• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahlil sonuclarimi degerlendirir misiniz?

COLIN

Müzmin iyi kalpli🤷
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
7.190
44.609
798
Merhabalar,
3,5 yildir evliyim. Ilk 6 ay ilacla korundum, sonra biraktim. Bu arada 27 gunde bir duzenli olarak adet goruyorum. Ama yillardir vajinal akintim var. Bu gebelige engel midir bilmiyorum. Doktora gittim. Ultrason ve tahliller yapildi. Sonuclarimin gayet normal oldugunu, ve hicbir tedaviye ihtiyacimin olmadigini soyledi doktorum. Esimin de ayni sekilde tahlilleri normal degerlerde cikti. Doktorum bana sadece folik asit yazdi. Rica etsem, birde siz bakar misiniz tahlillerime? Birde doktor beyin bu yaklasimi dogru mu? Yani olmasi gereken bu mu?
2015_11_21_22_46_12.jpg

Merhabalar,
3,5 yildir evliyim. Ilk 6 ay ilacla korundum, sonra biraktim. Bu arada 27 gunde bir duzenli olarak adet goruyorum. Ama yillardir vajinal akintim var. Bu gebelige engel midir bilmiyorum. Doktora gittim. Ultrason ve tahliller yapildi. Sonuclarimin gayet normal oldugunu, ve hicbir tedaviye ihtiyacimin olmadigini soyledi doktorum. Esimin de ayni sekilde tahlilleri normal degerlerde cikti. Doktorum bana sadece folik asit yazdi. Rica etsem, birde siz bakar misiniz tahlillerime? Birde doktor beyin bu yaklasimi dogru mu? Yani olmasi gereken bu mu?
2015_11_21_22_46_12.jpg
Merhabalar :
Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervı ve her ay düzenli adet görmesi oldukca onemli.( sızın hormon degerlerınız normal gözukuyor ancak yapılacak ultrasonografı , muayene bulguları ve öykü ıle bırlıkte degerlendırıp yol cızmek gerekır) Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. Tüm bunların normal olması halınde bile %15-20 hastada gebelık olusmayabılır. Buna açıklanamayan infertilite( kısırlık) dıyoruz. Bu tür infertilite(kısırlık) durumunda tetkıkler ve muayene ıle görünür bır problem tesbıt edemeyebılırz. Tedavı metodu olarak yumurtlatma ve /veya aşılama metodu ;gebelık olusmaması halınde ıse tüp bebek önerılmekte.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back