Takıntı oldu millete

Soranlara her şey bitti şimdi de uçkur derdine mi dustunuz de. Allah hayırlı evlat nasip etsin hayirsizsa hiç olmasın.

Öncelikle herşeyin hayırlısı . Benzer şeyleri yaşadım ve yaşıyorum. son zamanlarda da daha duygusallaştım. ama ben napıyordum biliyor musun böyle dengesiz bir şekilde çocuk yap diyene "biz de biliyoruz da olmuyor bizim çocuğumuz" diyordum. ya da "olsa yapıcaz da olmuyor" diyordum. o an gözlerindeki şaşkınlık ve utanma duygusu herşeye değer emin ol.
Bunlar laftan anlamaz. Ayy sabah sabah yemin ederim evlendim evleneceğime pişman ettiler beni ya çıldırıcam yeminle bunlar bana kafayı yedirecek Off Off

Leylekler getirdi seni diye diye inandilar ....hayret birsey kardesim bizmi yapiyoruz cocugu Allah cc yaratiyor ya bune boyle....Allah cc sevdiklerini bazen cocuksuzlukla imtihan eder esinize bunu bildirin yaradan tarafindan sevilmek herkesin hosuna gider uzulmeyin ben yaratmiyorum Allah cc ne dilerse o diyin kapatin konuyu sizde uzulmeyin umutsuz olmayin imtihandir sabredin herseyin vakti ve takdiri vardir bekletiyor Rabbul alemin var bildigi tevekkul edin

En çokta üzerine azam olan olmayan herkesin hanginizden dolayı olmuyor lafından bunalıyor insan.. İşinizmi yok bee diye çemkirmek istiyorum :mad:

-Kaç yıllık evlisiniz
-3
-Çocuk var mı
-Yok
-Neden olmuyor mu
-Galiba biz birşeyleri yanlış yapıyoruz siz nasıl yaptınız ayrıntılı bi anlatır mısınız?

Ya hu şu elalem denen varlıkları ne kadar da çok önemsiyoruz bende dahil..

Arkadaşım hakkınızda hayırlısı olsun kafanı rahat tut her evlilikte bebek olacak diye bir şey yok soranlarıda sert bir dille uyarırsan cesaret edemezler bir daha

bende kaynana, görümce, eltiden bu lafları duya duya çıldırdım herkesi kırdım geçtim kimseyle görüşmüyorum ve onlar da cesaret edip soramıyor bi nebze olsun rahatladı kafam.

ben 3 aylık evliyim simdiden sormaya basladılar yani dusun insanlar konusur durur ben direkt olarak sunu soyluyorum dogurduktan sonra sen bakıcaksan yapıyım bir sessizlik oluyor:) yani bakıcak olan dogurcak olan kişinin kararı bu kimseyi ilgilendirmiyor

Benim çocuğum yok üç yıl olacak evleneli ve milletin çocuk isteminden sıkıldım. Toplumumuz infertiliteyi kötü bir şey olarak gördüğü için açıklamada yapamıyorum sıkıntıdan patlıyorum eşim çocukları çok sevdiği halde artık eski yaklaşımı kalmadı.
En kötüsü de ben çocuk sesine tahammül edemiyorum. Kendi çocuğum olursa durumun farklı olacağını sanıyorum ama çevremdeki çocuklar beni bebek isteminden soğutuyor.
Tedavi sürecini, g bir eçen zamanı, harcadığım parayı, birde ilk deneme de olmazsa ümitsizliğe düşmek değil ikinciyi yapacak durumumun olmayışı neden ilkinde umutsuzum. Çünkü sağlık problemim var aklıma küçükte olsa bir olumsuzluk geliyor.
Eşimin canı çok sıkılıyor ben bebek olmayışından çık onun canı sıkılıyor diye sıkılıyorum. Etkinliklere katılmaya çalışıyorum ama olmuyor puff

Rahatlamak amacı ile yazdım ama bir nebzede olsa düşüncelerden kurtuldum sanırım
ben cocuk istemiyorum en azindan suan icin. istemek ne kadar dogalsa istememek de o kadar dogal. biz sadece istemedigimiz icin yapmiyoruz. insanlara da dusunuyoruz diyip geciyoruz. esimde ben de istemiyoruz bu neden bu kadar garip geliyor herkese inanin ben de cok sasiriyorum. biz saglik sorunundan da degil sadece istemiyoruz. suan cocuk bakacak duzeyde degilim icimden gelmiyor yasim 31 ama hazir degilim ne yapabilirim. icimden gelmiyor korunuyorum odum patliyor kalicam diye. allah isteyene versin ben asla istemiyorum. ilerde esimle gezmek istiyorum sorumluluk almak istemiyorum.icimde zerre annelik gudusu yok belki de dogursam basina bisey gelecek belki hayirlisi bu. ben dogdum dogali cocuk sevmedim. hep derdim cocuk istemiyorum diye. herkes evlenince istersin derdi. 1.5 sene oldu evleneli hala istemiyorum. artik ailem de diyor sen hayat boyu istemeyeceksin diye. esim de istemiyor. insanlara hesap veriyoruz biz memnunuz milleti gerdi bizim cocuk istemememiz. sizi cok iyi anliyorum bu yonden. insanlarin baskilari cok sinir bozucu

1 hafta balayı yaptık döndük eşimin akrabaları büyük teyzeler hamilemisin diye sormuşlardı. Anladımki bu hep böyle gidecek 3.5 aylık evliyim herkes soruyor cinsiyetine kadar konuşuyolar.

sormak için soruyo çoğu, kayınvalide ile cenazeye gittik orada bi abla ( vücudu bozulmasın keyfinden olmasın diye çocuk yapmamış ) görümcemi sordu çocuk var mı diye sonrada beni . hayır cevabını alınca tembel çıktı bunlar dedi ha sen çok çalışkandın yani dedim.

laf olsun işte bışver milleti boz ki soramasınlar

Ben direk bu bizim kararımız , nasıl yapıldığıda malum ilk okula giden çocukta biliyor şüpheniz olmasın, sorularla kendinizi yormayın olunca elbet haberiniz olur dıyorum.
Bi soran bi daha sormuyor:KK70:

1 hafta balayı yaptık döndük eşimin akrabaları büyük teyzeler hamilemisin diye sormuşlardı. Anladımki bu hep böyle gidecek 3.5 aylık evliyim herkes soruyor cinsiyetine kadar konuşuyolar.
banada 6 aylik evliykem sormuslardi ah bu elelam ah

Back
X