Tahammülüm kalmadı kendime.çok mutsuzum.

krgzzynp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
554
228
53
32
İçimi yalnızca buraya dökebiliyorum. Buraya yazılanları açıp açıp sıkıntımı gieermeye çalışıyorum.

Sıkıntım sadece ilişkimin bitmesi değil. Çocukluğumdan beri kendimi çok bastırmışım. Baba terk eder.. Anne alkolik olur.. Tacize uğrarım.. Evden kovuluruz, sokakta kalırız.. Ne kadar çok yaşanmışlık. Evet şimdi düzeldi. Artık annem içki içmiyor. Onca sıkıntıda ben okudum mezun oldum. İyi şeyler de var.

Bu ilişki beni darmadağın etmiş. Bitri bunu kabullendim. Ama bunu kabullenerek başka şeyler de kabullendim. Mesela ben sorunlu biriyim. Ailem sorunlu. İnsanlar beni tanıdıkça sevmeyecek. Beceriksizim. Mezun oldum ama üç senedir çalışmama rağmen hala atanamadım. Başarısızım. Değersizim..

Paikiyatriye gidiyorum,çok ihtiyacım vardı evet. Depresyonmuş. İlaç verildi. Ama beni her hafta çağırıyor nasılsın diyip akıl veriyor. Kendini zorla, hedefin olsun diyo. Elimde değil diyorum sanki o da beni anlamıyor. Sen yine de kendini zorla, kendine değer ver diyor. Yaz bi kağıda dedi bana okut dedi öyle konuşalım dedi. İyi gelir mi bilmşyorum,düzelir miyim bilmiyorum.bildiğim tek şey ot gibi yaşadığım. Amaçsız ve mutsuz..

Buraya yazdım. İnanç, azim aşılarsınız belki diye. Belki siz de başka yollar önerirsiniz diye. Bunları kendim yapamıyorum. Keşke diyorum mesleğimi yapabilseydim.. Diğer işleei küçümsedipimden değil sadece kendi işimi yaparken mutlu olduğum için.. Onu da beceremedim. Yeniden kpss ye hazırlanmak o kadar zoe geliyor ki bu kadar başarısızlıklarla... Hayattaki her şeyi kaybetmişim gibi. Napıcam ben napıcam?

Öncelikle kendine karşı biraz daha dürüst olmayı dene. Sana dayatılan öğretilen pencere dışında da pencereler keşfetmeye uğraş. Ayrıca herkes atanacak diye bir kaide de yok. Kendine çok yüklenme o yüzden. Ailesi güzel insanları çok şanslı buluyorum ben, benim ailem öyle değil çünkü. Alkolik yok ailemde, babam da terk etmedi belki ama başka sıkıntılar vardı. Benim hayat felsefem beni mutlu etmiyorsa hayatımda yeri yoktur. Çünkü bir kere geliyoruz dünyaya ve hayatımdaki önceliğim kendimdir. Sen de seni mutlu edecek şeyleri yapmakla işe başlayabilirsin.

Annenin alkolik olmasi babanin sizi terk etmesine ragmen onlarin hatalarini gorup onlara benzememeye calisarak zaten cok sey basarmissin. Cogu psikolojisi saglam insanlarin yapamayacagi seyi yapmışsın sen yolunda devam et kpssye hazirlan bu arada çalışmaya devam et malum para da lazim yasamak icin. Ozel hayatla ilgili muhakkak karsina baska biri cikacaktir milyarlarca insanin yasadigi dunyada kafana gore birini illaki bulacaksin. Cok fazla ilac da iyi degil onun yerine 2 rekat namaz kilsan var ya al sana terapi dunyada baska bu kadar huzur veren birsey yok.

Kendinizi basarisiz olacagim diye sartlandirmamakla baslayin once. Hepimizin sorunlari var bizde ev gecindirmeye calisiyoruz. Annemle beni isten cikarma ihtimalleri var. Bende senin gibi depresyondan depresyon begenen bir tipim ama hayat merkezimden herkesi cikarip tek kendimi koydugumdan beri daha mutluyum ki herkesede yansiyor bu durum cevrenden olumlu tepkiler aliyorum sizde kendi yonteminizle sizi bitiren negatif enerjiden siyrilin. Ozguveniniz yerine gelsin.

Seninle gurur duydum :KK200: Onca olumsuzluğa rağmen kendini geliştirmişsin, yetiştirmişsin.

Kendine haksızlık etmeyi lütfen bırak ve spiritüel kitaplara yönel..depresif zamanlarda iyi geliyor okumak..neredeyim deme..nereden nereye geldim de..

Bence azicik ‘amaaan’ diyebilmelisin. Kimin ailesi mukemmel ki sen ailenin mukemmel olmasini bekliyorsun. Ben de en zengininden fakirine kimin ailesinin mukkemele yakin oldugunu dusunsem bi iki vakit gecirmede onlarinda sorunu oldugunu gördüm. Mükemmel olmak zorunda degilizki. Kim mükemmel ki ben olayim diye düşün. öyle olsaydik insan olamazdik. Hayat her an ve her saniye mücadele etmemizi istiyor. Baslamak icin mükemmel olmak zorunda degilsin ama mükemmel olmak icin başlamak zorundasin. Her halinle kendini kabullenip hayata tutunmaya başla. En onemli sen cok bilincli ve kontrollü birisin. Sorunlar seni rahatsiz ettigine göre hayat senden sabir umut ve calismani bekliyor, daha iyi olman icin sana destek verecek:)

Aslında çok güçlüsün ama sen bunun farkında değilsin .Yaşadığın onca şeye rağmen mücadeleyi bırakmamışsın aksine birşeyleri değiştirebilmek için uğraşmışsın :KK66: şimdiki hedefin olan memuriyeti inşallah kazanırsın

sadece sunu cok emin bir sekilde yazabilirim, bu zamanlar gececek.
Emin ol her insanin böyle bir dönemi oluyor. Ben de panik atak hastasi oldum, basa cikarmiyordum, yalnizdim. Cok sey yasadim.Ihtiyacim olan duygusal bir güvendi. Maddi güvenceydi. Kendimi ucurumun keranarinda hissederdim.
Kendim yendim arkadasim.
Birden dogruldum, verdim gazi kendime. Meydan okudum herkese, herseye ve savasmaya basladim.
Farkina var, kendini düsün ve bencil ol azicik. Savasi kazanacagina inaniyorum, sen de inan

geçmişi bir kenara bırak. kendini de eleştirme. hayat zor malesef. hiçbirşey gümüş tepsiyle sunulmuyor insana. mücadele gerekiyor. öncelikle atanma işine odaklanmalısın. herşey sırayla. önce işini eline al ona konsantre ol. bu düşünceler senin konsantrasyonunu bozuyor ve başarısız oluyorsun. sadece çalış ve başka birşey düşünme.

Aslinda guclu birisin...bircok olumsuzluk yasamissin ama hala ayaktasin...iliskin bittiyse bosvermeye calis...elbet gunun birinde dogru insan cikar karsina

Hicbirsey sonsuza kadar surmuyor. Iliskin bitmis olabilir. Bak su an bile bitti. Bu da bitecek... Yasadigin su kotu donem de bitecek. Sonsuza kadar boyle surmeyecek ama sureyi biraz daha cabuklastirmak icin senin de caban gerekli.

Yanlis anlama beni ama atanamayan cok arkadasim var, esim de atanamadi anlamadigim neden her olumsuzlukta basa gelen her kotu seyde ya da ne bileyim hayatin duzene girmesi icin atanmayi cozum olarak goruyorsunuz? Tamm cok onemli cok iyi anliyorum cunku esim var en yakin ornek olarak ama inan ataninca bitmiyor hic birsey ben atandim guzel calisiyorum ama dert yok mu ? Bence hayatinin merkezine koyma once kendini mutlu et, once kendin icin birseyler yap bu kadar dusunme...esime de diyorum artik kpss calismani istemiyorum bu surecte yiprandigin yetmedi mi diye ve inan sadece onu dusundugum icin, icim parcalaniyor emeklerinin karsiligini alamayan insanlari gordukce

tek iliskisi biten sen degilsin.
tek atanamayip ozelde calişan sen degilsin
tek gecmisinde dramlar olan sen degilsin
bunlari soyleyen mutlumelo kesinlikle hepsini yaşamiş biri olarak soyluyor. Bilmen gereken birsey var;hayatta kalmak yaşamayi tercih etmektir. Yasamayi tercih etmek ise hayatin zorluklariyla mucadele etmek zorunda olmamiza ragmen onu sevmek demektir.Su bir gerçek ki; bize bu dunyada yasarken herseyin adil ve duzgun olacagina kimse soz vermedi. Dolayisiyla isyan ederek hicbir yere varamazsin.Hem isyanlardasin hem de kendini deliler gibi sabote ediyorsun. Kendini illa.hasta etmek niyetinde degilsen hayata bakisini degisrmelisin.Kabullenme yolunu secerek kendini bir rahata erdir derim.yoksa kötü diye bahsettigin tabloya bozulan sagliginida eklersin. hayat zaten bir sekilde bizi yaşlanmaya ve ölüme göturecek. oyle zannettigim gibi huzurla dolu asirlarca genç gunler yasanacak bir yer degil. Kosturmacalar sikintilar derken akip giden hayata sen kendin uretip mutluluklat katmazsan daima mutsuzluk icinde kivranirsin. yapmak zor olabilir ama hayata tutunmamizin pek fazla yolu da yok.Ayrica neye gore kime gore degersizsin.merak ettim! diger insanlara degerlisin plaketi verildid de seni mi es geçtiler. ? herkes kendi kendini degerli ya da degersiz kilar..bunu yapma kendine. elbette degerlisin

Doktorun çok iyiymiş, ona güven dediklerini yap. Ayrıca , yaşadığın normal ayrılık yaşıyorsun. Sen neler atlatıp okulunu bitirmişsin. Kendini kutlamalısın. Ne yapalım aileleri biz seçmiyoruz. Tacizi biz seçmiyoruz. Bizim elimiz de olmayan ve başımıza gelenler için daha ne kadar kendimizi helak edebiliriz. Sünger çek en kısa zamanda geçmişe herşeyi kabullen ve önüne bak. Doktorun iyi bir hekim hedefin olmazsa umudun olmaz . Sana umut gerek şimdi. eee boş boş umutlanmayacaksın ya KPSS ye çalış. Özelde de geçici iş bul az çok demeden. Bak eğer boş bırakırsan kendini daha çok batmazsın ama olduğun yere çakılır sallanır durursun. Hayat bir şekilde geçiyor ya otur ağla yada çabala. Seni seven çıkmasa bile sen kendini sev önce. O hedefleri yaz. Güçlüsün olmasan okuyamazdın.

Back
X