Sen ne taraftasın, Karşıyaka'da mı? Ben Konak'a bağlıyım ve oturduğum semt nezih değil. Şöyle söyleyeyim, biraz aşağımda Roman semti var, sonra öbür yönden aşağıda da herkesin karışık olarak yerleşmiş olduğu nezih olmayan yerler var. Biz buraya zamanında bir nedenden ötürü ve ev kafamıza yattığı için geldik güya aileden bir üyemizin işine yakın olacaktı. Taşındık falan ama sonra o iş olmadı

Biz de 6 senedir burada kalmış bulunduk. Neyse ki benim yaşadığım yer öyle durulmayacak türden değil ama bu dışarıdan gelenler herhalde her yerde var. Bazen başka semtlerden "gezmeye" gelen tipler yüzünden rahatsız ediliyoruz (gürültü gibi) ama hepsi bu kadar.
Bi ara da Konak, Kordon Suriyeliden geçilmiyordu son günlerde pek kalmamışlar. Nereye gitmişler bilmiyorum. Çok değişik bi olay ya, İzmir'in göbeğindesin ama her tarafın Arapça konuşan insan dolu. Kimsenin giyimine laf söylemiyorum ancak ben İzmir'de çok sayıda sarıklı, çarşaflı insanlar görmeye alışık değildim. Hadi türbanı kastetmiyorum, o insan istemiş ve kapanmış, bunda bir ilkellik de yok zaten ama kara çarşaf, sarık, fes gibi şeyler 2016'da görmekten hoşlandığım şeyler değil. Açıkçası kapkara çarşaflı insan özellikle bomba olaylarından sonra bende şüphe uyandırır oldu, o örtüye istese bişeyleri çok rahatlıkla gizleyebilir.