Tahlil sonucum

tuze

Küçük yamuk parmak.
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
839
25
318
Ankara
SERBEST T3 2.52 pg/mL 1,45 - 3,48
SERBEST T4 0.96 ng/dL 0,71 - 1,85
TSH 3.598 µIU/mL 0,55 - 4,78

PROLAKTİN 22.99 ng/mL 3,24 - 29,12
PROGESTERON 1.49 ng/mL
Folliküler Faz ng/mL 0,27 - 2,61
Luteal Faz ng/mL 3,28 - 38,63
Post-Menapoz ng/mL < 0,2 - 0,82
3.Trimester ng/mL 39,30 - 387,80
1.Trimester ng/mL 12,26 - 81,8
2.Trimester ng/mL 11,1 - 81,40
Orta Luteal Dönemi ng/mL 5,25 - 38,63

TOTAL TESTESTERON 49.1 ng/dL 14 - 76

Hocam bu değerler 21.güne ait değerler,doktorum ultrasonda hala pko görünümünü olduğunu söyledi.Önümüzdeki aylarda nasip olursa bebek planlıyoruz.doktorum Progesteronumun düşük olması sebebiyle yumurta takibi olacağını söyledi,bu değerden bu ay yumurta oluşmadığını düşünebilir miyiz,arkadaşlarım ısrarla başka bir hastanede teyit ettirmemi istiyorlar,hastaneler arası kalibrasyon farkları çok fazla olmakta,gittiğim dr özel hastanede insanların hala özellere güveni yok,bu güvenin sarsılmasını sağlayan haberleri her zaman duyuyoruz ama bu durum bizi çok yoruyor.Yardımcı olursanız minnettar kalırım,teşekkürler.

Merhaba özel hastanelere ve sağlık sistemnine duyduğunuz güvensilik için bişey yapamam, ancak 21.gün proesteron seviyeniz bu ay için yumurtlama olmadığını gösteriyor. Bu her ay böyle olacak anlamına gelmiyor. Polikstik over tanısı konuldu ise zaten sizin yumurta geliştirmekle ilgili sorununuz var demektir. Bu nedenle infertilite uzmanı arkadaşlarımla görüşebilirsiniz. Dilerim en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz saygılarımla.

serbest t3 2.52 pg/ml 1,45 - 3,48
serbest t4 0.96 ng/dl 0,71 - 1,85
tsh 3.598 µıu/ml 0,55 - 4,78

prolaktin 22.99 ng/ml 3,24 - 29,12
progesteron 1.49 ng/ml
folliküler faz ng/ml 0,27 - 2,61
luteal faz ng/ml 3,28 - 38,63
post-menapoz ng/ml < 0,2 - 0,82
3.trimester ng/ml 39,30 - 387,80
1.trimester ng/ml 12,26 - 81,8
2.trimester ng/ml 11,1 - 81,40
orta luteal dönemi ng/ml 5,25 - 38,63

total testesteron 49.1 ng/dl 14 - 76

hocam bu değerler 21.güne ait değerler,doktorum ultrasonda hala pko görünümünü olduğunu söyledi.önümüzdeki aylarda nasip olursa bebek planlıyoruz.doktorum progesteronumun düşük olması sebebiyle yumurta takibi olacağını söyledi,bu değerden bu ay yumurta oluşmadığını düşünebilir miyiz,arkadaşlarım ısrarla başka bir hastanede teyit ettirmemi istiyorlar,hastaneler arası kalibrasyon farkları çok fazla olmakta,gittiğim dr özel hastanede insanların hala özellere güveni yok,bu güvenin sarsılmasını sağlayan haberleri her zaman duyuyoruz ama bu durum bizi çok yoruyor.yardımcı olursanız minnettar kalırım,teşekkürler.

hocam merhaba benim de fsh ve lh sorunlarının düzensizliğinden dolayı pcos teşhisi kondu. fsh:4.72 lh:10.72 bunun dışında bütün testlerim normal çıktı.eşimin spermiogramında da bi sorun görülmedi.2 aydır klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi görüyorum henüz bi sonuç alamadım.sizce tedavi sürecim nasıl olmalı?benim için hangi tedavi türü daha uygun?bi de henüz rahim filmi çekilmedim sizce ne zaman çekilmeliyim?cevabınız için şimdiden teşekkürler..

merhaba, bu sürece rahim filmi çektirp aşılama ile devam edebilirsiniz. sevgiler.

hocam merhaba benim de fsh ve lh sorunlarının düzensizliğinden dolayı pcos teşhisi kondu. fsh:4.72 lh:10.72 bunun dışında bütün testlerim normal çıktı.eşimin spermiogramında da bi sorun görülmedi.2 aydır klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi görüyorum henüz bi sonuç alamadım.sizce tedavi sürecim nasıl olmalı?benim için hangi tedavi türü daha uygun?bi de henüz rahim filmi çekilmedim sizce ne zaman çekilmeliyim?cevabınız için şimdiden teşekkürler..

Merhaba doktorum,
bir şey daha sormak istedim,bugün hastalandım ama herhangi bir ağrım sızım olmadı,kahverengi koyu çamur gibi yapışkan bir adet başladı,bu durum neden kaynaklanır?

merhaba adetiniz başlamak üzeredir o nedenle olabilir, bekleyiniz. eğer başlamaz ise dokotrunuzla iletişime geçiniz. sevgiler.

Merhaba doktorum,
bir şey daha sormak istedim,bugün hastalandım ama herhangi bir ağrım sızım olmadı,kahverengi koyu çamur gibi yapışkan bir adet başladı,bu durum neden kaynaklanır?

merhaba hocam hormon sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz
benım değerlerim Normal değerler
Lh: 6.24 / 1.9 -12.6
Fsh :5.3 / 2.5-10.2
Prolaktın: 10.06 / 2.8-29.2
Tsh: 1.6 / 0.35 - 5.50
Estradiol: 165.72 / 18.9- 246.7

Pko hastasıyım günde 1 tane olmak üzere 2 ay klomen tesavısı gördüm
fakat maalesef yumurtam büyümedi
doktorum dozu arttıracağız dedi
benım durumum çok mu kötü bu hormonlara göre

Son düzenleme:
merhaba hormon değerleriniz adetin 3. günü ise estrojen seviyeniz olması gereken değerlerin üstünde görünüyor bu da bize bir kist olasılığını gösteriyor. endişe edilecek bir durum değil ultrason yapılırsa konu aydınlanır bir ay önceden kalan bir yumurta keseciğidir muhtemelen. klomene cevabınız yetersizis ise ya doz arttırılır ya da iğneler yardımıyla yumurtalıklarınız uyarılabilir. bu konuda doktorunuz size yol gösterecektir.

merhaba hocam hormon sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz
benım değerlerim Normal değerler
Lh: 6.24 / 1.9 -12.6
Fsh :5.3 / 2.5-10.2
Prolaktın: 10.06 / 2.8-29.2
Tsh: 1.6 / 0.35 - 5.50
Estradiol: 165.72 / 18.9- 246.7

Pko hastasıyım günde 1 tane olmak üzere 2 ay klomen tesavısı gördüm
fakat maalesef yumurtam büyümedi
doktorum dozu arttıracağız dedi
benım durumum çok mu kötü bu hormonlara göre

merhaba hormon değerleriniz adetin 3. günü ise estrojen seviyeniz olması gereken değerlerin üstünde görünüyor bu da bize bir kist olasılığını gösteriyor. endişe edilecek bir durum değil ultrason yapılırsa konu aydınlanır bir ay önceden kalan bir yumurta keseciğidir muhtemelen. klomene cevabınız yetersizis ise ya doz arttırılır ya da iğneler yardımıyla yumurtalıklarınız uyarılabilir. bu konuda doktorunuz size yol gösterecektir.

evet adetimin 3.günü yapılmış testler bunlar
doktorum e2 için korkulacak bir şey yok dedi ama kist falan demedi
bu hormonun yüksekliği pko dan (minik yumurtalar diyoruz ya) olabilir mi
bir de yaşadığım yer çok küçük bir ilçe kan tahlili yapılmıyor normalde bugün (yine adetimin 3.günü) test yaptıracaktım
ama adetım bitince kontrole gitsem doktoruma ultrason ile durum anlaşılır mı?

bir de lh ve fsh değerlerim nasıl?Lh nin fsh den yüksek olamaması gerekiyor değil mi hocam?

evet ultrasona bakarsa doktorunuz yorum yapablir tekrar kan testine gerek yok. estrojen düzeyi yüksek olduğunda fsh ve lh değerleri normal sınırlardaymış gibi izlenebilir. yanıltıcıdır. daha detay bilgiler için ve durumunuzun gidişhatı için doktorunuzla konuşmanız faydalı olacaktır. sevgiler.

evet adetimin 3.günü yapılmış testler bunlar
doktorum e2 için korkulacak bir şey yok dedi ama kist falan demedi
bu hormonun yüksekliği pko dan (minik yumurtalar diyoruz ya) olabilir mi
bir de yaşadığım yer çok küçük bir ilçe kan tahlili yapılmıyor normalde bugün (yine adetimin 3.günü) test yaptıracaktım
ama adetım bitince kontrole gitsem doktoruma ultrason ile durum anlaşılır mı?

bir de lh ve fsh değerlerim nasıl?Lh nin fsh den yüksek olamaması gerekiyor değil mi hocam?

evet ultrasona bakarsa doktorunuz yorum yapablir tekrar kan testine gerek yok. estrojen düzeyi yüksek olduğunda fsh ve lh değerleri normal sınırlardaymış gibi izlenebilir. yanıltıcıdır. daha detay bilgiler için ve durumunuzun gidişhatı için doktorunuzla konuşmanız faydalı olacaktır. sevgiler.

çok teşekkür ederim hocam bilgileriniiz için
en kısa zamanda kontrole gideceğim

peki hocam e2 düştüyse kist görünmeyecek mi?
ki ben de pko dan dolayı minik minik kistler var
kan yapılmasza lh ve fsh değerleri nasıl anlaşılacak?
e2 hala yüksekse nasıl bir tedavi izlenir?

tekrar merhaba bakın bu değerler tek başına ve sadece bu ay için hiç birşey ifade etmez panik olup üzerinde bu kadar soru sorulmasına da gerek yoktur kanımca. doktorunuz muayenesini yapar gerekirse testlerinizi tekrarlar ve tedavisini planlar. bu doğal bir süreçtir. siz rakamlara takılmayın bizim için önemli olan klinik tablonuz ve ondaki değişme ve düzelmelerdir. sevgiler.

peki hocam e2 düştüyse kist görünmeyecek mi?
ki ben de pko dan dolayı minik minik kistler var
kan yapılmasza lh ve fsh değerleri nasıl anlaşılacak?
e2 hala yüksekse nasıl bir tedavi izlenir?

merhaba doktorunuz bu testi ne için istedi ve ne kadar yüksek çıktıysa ve sizin klinik durumunuzda ne gibi özellikler varsa ona göre yorumlanmalıdır. buradan bu yükseklik için bir yorum yapmam mimkün değil adetin her döenmi değişkenlik gösteren bir hormondan bahsediyoruz çünkü.

hocam benim de E2 hormonun değeri yüksek çıkmış dedi doktor bu ne anlamaya geliyor? yardımcı olabilir misiniz..

Aytun Hanım tekrar merhaba,
Ben bu ay tekrar 21.günümde tekrar progesteron baktırdım ve 7.08 ng/ml çıktı,normal değerleri luteal fazda 3,34-25,56 hocam bu durumda yumurta oluşmuş mudur? Eğer korunmasaydım hamile şansım var mıydı?

merhaba sonucunuz normal yumurtlama olmuş görünüyor. gebelik şansınız var elbette. sevgiler.

QUOTE=tuze;23405086]Aytun Hanım tekrar merhaba,
Ben bu ay tekrar 21.günümde tekrar progesteron baktırdım ve 7.08 ng/ml çıktı,normal değerleri luteal fazda 3,34-25,56 hocam bu durumda yumurta oluşmuş mudur? Eğer korunmasaydım hamile şansım var mıydı?[/QUOTE]

Back
X