga ediyoruz. Örneğin bana bu şekilde yaklaştığında bağırıp çağırıyorum ben eşimi yanımda benimle birlikte çalışmasını, benle kitaplara eğilmesini istiyorum. Siz de bunu güzel dille yapın. Hadi gel beraber çalışalım deyin.

Maalesef çalışma isteği zorla verilecek birşey değil. İçinden gelmiyorsa zorlamayın derim zamanında ben denedim olmuyor.

ya benim eşimin kurum sınavı var veremezse düz memurluğa düşecek statüsü mesleki yeterlilik sınavı, diyorum ki sıkma kendini olmazsa olmaz, senden değerli değil, tabii ki o da çalışıyo sürekli. Zamanında ders çalışmış biri olarak uyguladığınız yöntemin hiç faydalı olmadığını bilin, gerçekten kazanamasın, kariyerinde yükselmesin, şu an küs olmanızdan önemli değil bence, huzurunuz kaçmış gereksiz yere

Eğitimler, sınavlar, okullar vs bu konularda baskı bir işe yaramıyor. Bu yaşıma kadar ailem bir kez ders çalış demedi. Eşim dese ben de atarlanırım. Onun gördüğünü, bildiğini ben de görüp, bilebiliyorum sonuçta. Herkes başarılı olacak diye bir durum da yok. Kıyaslamak çok üzücü. Adamın kapasite bu, üstüne gitmeye gerek yok. Kabul etmek gerekiyor.

Ya çalışma istediği insanın icinden gelmeyince malasef zor oluyor, bendede pek yok esim hadi hadi der ben hep son ana bırakmaya alismism ama boyle olmaz.esim çalışma konusunda disiplinli haa duruma gore bazen yalniz bazen tv açıp yatarak çalışıyor genelde tekrar mahiyetinde oluyor o zamanlar , siz ne kadar itsenizde olmaz bendeki durum bi bikmislik var mesela bende artik anlayamadigimi ve unuttuğumu düşünüyorum...

Eşime soru sorunca mantığıni oturturamadigim için cok kavga etmisligimiz var... insanin kendinde bitiyor iş

Back
X