Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaslar, malum 6 aylık olduk ve ek gıda zamanı.Hipp marka tahıllı kullanıyorum ama arkalarında acıklayıcı hiçbirsey yok.Yulaflısını aldım arkadaki ölçüye göre yaptım kaskatı oldu.neyse suyla actım bunda bir sakınca yokmuş.ben istiyorumki yatarken yediriyim fazla uyusun.dun denedim 1 bucuk yemek kasıgı ile yaptım erik rendeledim hepsinide yedi ama 4 saat sonra uyandı.onuda zor yedirdim aksam olunca yatıcam diye huysuz oluyor.mama yerken dalıyor cabucak.şimdi birde hipp iyi gecler sutlu yulaflı elmalı aldım.ama bu su ile yapılıyormus.diğeri mamayada katılıyor ama bu katılıyormu bilmiyorum ayrıca arkasındaki olculer cok fazla.gunde kac kasık yencek yazmıyor.bu urun sutlu oldugundan dolayı mamaya katılıyormu bilmiyorum.yani sonuc olarak bu tahıllı ek gıdaları rayına sokamadım.tecrubelilerden yardım istiyorum.bugun yarın sebze corbasınada baslıcam menümüz nasıl olcak bilmiyorum.gunde iki kere bu tahıllılardan verilirmi.mesela sbh kalkınca yulaflı aksam yatarkwn iyi geceler olandan versem.hos yatarken pek kasık mama yeme modunda olmuyor alısırmı bilmem.yoksa biberon mamayamı devam etsem kafam karıstı.
Canım öncelikle hayırlı olsun ek gıdanız :) bende hipp kullanıyorum her şeyi ben 100 cc suya yavaş yavaş mama katarak çırpa çırpa yapıyorum katılaşınca bırakıyorum öule daha rahat oluyo arkadaki ölçüye göre yapınca hem çok oluyo hemde çok katı yutması Zor olur...yeni mi başladın mamaya bilmiyorum ama kaşık mamasını yatarken ver bence bnm oğlumda gece yatmadan alıyor 4-5 saat anca uyuyor her çocuk aynı olmuyor çünkü 7-8 saat uyuyan bebişler var çünkü...iyi geceler maması verebilirsin tadı biraz daha güzel onun kolay yer ama o sadece suyla hazırlanır diğeri yulaflı olanı devam sütüyle hazırlayabilirsin...inş yardımım dokunur biraz :)
Uykusu gelmeden yarın saat önce fln ver huzursuz bi beslenme saati geçirmezsiniz ben içine armut ekliyorum bazen pekmez bazen kuru eriği haşlayıp suyu...
Canım öncelikle hayırlı olsun ek gıdanız :) bende hipp kullanıyorum her şeyi ben 100 cc suya yavaş yavaş mama katarak çırpa çırpa yapıyorum katılaşınca bırakıyorum öule daha rahat oluyo arkadaki ölçüye göre yapınca hem çok oluyo hemde çok katı yutması Zor olur...yeni mi başladın mamaya bilmiyorum ama kaşık mamasını yatarken ver bence bnm oğlumda gece yatmadan alıyor 4-5 saat anca uyuyor her çocuk aynı olmuyor çünkü 7-8 saat uyuyan bebişler var çünkü...iyi geceler maması verebilirsin tadı biraz daha güzel onun kolay yer ama o sadece suyla hazırlanır diğeri yulaflı olanı devam sütüyle hazırlayabilirsin...inş yardımım dokunur biraz :)
tesekkur ederim yaa fikir verdin, senin bebişin kaç aylık ?birde farklı farklı mı kullanıyorsun tahıllıları yoksa hep iyi geceler mi alıyorsun mesela.yoksa gunduz baska aksam baska mı kullanıyorsun.
tesekkur ederim yaa fikir verdin, senin bebişin kaç aylık ?birde farklı farklı mı kullanıyorsun tahıllıları yoksa hep iyi geceler mi alıyorsun mesela.yoksa gunduz baska aksam baska mı kullanıyorsun.
Ben pirinçli olanını bi de iyi geceler olanını kullanıyorum 7 bitti bizim bugün :) gündüz vereceksen eğer 7 meyvesi olanı güzel onun içine hipp bisküvi eziodum ben öyle veriodum neden gündüz de mama vermeyi düşünüyorsun yanlış anlamazsan? Rica ederim ne demek :)
Ben pirinçli olanını bi de iyi geceler olanını kullanıyorum 7 bitti bizim bugün :) gündüz vereceksen eğer 7 meyvesi olanı güzel onun içine hipp bisküvi eziodum ben öyle veriodum neden gündüz de mama vermeyi düşünüyorsun yanlış anlamazsan? Rica ederim ne demek :)
bir arkadas aptamilin bi suru seyini kullaniyorum sabah aksam falan diye anlatmistida ondan dolayi sordum.iste sen piricli ve iyi geceleri birliktemi kullaniyorsun sormak istedigim o.yanlis bisey yapmak istemiyorum da anladigim kadariyla degistirerek kullanmamiz icin okadar cesit var.yada mesela birgun pirincli birgun yulaflimi vermeli.bu ikisini gece yatarken verirsem iyi geceleri veremem.ben biraz titizimde bu konularda detaya iniyorum oyuzden.
bir arkadas aptamilin bi suru seyini kullaniyorum sabah aksam falan diye anlatmistida ondan dolayi sordum.iste sen piricli ve iyi geceleri birliktemi kullaniyorsun sormak istedigim o.yanlis bisey yapmak istemiyorum da anladigim kadariyla degistirerek kullanmamiz icin okadar cesit var.yada mesela birgun pirincli birgun yulaflimi vermeli.bu ikisini gece yatarken verirsem iyi geceleri veremem.ben biraz titizimde bu konularda detaya iniyorum oyuzden.
Kahvaltı çorba hepsine katılır mama ama ben mamaya çok alışsın istemediğinden sadece gece veriyorum bazen iki ölçek iyi gecelere bi ölçek yulaf veya pirinç ekleyip yarım meyve ekliyorum tat versin diye devam sütü ve su karışımı yapıyorum sadece yulaf veya pirinç vereceksem sırf devam sütü ile yumuşatıyorum evet iki mama üst üste verme çocuk yemez çünkü saat 9 da yatıosa 8 de yedir rahat uyur bebiş :) bende çok incelerim okurum anlıyorum seni detaylı sormanı haklısın