Tahammül edemiyorum

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.021
133
Kızlar merhaba

Size tamamen kendimle ilgili bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. Bunu çözmek istiyorum ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum belki siz bana yardımcı olabilirsiniz.

Benim çok fazla sinirim bozuluyor insan ilişkilerimde, tahammülüm çok azaldı ve o sinir bozukluğu çok uzun süre geçmiyor. İngilizcede overwhelm olmak denir ya çok kolay olabiliyorum işte. Türkçe net bir kelimesi var mı bilemedim bu durumun. Siinirim bozulunca tabiki bağırıp çağırmıyorum kendimi hep telkin etmeye çalışıyorum karşıya da zamana ihtiyacım var zamanla düzeliyorum diyorum yormamaya çalışıyorum ama beynim o kadar yoğunlaşmış oluyor ki sinirime (ya da canımı sıkan konuya), olan şeyi çok kısa süre içerisinde unutup hiç bir şey olmamış gibi devam edemiyorum. Özellikle romantik ilişkilerimde bunu hep yaşamışımdır. Sinirime dokunacak bir olay oluyorsa ya da kavga yaşıyorsak 1-2 gün kendime gelemiyorum. Çabuk tadım kaçıyor kolay geri de gelmiyor. Nalet bir insan olmak istemiyorum. Ne yapabilirim bu konuyla ilgili? :(

Kafanı başka şeylerle meşgul et. Demekki kendi kendini gaza getiriyorsun.

Kafanı başka şeylerle meşgul et. Demekki kendi kendini gaza getiriyorsun.

Evet bu kesinlikle var kendi kendimi iyice gaza getiriyorum sinirlenince ama böyle yapmaktan kendimi alamıyorum :( egosal bir sorunum mu var acaba... diğer insanlar tartışıp sinirlenip hemen sonra keyifli keyifli nasıl devam ediyorlar yaşamlarına anlamıyorum

Tahammülünüz kalmadıysa fazlasıyla verici olupta sabır, tahammül kotanızı erkenden doldurmuşsunuzdur.

Gerektiğinde hayır diyebilmeyi öğrenin

En önemlisi kendinizin ne istediğini önemseyin.

Evet çok haklısınız böyle bir durum da var 😢 bu durumu nasıl geri alabilirim dolan kotayı nasıl boşaltabilirim...

Evet çok haklısınız böyle bir durum da var 😢 bu durumu nasıl geri alabilirim dolan kotayı nasıl boşaltabilirim...
Kendi iç dünyanıza dönüp kendinizi tanıyın.

Herhangi bir karar durumu ile karşılaştığınızda ne isteyip ne istemediğinizi düşünün.

Karşıdakinin isteğine göre değil, kendi iç sesinizin isteğine göre karar verin...

Zamanla kendinize gelirsiniz...

Son düzenleme:
Ben bir şeye üzüleyim ağzımda dilimde 3-4 tane aft çıkar. kim uzduyse daha da bilenirim onun yüzünden oldu diye kısır bir döngü gibi. Takmamak lazım ama elde değil

Kendi iç dünyanıza dönüp kendinizi tanıyın.

Herhangi bir karar durumu ile karşılaştığınızda ne isteyip ne istediğinizi düşünün.

Karşıdakinin isteğine göre değil, kendi iç sesinizin isteğine göre karar verin...

Zamanla kendinize gelirsiniz...
Harikasınız!!harika cevaplar bunlar..müsadenizle faydalanıyorum yazdıklarınızdan👏👏✌️✌️

O kisiye asiri gicik oluncaya kadar her seyi alttan almayin. Ara ara sinirinizi bozan konulari usulunce soyleyin. Birikirse ofke patlamalari yasarsiniz

O kisiye asiri gicik oluncaya kadar her seyi alttan almayin. Ara ara sinirinizi bozan konulari usulunce soyleyin. Birikirse ofke patlamalari yasarsiniz

İşte sinirimi bozan konuları söylemekle kalmıyorum sinirim bozulunca tam bozuluyor 😢

Seksenlerde vardı sanırım doğru hatırlıyorsam düşündükçe sinirleniyorum sinirlendikçe düşünüyorum diye ben de çabuk sinirlenirim çözümü bilmiyorum 🤦‍♀️

İşte sinirimi bozan konuları söylemekle kalmıyorum sinirim bozulunca tam bozuluyor 😢
Ben de oyleyim. Sabredip susup sonra patlayinca sabretmenin bi anlami kalmiyor.
Ben de boga burcuyum. Sabrim tasinca cok kirici konusurum. Belki boga burcunun ozelligidir

Ben kendimle iyi değilsem,kendi içimde çözemediğim problemler varsa o zaman böyle her şeye sinirlenip aşırı tahammülsüz biri olup çıkıyorum.Ama o dönem görece kendimle iyiysem,kendi içimde ne kadar az sorunum varsa çok daha sakin oluyorum ve çok daha mantıklı.Eğer, gerçekten ufak bir şeyse gülüp geçiyorum ama ciddi bir sorunsa gene kendi içimde okey olduğum için sinirlenmeden,delirmeden rahatsızlığımı sakince belirtiyorum ve hala düzelmezse gene sakince kendime soruyorum bu kişi değişmeyecek ve bu problem,benim için çok önemli mi yani o kişiyle artık iletişime devam edemez halde miyim yoksa o kişinin artılarının anında bu sıkıntıyı tolere edebilir miyim?Eğer evet bu sorun küçük bir sorun onun da beni tolere ettiği çok konu var.Bu kişinin artı yönü çok diyorsam devam ederim ha eğer benim için çok önemli bir husus ise sen yoluna ben yoluma.Hiç kimse ama hiç kimse vazgeçilmez değildir.Ha derseniz ki ben biraz gözü açığım yavaş yavaş ben yönlendiririm kendi istediğim yöne çekerim.Tabii ki de bu da bir seçenek ama bu kişiler kesinlikle sinirli olmadan yavaş yavaş işleyerek hareket ederler.

Kızlar merhaba

Size tamamen kendimle ilgili bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. Bunu çözmek istiyorum ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum belki siz bana yardımcı olabilirsiniz.

Benim çok fazla sinirim bozuluyor insan ilişkilerimde, tahammülüm çok azaldı ve o sinir bozukluğu çok uzun süre geçmiyor. İngilizcede overwhelm olmak denir ya çok kolay olabiliyorum işte. Türkçe net bir kelimesi var mı bilemedim bu durumun. Siinirim bozulunca tabiki bağırıp çağırmıyorum kendimi hep telkin etmeye çalışıyorum karşıya da zamana ihtiyacım var zamanla düzeliyorum diyorum yormamaya çalışıyorum ama beynim o kadar yoğunlaşmış oluyor ki sinirime (ya da canımı sıkan konuya), olan şeyi çok kısa süre içerisinde unutup hiç bir şey olmamış gibi devam edemiyorum. Özellikle romantik ilişkilerimde bunu hep yaşamışımdır. Sinirime dokunacak bir olay oluyorsa ya da kavga yaşıyorsak 1-2 gün kendime gelemiyorum. Çabuk tadım kaçıyor kolay geri de gelmiyor. Nalet bir insan olmak istemiyorum. Ne yapabilirim bu konuyla ilgili? :KK43:
Tavsiye dinlemeye geldim ben de böyleyim maalesef

Back
X