Tahlil değerlendirme

Cypress41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
29
18
88
38
Merhaba hocam 2 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyoruz. Ben 30 eşim 31 yaşında . Geçen sene missed abortus teşhisiyle 5+6 haftada kürtaj oldum. Geçen ay kimyasal gebelik yaşadım. Eşimle aramızda rh uygunsuzluğu var. Sonrasın da indirekt coombs testi negatif çıktı. Kimyasal dan sonra iğne vurulmadım. Adetin 3. Günü hormon tahlillerim şöyle tsh 5,175 fsh 6,98. lh 2,64 proklatin 8,13 estradiol 72. (Troid ilacından sonra tsh 1,5'a düştü ) Ayrıca yumurtlama tembelliğim var. Bazen 32 bazen 40-50 günde bir oluyorum. Ultrason muayenelerinde kist gözlemlenmedi. Eşim çift taraflı varikosel ameliyatı oldu 3 ay sonra tahlil yaptırdık sonuçlar şöyle: Kontrasyon: 33 Toplam sperm sayısı: 109,90 Motilite: 30 Progresif hareketlilik : %0 (+4) %28(+3) Total progresif sperm sayısı : 26.400.000 Morfoloji normal form: 0 Baş anomalileri: 90 Orta parça anomalileri: 7 kuyruk anomalileri: 2 Stoplazmik artık: 1 Globozoospermia: tip 1: 2 % tip 2 : 18 %. Yuvarlak hücre: 400 bin Sizce bu sonuçlara göre nasıl bir yol izlemeliyiz ?

Canım bak senin gerçekten iyi bir klinik bulman lazım. Sende kan uyuşmazlığı ile bilirlikte kanda pıhtılaşma varmı yokmu ona bakıp doğru bir yol izleyebilecek bir Prof a ihtiyacın var. Esinin durumu bence iyi ama bunu seninle desteklemeleri gerek. En başta histereskopi yaptirmalisin. Rahim durumuna göre devam edilmeli yumurtalarına gelince tembellik neye bağlı? Polikistik över mi yoksa büyüme gelişme yok mu. Yumurtalık problemini doktor senin vücuduna göre olan iğneleele büyütebilirler. İyi bir tüp bebek tedavisiyle sonuç alabileceğini düşünüyorum . Ama yine söylüyorum sana sıradan bir kadın doğumlu değil iyi bir tüp bebek profosor u bakmalı incelemeli

Iyi günler hocam biz 20 aylık evliyiz ilk 1 sene çocuk düşünmedik dogal yollarla korunma oldu 9 aydir cocuk dusunuyoruz eşimle birlikte dr gittik sağlık açisindan hicbir problem yok eşime sperm testi yapıldı bana hormon testi ve ultrasyon kontrolü yapildi en son dr adetin 2.gunu gittim 12 gun sonra idrara sıkışık gel yumurtlama kontrolu saglayalim dedi nasil bi yol izlemeliyim napmaliyiz ikimizde cocuk sahibi olmaui cok istiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…