Tadı damağımızda kalan lezzetler

Teşekkürler canım:16:
Yok mu senin tadı damağında kalan bir lezzet:34:

olmazmıı ççokkk:))
benim annem Antalya'lı ve Ispartaya çok gideriz.
oranın ekmeğine bayılıyorum,hatta bu tarafa gelirken poşet poşet dolduruyoruz herkese alıyoruz,kolay kolay bayatlamıyorda.
Babam Kayseri'li ve Kayseri'nin pastırmasının üstüne pastırma tanımıyorum,marketlerde v.s. 60-70 tl ye sözüm ona Kayseri pastırması satıyorlar ama yanından bile geçmiyor tadı:52:
birde ben çocukken bizim mahalleye Bulgaristandan göçmenler taşınmışlardı,gel zaman git zaman çok samimi olduk akraba gibi,biz onlara bizim yöresel yemeklerimizi hazırlar sunardık,onlarda bize.Muhacır köftleri var meşhur,ben onu yedimmi, dünyanın en mutlu insanı olurdum resmen,hala da öyle.annemde bende çok sık yaparız çooookk lezzetli,resmini ekliyim aynen böyle oluyor.
$muhacir-koftesi.webp

Alanya'da da çok bulundum ben,orada yediğim öksüz helvası ve ilibada sarmasına bitiyorum,şu an olsa sınırsız yiyebilirim:)
Uzunköprüde çocukluk arkadaşımın annesi var,Hamdiye yenge....o bir tutmanik yapar ölür ölür biterdim,inanılmaz pamuk gibi bişey..poğaça gibi hatta ben topiğimde yapmıştım yayınlamıştım.:) Dızmana diğer adı.

ayyy o kadar çok kiii hangi birini yazayım :)))

Son düzenleme:
olmazmıı ççokkk:))
benim annem Antalya'lı ve Ispartaya çok gideriz.
oranın ekmeğine bayılıyorum,hatta bu tarafa gelirken poşet poşet dolduruyoruz herkese alıyoruz,kolay kolay bayatlamıyorda.
Babam Kayseri'li ve Kayseri'nin pastırmasının üstüne pastırma tanımıyorum,marketlerde v.s. 60-70 tl ye sözüm ona Kayseri pastırması satıyorlar ama yanından bile geçmiyor tadı:52:
birde ben çocukken bizim mahalleye Bulgaristandan göçmenler taşınmışlardı,gel zaman git zaman çok samimi olduk araba gibi,biz onlara bizim yöresel yemeklerimizi hazırlar sunardık,onlarda bize.Muhacır köftleri var meşhur,ben onu yedimmi, dünyanın en mutlu insanı olurdum resmen,hala da öyle.annemde bende çok sık yaparız çooookk lezzetli,resmini ekliyim aynen böyle oluyor.
Eki Görüntüle 695679

Alanya'da da çok bulundum ben,orada yediğim öksüz helvası ve ilibada sarmasına bitiyorum,şu an olsa sınırsız yiyebilirim:)
Uzunköprüde çocukluk arkadaşımın annesi var,Hamdiye yenge....o bir tutmanik yapar ölür ölür biterdim,inanılmaz pamuk gibi bişey..poğaça gibi hatta ben topiğimde yapmıştım yayınlamıştım.:) Dızmana diğer adı.

ayyy o kadar çok kiii hangi birini yazayım :)))

:nazar:Maşaallah bayağı çok:52:Hangimiz yemekten vazgeçiyoruz ki işimiz gücümüz yemek:9:Saysam benimde bir sürü çıkar :1:
Afiyetler olsun:56::16:

gel gel canım. gideriz valla.
birde manzarasıda müthiştir oranın. o gün çekmiştim.13 nisanda hava muhteşemdi bu arada:)
19224506823359382057200.jpg

bende geleyim lutfeeeen:52::52::52::52::52:ne kadar guzel bir yermis oky cigim:16::16::16:ve su istegin birkez daha netlesti benim yasadigim yerde deniz olmali:5::5::5:Paris in seine i kesmiyor beni:19::19:

Rize Ayder yediğim poğaçalar sıçaçık ve çok lezzetliydi:56::16:

$image.webp $image.webp
işte bu lezzeti yapan usta :34:
$image.webp

Son düzenleme:
Erzurum çağ kebap dedikleri kadar vardı sanki ettin bahartlı bir tadı vardı ama baharatın tadını henüz bulamadım kimillerine göre bu tat ettin kendi lezzetti :56:çok güzel unutulmuyacak bir tat
$image.webp $image.webp $image.webp

Trabzon uzungölde yediğim sütlaç çok güzeldi:56::16:
Eki Görüntüle 805845

Rize Ayder yediğim poğaçalar sıçaçık ve çok lezzetliydi:56::16:

Eki Görüntüle 805847 Eki Görüntüle 805848
işte bu lezzeti yapan usta :34:
Eki Görüntüle 805849

Erzurum çağ kebap dedikleri kadar vardı sanki ettin bahartlı bir tadı vardı ama baharatın tadını henüz bulamadım kimillerine göre bu tat ettin kendi lezzetti :56:çok güzel unutulmuyacak bir tat
Eki Görüntüle 805852 Eki Görüntüle 805853 Eki Görüntüle 805854

Afiyet olsun canım:56::16:

bursa da barakfakı diye belde var ismail ustanın yeri adlı lokantada acayip lezzetli köfteler yapılıyor ben köfteyi fazla sevmeyen biri olarak bu köftelere bayıldım doğrusu yolunuz bursa ya düşürse mutlaka uğrayın derim hem sunumları çok farklı tabakta getirilmiyor köfteler kasapların etleri sardıkları kağıtlara döküyorlar kekik ve pul biberle lezzet tavan yapıyor :))

Back
X